30 χρόνια Tar: το δικό μας Octoberfest

Η κλασική μπυραρία στα Άνω Πατήσια γιορτάζει.

30 χρόνια Tar: το δικό μας Octoberfest

Το 1988 η μπύρα στα μυαλά των Ελλήνων ήταν ουσιαστικά ένα αναψυκτικό χωρίς ιδιατέρο κύρος. Το «Tar» που άνοιξε εκείνη τη χρονιά ο καθηγητή μουσικής Βαγγέλης Διακάκης, έβαλε σα στόχο του να γνωρίσει στους Αθηναίους την μεγάλη στυλιστική ποικιλία που έχουν οι μπύρες, εκφράζοντας την μεγάλη παράδοση της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Τον πέτυχε καταφέρνοντας να βάλει την έννοια του beer restaurant στην αθηναική σκηνή. Το «Tar» ήταν επίσης εκείνο που έφερε το κλίμα της μεγάλης ζυθογιορτής του Μονάχου, του Octoberfest, στην πόλη από το 1993, και συνεχίζει σταθερά την παράδοση και φέτος.

30 χρόνια Tar: το δικό μας Octoberfest - εικόνα 1

Από το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου λοιπόν και μέχρι τις 7 Οκτωβρίου στο παλιό σπίτι του 1930, και στον κήπο του, θα μπορούμε να πιούμε την σπέσιαλ Octoberfest μπύρα της Paulaner και το «Tar» θα φορέσει τα γαλανόλευκα χρώματά της. Θα έχει μάλιστα και ένα σπέσιαλ πλατώ με σνίτσελ λουκάνικα, γερμανικά τυριά και αλλαντικά, πατατοσαλάτα και τσάτνευ κόκκινου λάχανου για δύο άτομα και δύο από αυτές τις μπύρες που φτιάχνονται μόνο για τη γιορτή, στα 24€. Η ζυθογνωστική του λογική συνδυάζεται με τις μουσικές ανησυχίες του δημιουργού του και το «Tar» θα ξεκινήσει σύντομα τις μουσικές βραδιές του από τις οποίες έχουν περάσει πολλά γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
24/04/2024

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".