Πανευρωπαϊκό συνέδριο για το αύριο του ελληνικού γαστρονομικού τουρισμού

Το 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας έρχεται στο Ζάππειο.

Πανευρωπαϊκό συνέδριο για το αύριο του ελληνικού γαστρονομικού τουρισμού

Σε μια εποχή που πολύς λόγος γίνεται για τη σημασία του γαστρονομικού τουρισμού και τα μεγάλα οφέλη που πηγάζουν από αυτόν, όπως τα οικονομικά αλλά και η πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με αυτόν τον προβληματισμό συντονίζεται και το 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, που έρχεται στο Ζάππειο το τριήμερο 19-21/10. Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση των Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques) της Ευρώπης που η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» πέτυχε φέτος με συντονισμένες ενέργειες να φέρει στην Αθήνα.

Κεντρική εκδήλωση του τριημέρου θα είναι το συνέδριο «Η Ευρώπη των Γεύσεων – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία» με συμμετοχή εκπροσώπων από δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες, και στόχο την διερεύνηση και ανάδειξη των δυνατοτήτων για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στη χώρα μας, με ιδιαίτερη έμφαση στα τοπικά πιστοποιημένα Ελληνικά προϊόντα και τα τοπικά εδέσματα καθώς και στην ιδιαίτερη εκτενή γκάμα κρασιών του ελληνικού αμπελώνα. Η είσοδος είναι δωρεάν τόσο στην έκθεση τοπικών ελληνικών προϊόντων (19-20/10, 10 π.μ.-8 μ.μ. και 21/10, 4-8 μ.μ.) όσο και στο συνέδριο (20/10, 4-8 μ.μ.).

i Ζάππειο Μέγαρο | 19-21 Οκτωβρίου | Πληροφορίες στο 2110129575.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/10/2022

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.