Ο Γιάννης Μωράκης και ο Γιώργος Μελισσάρης μας έχουν συνηθίσει σε μαγαζιά με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και το πιο καινούργιο τους «παιδί», το ταϋλανδέζικο «PatPong» στο Κολωνάκι δεν αποτελεί εξαίρεση. Σπρώχνοντας τη βαριά κι επιβλητική ξύλινη πόρτα του παλιού «Nikkei» στην οδό Λεβέντη, ο χαμηλός φωτισμός σε συνδυασμό με τις απαλές αποχρώσεις του πράσινου που κυριαρχεί στο μακρόστενο χώρο δημιουργεί μια cool και χαλαρή εξωτική ατμόσφαιρα, επιτρέποντας στο μάτι να φτάσει μέχρι την ανοικτή κουζίνα στο βάθος, έτσι «μακιγιαρισμένη» ώστε να δίνει την εντύπωση μιας καντίνας κάπου στη Μπανγκόκ.
Το ταϋλανδέζικο street food εμπνέει άλλωστε και το γευστικό concept του μαγαζιού, με επικεφαλής της κουζίνας τον ταλαντούχο σεφ Σήφη Μανουσέλη και μερίδες μεσαίου μεγέθους που μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται: υπέροχες και άκρως ορεκτικές σούπες tom (μία πιο spicy με γαρίδα, μία πιο αρωματική και comfort με κοτόπουλο), δροσιστικές και αρκούντως spicy σαλάτες, ζουμερά σουβλάκια με κοτόπουλο και satay sauce, και άλλες ενδιαφέρουσες ιδέες όπως τα surf & turf ταϋλανδέζικα σφαιρίδια με ψάρι και χοιρινό που βουτάς σε ωραία μαγιονέζα με κάρυ.
Το τρυφερό κουνέλι με κάσιους, πατάτα και γάλα καρύδας εκπέμπει στις πιο γλυκές συχνότητες ενός korma, ενώ το λαβράκι που μαρινάρεται σε κάρυ και κουρκουμά και ψήνεται τυλιγμένο σε μπανανόφυλλα είναι ένα πιάτο όλο γεύση και αρώματα που φανερώνει τη δυναμική της κουζίνας. Πολύ ωραία τα επιδόρπια, και ιδίως η φρουτοσαλάτα με pancakes καρύδας και παγωτό ξηρών καρπών, ενώ τα signature cocktails του Σπύρου Κερκύρα με thai χρώμα είναι λόγος από μόνα τους για να βρεθείς στο «PatPong» και να τα απολαύσεις στη μπάρα του.