H γοητευτική έθνικ γευστική πλευρά της Αθήνας

Μεξικό, Ιαπωνία, Λίβανος, Ινδία, όλες οι χώρες του κόσμου συναντιούνται στην Αθήνα, με τον έθνικ χάρτη της πόλης να είναι τόσο πλούσιος όσο και ο άτλαντας των γεύσεων του πλανήτη.

H γοητευτική έθνικ γευστική πλευρά της Αθήνας

H Ινδία ξεδιπλώνεται κατά μήκος της Συγγρού, η Ταϊλάνδη κατηφορίζει από τα Πετράλωνα προς το Μεταξουργείο, τα chopsticks παίρνουν φωτιά στα πέριξ του Συντάγματος και η resto έξοδος των Αθηναίων μετατρέπεται, χρόνο με το χρόνο, όλο και περισσότερο σε ένα γευστικό country hopping, που όχι απλώς δεν θέλει διαβατήριο, αλλά ούτε καν βαλίτσα: μόνο τη διάθεση εξερεύνησης ενός Μάρκο Πόλο της γαστρονομίας, ο οποίος δεν χρειάζεται καν να τζογάρει για τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ώστε να ανακαλύψει το μακρινό Περού ή τον κοντινό μας Λίβανο.

H γοητευτική έθνικ γευστική πλευρά της Αθήνας - εικόνα 1

Καθώς η ψηφιακή εποχή έχει κάνει τον κόσμο μας μικρότερο από ποτέ και τα ερεθίσματα του Αθηναίου περιορίζονται μονάχα από την ταχύτητα της ADSL γραμμής του, οι φιλόδοξοι παίκτες του έθνικ της πόλης ανεβάζουν συνεχώς το επίπεδό τους σε όλα τα στάδια της γευστικής εμπειρίας που προσφέρουν. Παράλληλα η ιλιγγιώδης μετάδοση της πληροφορίας μετατρέπει το word of mouth σε αεικίνητο μεγεθυντικό φακό ικανό να εντοπίσει ακόμη και το πιο αφανές στέκι εξωτικών μυρωδιών στην πόλη, για να αποκαλύψει την αγνή δυναμική του στους τολμηρούς ταξιδευτές της γεύσης. Έτσι, κοσμογυρισμένοι ντόπιοι με ισχυρό εστιατορικό υπόβαθρο παίζουν κατ’ ουσίαν στο ίδιο γήπεδο με φιλότιμους εργάτες γεύσεων φερμένων από δικούς τους τόπους στο δικό μας, σε μια ισορροπία απολύτως ταιριαστή με τον εκδημοκρατισμό της παγκοσμιοποιημένης γεύσης.

H γοητευτική έθνικ γευστική πλευρά της Αθήνας - εικόνα 2

Αποτέλεσμα οι έθνικ κουζίνες της πόλης να αυξάνονται και να εμπλουτίζονται όχι μονάχα σε ό,τι αφορά τα σημεία με τα οποία μπορείς να τις αντιστοιχίσεις στο χάρτη αλλά και στο ύφος, στο στιλ και στη μενταλιτέ της εμπειρίας που θα ζήσεις. Από υψηλής αισθητικής προτάσεις αιχμηρού ντιζάιν, σκαρφαλωμένες στις οροφές αστεράτων ξενοδοχείων, μέχρι ακατέργαστα διαμάντια, κρυμμένα στα στενά μιας multi-culti γειτονιάς, τα έθνικ εστιατόρια της Αθήνας, σε όλες τις εκφάνσεις κι εκδοχές τους, αντανακλούν αυτό που αποτελεί και τη μαγεία των γεύσεων του κόσμου: το ατελείωτο παιχνίδι των επιλογών. Αυτό είναι το ταξίδι.

Δείτε το αφιέρωμά μας σε 13 δυνατά ethnic στέκια της πόλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
30/09/2022

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.