Νύχτες με... thai και συμπάθεια στο Κολωνάκι

Πρώτη γεύση από το ολοκαίνουργιο ταϋλανδέζικο εστιατόριο «PatPong» που μόλις αφίχθηκε στην οδό Λεβέντη.

Νύχτες με... thai και συμπάθεια στο Κολωνάκι

Ο Γιάννης Μωράκης και ο Γιώργος Μελισσάρης μας έχουν συνηθίσει σε μαγαζιά με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και το πιο καινούργιο τους «παιδί», το ταϋλανδέζικο «PatPong» στο Κολωνάκι δεν αποτελεί εξαίρεση. Σπρώχνοντας τη βαριά κι επιβλητική ξύλινη πόρτα του παλιού «Nikkei» στην οδό Λεβέντη, ο χαμηλός φωτισμός σε συνδυασμό με τις απαλές αποχρώσεις του πράσινου που κυριαρχεί στο μακρόστενο χώρο δημιουργεί μια cool και χαλαρή εξωτική ατμόσφαιρα, επιτρέποντας στο μάτι να φτάσει μέχρι την ανοικτή κουζίνα στο βάθος, έτσι «μακιγιαρισμένη» ώστε να δίνει την εντύπωση μιας καντίνας κάπου στη Μπανγκόκ.

Νύχτες με... thai και συμπάθεια στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Το ταϋλανδέζικο street food εμπνέει άλλωστε και το γευστικό concept του μαγαζιού, με επικεφαλής της κουζίνας τον ταλαντούχο σεφ Σήφη Μανουσέλη και μερίδες μεσαίου μεγέθους που μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται: υπέροχες και άκρως ορεκτικές σούπες tom (μία πιο spicy με γαρίδα, μία πιο αρωματική και comfort με κοτόπουλο), δροσιστικές και αρκούντως spicy σαλάτες, ζουμερά σουβλάκια με κοτόπουλο και satay sauce, και άλλες ενδιαφέρουσες ιδέες όπως τα surf & turf ταϋλανδέζικα σφαιρίδια με ψάρι και χοιρινό που βουτάς σε ωραία μαγιονέζα με κάρυ.

Το τρυφερό κουνέλι με κάσιους, πατάτα και γάλα καρύδας εκπέμπει στις πιο γλυκές συχνότητες ενός korma, ενώ το λαβράκι που μαρινάρεται σε κάρυ και κουρκουμά και ψήνεται τυλιγμένο σε μπανανόφυλλα είναι ένα πιάτο όλο γεύση και αρώματα που φανερώνει τη δυναμική της κουζίνας. Πολύ ωραία τα επιδόρπια, και ιδίως η φρουτοσαλάτα με pancakes καρύδας και παγωτό ξηρών καρπών, ενώ τα signature cocktails του Σπύρου Κερκύρα με thai χρώμα είναι λόγος από μόνα τους για να βρεθείς στο «PatPong» και να τα απολαύσεις στη μπάρα του.

Νύχτες με... thai και συμπάθεια στο Κολωνάκι - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;