«Sabri» καλεί Χαλάνδρι

Και προτείνει μια γευστική συμμαχία Μεσογείου και Ανατολής με φόντο μια ατμοσφαιρική μονοκατοικία του 1930.

«Sabri» καλεί Χαλάνδρι

Το «Sabri Cuisine & Bar» άνοιξε πολύ πρόσφατα τις πόρτες του στην ατμοσφαιρική χαλανδριώτικη μονοκατοικία του 1930 επί της Εθνικής Αντιστάσεως όπου για χρόνια βρίσκαμε το ιστορικό μπαρ «Ανδρόνικος». Ο σεφ Sabri Almasalmai, τον οποίο γνωρίζουμε από τον «Κήπο της Εδέμ», προτείνει εδώ μια γευστική συμμαχία Ανατολής και Μεσογείου σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Κακλή κι έτσι στο μενού βρίσκουμε από kibbeh (ζύμη από μοσχαρίσιο κιμά, πλιγούρι και κουκουνάρι) και harouf mahsi (αρνί με αραβικό ρύζι και ξηρούς καρπούς) μέχρι burger γαλοπούλας με σος ταχίνι-αβοκάντο και λαβράκι με καραμελωμένα λαχανικά και φρέσκα παντζάρια ατμού.

Η δράση του χώρου που διαμόρφωσε ατμοσφαιρικά ο γνωστός σχεδιαστής Τάσος Καράμπελας, ξεκινά από νωρίς με πρωινό και brunch, με γαργαλιστικές μυρωδιές από αραβικό καφέ με κάρδαμο και φρεσκοψημένες πίτες από τον ξυλόφουρνο, και συνεχίζεται μέχρι αργά με κάποιο από τα signature cocktail που υπογράφει ο bartender Δημήτρης Καραγκιοζόπουλος.

«Sabri» καλεί Χαλάνδρι - εικόνα 1
«Sabri» καλεί Χαλάνδρι - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
26/09/2022

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.