«Sabri» καλεί Χαλάνδρι

Και προτείνει μια γευστική συμμαχία Μεσογείου και Ανατολής με φόντο μια ατμοσφαιρική μονοκατοικία του 1930.

«Sabri» καλεί Χαλάνδρι

Το «Sabri Cuisine & Bar» άνοιξε πολύ πρόσφατα τις πόρτες του στην ατμοσφαιρική χαλανδριώτικη μονοκατοικία του 1930 επί της Εθνικής Αντιστάσεως όπου για χρόνια βρίσκαμε το ιστορικό μπαρ «Ανδρόνικος». Ο σεφ Sabri Almasalmai, τον οποίο γνωρίζουμε από τον «Κήπο της Εδέμ», προτείνει εδώ μια γευστική συμμαχία Ανατολής και Μεσογείου σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Κακλή κι έτσι στο μενού βρίσκουμε από kibbeh (ζύμη από μοσχαρίσιο κιμά, πλιγούρι και κουκουνάρι) και harouf mahsi (αρνί με αραβικό ρύζι και ξηρούς καρπούς) μέχρι burger γαλοπούλας με σος ταχίνι-αβοκάντο και λαβράκι με καραμελωμένα λαχανικά και φρέσκα παντζάρια ατμού.

Η δράση του χώρου που διαμόρφωσε ατμοσφαιρικά ο γνωστός σχεδιαστής Τάσος Καράμπελας, ξεκινά από νωρίς με πρωινό και brunch, με γαργαλιστικές μυρωδιές από αραβικό καφέ με κάρδαμο και φρεσκοψημένες πίτες από τον ξυλόφουρνο, και συνεχίζεται μέχρι αργά με κάποιο από τα signature cocktail που υπογράφει ο bartender Δημήτρης Καραγκιοζόπουλος.

«Sabri» καλεί Χαλάνδρι - εικόνα 1
«Sabri» καλεί Χαλάνδρι - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.