Το κρασί γιορτάζει στο 13ο Cellier Wine Fair

Τα Cellier γιορτάζουν 80 χρόνια από τη δημιουργία τους και η έκθεση κρασιού που οργανώνουν κάθε χρόνο φέτος θα έχει ωραίες εκπλήξεις. Ραντεβού στο «Hilton»!

Το κρασί γιορτάζει στο 13ο Cellier Wine Fair

Τα Cellier δεν είναι απλώς μία από τις καλές κάβες της πόλης. Είναι το πρώτο κελάρι εκλεκτών οίνων και ποτών που δημιουργήθηκε στην Αθήνα πριν από ακριβώς 80 χρόνια, πολύ μπροστά από την εποχή του δηλαδή. Έτσι το 13ο Cellier Wine Fair, πέρα από τους κορυφαίους παραγωγούς του διεθνούς και του ελληνικού αμπελώνα που συγκεντρώνει σε μια ολοκληρωμένη έκθεση κρασιού και αποσταγμάτων, φέτος θα έχει και γιορτινό χρώμα.

Λόγω γενεθλίων, λοιπόν, τα Cellier έχουν εξασφαλίσει σπάνιες φιάλες που θα ανοιχτούν προς δοκιμή, ανάμεσά τους μερικές από τις καλύτερες ετικέτες του διάσημου οινοποιείου Torres, τα εντυπωσιακά κρασιά του ηγέτη της ιταλικής οινικής κουλτούρας Antinori και τις εκλεκτές φιάλες της οικογένειας Zonin από επτά εξαιρετικές ονομασίες προέλευσης της Ιταλίας. Οι επισκέπτες θα δουν από κοντά το θρύλο της βιοδυναμικής καλλιέργειας της Νότιας Γαλλίας Gerard Bertrand και τον διάσημο παραγωγό ιταλικής γκράπα Jacopo Poli.

Την Κυριακή 14/10, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, με ένα συλλεκτικό ποτήρι γευσιγνωσίας στο χέρι και με τη βοήθεια ενός πολυτελούς οδηγού, θα ανακαλύψετε μια ευρεία γκάμα κρασιών, αποσταγμάτων και ντελικατέσεν από 13 ξένους και 21 Έλληνες οινοποιούς, ποτοποιούς και παραγωγούς, απλωμένα στα 1.200 τετραγωνικά της αίθουσας «Τερψιχόρη». Μάλιστα, είκοσι τυχεροί αναγνώστες του «α», συμμετέχοντας στο διαγωνισμό που τρέχει, θα κερδίσουν δωρεάν διπλές προσκλήσεις.

Το κρασί γιορτάζει στο 13ο Cellier Wine Fair - εικόνα 1

Στην έκθεση θα γίνουν και δύο πολύ σπέσιαλ workshops με περιορισμένες θέσεις. Το ένα θα εξετάσει την έννοια του vegan κρασιού, που ανταποκρίνεται σε ένα ανερχόμενο lifestyle και θα συνοδεύεται από γευσιγνωσία μεγάλων οινοπαραγωγών (Miguel Torres: Santa Digna Estelado Rose Sparkling Brut και Cordillera Chardonnay 2015 / Marques De Caceres: Verdejo Rueda 2017, Rioja Reserva 2012 και Château Musar 2010 / Torres: Perpetual Priorat 2014).

Το δεύτερο είναι ένα ιδιαίτερα απολαυστικό σερί αρμονικού παντρέματος σπάνιων παλαιωμένων Port Graham’s (Six Grapes Reserve Ruby, 10 Year Old Tawny, 20 Year Old Tawny, 30 Year Old Tawny, 40 Year Old Tawny, 1983 Vintage, 1994 Single Harvest Tawny, 1963 Single Harvest Tawny) με τις διάσημες ιταλικές σοκολάτες Venchi. Τέλος, οι επισκέπτες θα μπορούν να γράφονται δωρεάν στο Cellier Wine Club, εξασφαλίζοντας πολλά προνόμια και μια έκπτωση 10% επιπλέον του 10% που έχουν όσοι κάνουν αγορές στην έκθεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.

Στο φεστιβάλ "Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας" θα μάθετε τα πάντα για την κρητική κουζίνα

Ο γαστρονομικός θεσμός της Κρήτης που εστιάζει στην ανάδειξη του πλούτου της κρητικής γης και της τοπικής κουζίνας επιστρέφει στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου για 4η χρονιά.