Φαίνεται τελικά πως και στο Περιστέρι ιστορία γράφουν οι παρέες. Μια ομάδα φίλων και συνεργατών που ξεπήδησε από τους κόλπους του «Café-Café», του μαγαζιού που πυροδότησε την πιάτσα της Βεάκη, κι επιβιβάστηκε στη συνέχεια στο άρμα του σούσι ανοίγοντας το πολύ επιτυχημένο «Yuzu», επέλεξε εδώ και λίγο καιρό να βηματίσει και σε ρυθμό λατινοαμερικάνικο.
Οι προτάσεις του νεαρού σεφ Χάρη Ξυγκάκη προσφέρουν μια «φιλική προς τον χρήστη» εκδοχή της λατινοαμερικάνικης κουζίνας, νόστιμη και καλοβαλμένη, και συντονίζονται όμορφα με την all day φιλοσοφία του χώρου, που ξεκινάει από νωρίς με brunch latino και το πηγαίνει μέχρι αργά με signature cocktails και μουσικές cumbia και tropical. Τα σουβλάκια anticucho λ.χ. έρχονται με ζουμερά κομμάτια από μπούτι κοτόπουλο και μαρινάδα aji Amarillo που «ακούγεται»: ένας περουβιανός «μεζές» που αξίζει να βρει τη θέση του στο τραπέζι.
Οι σάλτσες και οι τορτίγιες παρασκευάζονται στην κουζίνα, κάτι που αντανακλάται στη γεύση που έχουν για παράδειγμα τα tacos barbacoa με sour cream, ενώ τα κυρίως πιάτα με βάση το κρέας, όπως το πολύ καλό μοσχαρίσιο διάφραγμα La Falda από Black Angus με σάλτσα ζαχαροκάλαμου, ψητό πράσο και τη στάχτη του, έχουν το ατού ότι ψήνονται σε φούρνο Monolith, διατηρώντας χυμούς και αρώματα. Οι πιο φιλοπερίεργοι αξίζει να ποντάρουν για το τέλος στο Coco Azul, μια ξεχωριστή σούπα καρύδας που ισορροπεί θαρραλέα μεταξύ γλυκού και όξινου.
Δώστε Βάση...
...στα Zanahorias Caramelizadas
Ζουμερά και μαστόρικα ψημένα, τα πρωτότυπα καραμελωμένα καρότα έχουν έμφυτη γλύκα, που κάνει ωραίο κοντράστ με το αλμυρό του τραγανού τσορίθο και δροσερή συνοδεία από κρέμα λάιμ.
...στο Jarrete de Cerdo
Το σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής, ωστόσο εκείνο που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το όλο ουσία χυλωμένο ρύζι που το συνοδεύει, πασπαλισμένο με κατσικίσιο τυρί και τραγανά φυλλαράκια βασιλικού.
...στην Chocolate Fiesta
Η σοκολάτα κάνει γιορτή σε ένα πληθωρικό, σχεδόν αμαρτωλό mix από αφράτη μους σοκολάτας με φουρνιστούς κύβους λευκής σοκολάτας κι εξαιρετικά churros, αέρινα και πολύ σωστά τηγανισμένα.