3 ιδέες για γιορτινό «άρτο και θέαμα»

Ιδού τα εστιατόρια της Αθήνας που συνδυάζουν πετυχημένα δείπνα μετά θεαμάτων και προσφέρονται για γιορτινές εξόδους με τα όλα τους.

3 ιδέες για γιορτινό «άρτο και θέαμα»

Χώροι ατμοσφαιρικοί και πολυπρόσωποι, με αναφορές μεσαιωνικές, ζεστές και εξωτικές, τα εστιατόρια της Αθήνας που συνδυάζουν πετυχημένα δείπνα μετά θεαμάτων, προσφέρονται για γιορτινές εξόδους με τα όλα τους. Για παράδειγμα, το πετρόκτιστο «Piedra» στου Ρουφ μάς αγκαλιάζει με την μοναδική εμπειρία του να απολαμβάνουμε καρέ μαύρου χοίρου με κρούστα μουστάρδας, τριλογία σιναπιού και πουρέ σελινόριζας, συνοδεία κορυφαίων τενόρων και σοπράνο, όχι από την απόσταση μιας λυρικής, αλλά κυριολεκτικά με την οικειότητα του διπλανού τραπεζιού.

Κοντά του, στο σαν μονεμβασιώτικο κάστρο «Malvazia», η κουζίνα υπογραμμίζει τον διάλογο της ελληνικής παράδοσης με τις μεσογειακές γεύσεις μέσα από πιάτα όπως το ραγού από μοσχαρίσιο χτένι σε βελουτέ πουρέ καρότου με σάλτσα από Σαν Μιχάλη Σύρου, την ώρα που λατίνικα fados παρασέρνουν τον νου σε μέρη εξωτικά.

Και στο «El Convento Del Arte» στο Μεταξουργείο, πιάτα όπως το χοιρινό φιλέτο γεμιστό με παρμεζάνα, σε πουρέ πατάτας και παντζαριού, αφηγούνται τις δικές τους γευστικές ιστορίες, όσο στη σκηνή ξεδιπλώνονται θεατρικές παραστάσεις και μουσικά shows από ένα πρόγραμμα πλούσιο και μεγαλοπρεπές, σαν τον μοναδικό, ατμοσφαιρικό διάκοσμο μεσαιωνικής πολυτέλειας που εμπνεύστηκε η Πέμυ Ζούνη.

3 ιδέες για γιορτινό «άρτο και θέαμα» - εικόνα 1
«El Convento Del Arte»

Περισσότερες πληροφορίες

Malvazia

Αγαθημέρου 1, Ρουφ
  • Εστιατόρια

Piedra Opera Restaurant

Αγαθημέρου 3 & Πειραιώς 134 (δίπλα στο Μουσείο Μπενάκη), Ρουφ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.