Πανευρωπαϊκό συνέδριο για το αύριο του ελληνικού γαστρονομικού τουρισμού

Το 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας έρχεται στο Ζάππειο.

Πανευρωπαϊκό συνέδριο για το αύριο του ελληνικού γαστρονομικού τουρισμού

Σε μια εποχή που πολύς λόγος γίνεται για τη σημασία του γαστρονομικού τουρισμού και τα μεγάλα οφέλη που πηγάζουν από αυτόν, όπως τα οικονομικά αλλά και η πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με αυτόν τον προβληματισμό συντονίζεται και το 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, που έρχεται στο Ζάππειο το τριήμερο 19-21/10. Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση των Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques) της Ευρώπης που η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» πέτυχε φέτος με συντονισμένες ενέργειες να φέρει στην Αθήνα.

Κεντρική εκδήλωση του τριημέρου θα είναι το συνέδριο «Η Ευρώπη των Γεύσεων – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία» με συμμετοχή εκπροσώπων από δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες, και στόχο την διερεύνηση και ανάδειξη των δυνατοτήτων για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στη χώρα μας, με ιδιαίτερη έμφαση στα τοπικά πιστοποιημένα Ελληνικά προϊόντα και τα τοπικά εδέσματα καθώς και στην ιδιαίτερη εκτενή γκάμα κρασιών του ελληνικού αμπελώνα. Η είσοδος είναι δωρεάν τόσο στην έκθεση τοπικών ελληνικών προϊόντων (19-20/10, 10 π.μ.-8 μ.μ. και 21/10, 4-8 μ.μ.) όσο και στο συνέδριο (20/10, 4-8 μ.μ.).

i Ζάππειο Μέγαρο | 19-21 Οκτωβρίου | Πληροφορίες στο 2110129575.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.