30 χρόνια Tar: το δικό μας Octoberfest

Η κλασική μπυραρία στα Άνω Πατήσια γιορτάζει.

30 χρόνια Tar: το δικό μας Octoberfest

Το 1988 η μπύρα στα μυαλά των Ελλήνων ήταν ουσιαστικά ένα αναψυκτικό χωρίς ιδιατέρο κύρος. Το «Tar» που άνοιξε εκείνη τη χρονιά ο καθηγητή μουσικής Βαγγέλης Διακάκης, έβαλε σα στόχο του να γνωρίσει στους Αθηναίους την μεγάλη στυλιστική ποικιλία που έχουν οι μπύρες, εκφράζοντας την μεγάλη παράδοση της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Τον πέτυχε καταφέρνοντας να βάλει την έννοια του beer restaurant στην αθηναική σκηνή. Το «Tar» ήταν επίσης εκείνο που έφερε το κλίμα της μεγάλης ζυθογιορτής του Μονάχου, του Octoberfest, στην πόλη από το 1993, και συνεχίζει σταθερά την παράδοση και φέτος.

30 χρόνια Tar: το δικό μας Octoberfest - εικόνα 1

Από το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου λοιπόν και μέχρι τις 7 Οκτωβρίου στο παλιό σπίτι του 1930, και στον κήπο του, θα μπορούμε να πιούμε την σπέσιαλ Octoberfest μπύρα της Paulaner και το «Tar» θα φορέσει τα γαλανόλευκα χρώματά της. Θα έχει μάλιστα και ένα σπέσιαλ πλατώ με σνίτσελ λουκάνικα, γερμανικά τυριά και αλλαντικά, πατατοσαλάτα και τσάτνευ κόκκινου λάχανου για δύο άτομα και δύο από αυτές τις μπύρες που φτιάχνονται μόνο για τη γιορτή, στα 24€. Η ζυθογνωστική του λογική συνδυάζεται με τις μουσικές ανησυχίες του δημιουργού του και το «Tar» θα ξεκινήσει σύντομα τις μουσικές βραδιές του από τις οποίες έχουν περάσει πολλά γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "Cinco de Mayo" φέρνει μεξικάνικη αλεγκρία στη Δεκελείας

Η νέα άφιξη στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας συνδυάζει τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienta με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Πού θα φας διαβολεμένα νόστιμα tacos στην Αθήνα

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή Taco Day (4/10).

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.