«Frater & Soror»: στο Παγκράτι αδέρφια και αδερφές μου, στο Παγκράτι

Frater & Soror θα πει αδερφός και αδερφή στα λατινικά, είναι όμως και η ονομασία του ολοκαίνουργιου all day bar restaurant που ανοίγει στο Παγκράτι. Περισσότερα εντός.

«Frater & Soror»: στο Παγκράτι αδέρφια και αδερφές μου, στο Παγκράτι

Frater & Soror θα πει αδερφός και αδερφή στα λατινικά, είναι όμως και η ονομασία του ολοκαίνουργιου all day bar restaurant, με υπότιτλο «Fine Gin Fancy Food», που ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα στο Παγκράτι οι Λευτέρης Γεωργόπουλος («The Clumsies») και Μανώλης Λυκιαρδόπουλος («Odori») σε συνεργασία με τον Θάνο Τσουνάκα και τον Γιώργο Γιγή. Για το fancy food θα φροντίζει ο χρυσοσκουφάτος σεφ Δημοσθένης Μπαλόπουλος, ο οποίος μας εντυπωσίασε ιδιαιτέρως τα περασμένα καλοκαίρια με την πολύ προσωπική γαστρονομική του πρόταση στο εστιατόριο «Ocean» του «Daios Cove» στην Ελούντα, ενώ στην cocktail list το τζιν ασφαλώς θα βασιλεύει, με εκλεκτές ετικέτες αλλά και διάφορες παραλλαγές του εμβληματικού gin n tonic, χωρίς να λείπουν τα highballs, οι φυσαλίδες, τα spritz και τα βιοδυναμικά κρασιά.

Όλα αυτά στο «φανερό», σε industrial και ηθελημένα αφτιασίδωτο διακοσμητικό ύφος, χώρο του «Frater & Soror», που θα κρύβει από κάτω του το speakeasy εστιατόριο «Phi Beta Kappa». Εκεί ο Μπαλόπουλος θα οδηγείται από την πρώτη ύλη, και θα σιτεύει, καπνίζει και ψήνει στα κάρβουνα εκλεκτά κρεατικά για λίγους και τυχερούς στα δύο chefs table μπροστά στην ανοικτή κουζίνα.

i Frater & Soror | Αμύντα 6, πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι | 2107213720

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.