Νέες γεύσεις στο «Τhe Parliament»

Το ανανεωμένο a la carte μενού στο κομψό εστιατόριο του ξενοδοχείου «NJV Athens Plaza» προσθέτει ένα μοντέρνο twist στη μεσογειακή κουζίνα, τιμώντας την καθιερωμένη θαλασσινή πλεύση του εστιατορίου.

Νέες γεύσεις στο «Τhe Parliament»

Η αίσθηση της πολυτέλειας και του καλού γούστου σε τυλίγει αμέσως μόλις βρεθείς στο lobby ξενοδοχείου «N.J.V Athens Plaza», φτάνοντας βέβαια και στο ιστορικό εστιατόριο «The Parliament», ίσως το καλύτερο «παράθυρο με θέα» στην αστική γοητεία της πλατείας Συντάγματος και στην πάντα φωτισμένη και festive οδό Βουκουρεστίου. Το ανανεωμένο a la carte μενού που έχει δημιουργήσει ο chef Νίκος Γιαννόπουλος και ο pastry chef Διονύσης Αλέρτας προσθέτει ένα μοντέρνο twist στη μεσογειακή κουζίνα, τιμώντας την καθιερωμένη θαλασσινή πλεύση του εστιατορίου: ορεκτικά και σαλάτες όλο χρώμα, αρώματα και θαλασσινή αλμύρα, όπως το μαστιχωτό και γευστικό καλαμάρι σχάρας, η ευρηματική σαλάτα με κινόα, δυόσμο, αποξηραμένα φρούτα και πούδρα αυγοτάραχου, η Parliament seafood salad, με μενταγιόν αστακού (άψογο το ψήσιμο), για να αναφέρουμε κάποια.

Ξεκινώντας τα κυρίως πιάτα, βουτήξαμε στα βαθιά (νερά) με ένα ωραιότατο λαβράκι σοτέ σε κρούστα μυρωδικών με σπαράγγια και σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς και ένα asian style σολομό με τζίντζερ και σόγια, noodles, λαχανικά και μανιτάρια Σιμέτζι. Το wow των κρεατικών ήταν η στιβαρή μπριζόλα Tomahawk Black Angus με μυρωδικά και χοντρό αλάτι που έφθασε μεγαλοπρεπώς στο τραπέζι και σούπερ επιδόρπιο, το μπισκότο sable κακάο, με κάστανο, τραγανά μαρεγκάκια και σάλτσα μύρτιλο του Διονύση Αλέρτα.

Νέες γεύσεις στο «Τhe Parliament» - εικόνα 1
Νέες γεύσεις στο «Τhe Parliament» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".