Η Ίος αυτό το καλοκαίρι απέκτησε την γευστική «Iθάκη» της

Tρία νέα παιδιά, έχοντας περάσει από κουζίνες βραβευμένων εστιατορίων της Αθήνας, άνοιξαν το δικό τους μικρό εστιατόριο στο λιμάνι του νησιού.

Η Ίος αυτό το καλοκαίρι απέκτησε την γευστική «Iθάκη» της

Η ζωή ευτυχώς μας επιφυλάσσει και ωραίες εκπλήξεις. Κι όταν αυτό συμβαίνει στην Ίο, της οποίας η γαστρονομία έχει μείνει, εκτός τριών-τεσσάρων εξαιρέσεων, πίσω, η χαρά είναι διπλή. Στην Ίο λοιπόν, ο Ντένης, ο Χάρης και η Νατάσα, τρία νέα παιδιά, και οι τρεις επαγγελματίες στο χώρο της γαστρονομίας, έχοντας περάσει από κουζίνες βραβευμένων εστιατορίων της Αθήνας, πήραν το ρίσκο ανοίγοντας τον Ιούνιο το δικό τους μικρό εστιατόριο στο λιμάνι του νησιού. Το ονόμασαν «Iθaka», σηματοδοτώντας έτσι ένα ταξίδι στις γεύσεις που δεν τελειώνει ποτέ.

Η Ίος αυτό το καλοκαίρι απέκτησε την γευστική «Iθάκη» της - εικόνα 1

Το εστιατόριο αναπτύσσεται εξωτερικά στην πρασιά του παραλιακού δρόμου. Ο χώρος αισθητικά είναι αδιάφορος κι αν δεν γνωρίζεις τι συμβαίνει στην κουζίνα του υπάρχει πιθανότητα να τον προσπεράσεις χωρίς να δώσεις σημασία. Κι εδώ έρχεται η έκπληξη. Το γαστρονομικό concept βασίζεται στο ψάρι και στους ψαρομεζέδες, εμπνέεται από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και παρουσιάζεται με απόλυτα σύγχρονη ματιά.

Η Ίος αυτό το καλοκαίρι απέκτησε την γευστική «Iθάκη» της - εικόνα 2

Ξεκινήσαμε πολύ καλά με mise-en-bouche από κράκερ ντομάτας σε φωλιά γεμισμένη με ψιλοκομμένα λαχανικά όπου τον τόνο έδινε το φρέσκο κρεμμυδάκι και η σάλτσα του καμένου κουνουπιδιού. Αμέσως μετά ήρθε στο τραπέζι ένα εξαιρετικό ντιπ καπνιστής μελιτζάνας και πιπεριάς Φλωρίνης συνοδεία τριών διαφορετικών ψωμιών δικής τους παρασκευής – πολύ καλή η focaccia τους. Μας εντυπωσίασε η τεχνική τους σε ένα δύσκολο πιάτο όπως είναι το ψητό καλαμάρι: έφτασε άψογα ψημένο, συνδυασμένο με πουρέ κουνουπιδιού καμένου με μαστοριά, σε ένα πιάτο με εξαιρετική επίγευση που ισορροπούσε μεταξύ γλυκού και πικρού.

Άξιο αναφοράς και το ταρτάρ τόνου, με ponzu, κρόκο, σόγια και μελάσα, με πολυεπίπεδη γεύση, που έδενε πετυχημένα γλυκά και όξινα στοιχεία. Εντυπωσιακά ήταν επίσης το κριθαράκι θαλασσινών και καλοφτιαγμένος ο τόνος με πουρέ μελιτζάνας και μανιτάρια. Πρωτότυπο, ιδιαίτερο και γεμάτο umami το πιάτο με τις γεμιστές ντομάτες: μελωμένο και αρωματικό το ρύζι, συνοδεύεται από τριμμένη φέτα και ξινοτύρι στην κορυφή, έναν νοστιμότατο ζωμό λαχανικών και άψογη πατάτα φούρνου. Δείχνει ότι ο Ντένης, ο Χάρης και η Νατάσσα έχουν μέλλον. Α.Η.

i Λιμάνι Ιος, 2296 092184

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Diego

Με street latino αύρα και fusion εξωτισμό στις γεύσεις,το δημιούργημα του Βασίλη Στεφανάκη δίνει άλλον αέρα στην Αδριανού, το Μοναστηράκι και το Θησείο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Gaku

Ένα από τα δυνατά, όμορφα και μοντέρνα πόστα γιαπωνέζικης γαστρονομίας στο κέντρο της Αθήνας.

"Pinktober" στο Hard Rock Cafe® Athens με tacos από την Dominique Crenn

Το Hard Rock Cafe® Athens στηρίζει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στην 23η ετήσια εκστρατεία "Pinktober" της Hard Rock International λανσάροντας ένα limited edition πιάτο με την υπογραφή της τριάστερης σεφ Dominique Crenn.

"Φάρσα ή κέρασμα;": Τα TGI Fridays™ σε Halloween διάθεση

Η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων συνεργάζεται με το αγαπημένο brand "Cap Cap" λανσάροντας τέσσερα γλυκά με "spooky twist" και έμπνευση το Halloween.

To "Cinco de Mayo" φέρνει μεξικάνικη αλεγκρία στη Δεκελείας

Η νέα άφιξη στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας συνδυάζει τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienta με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα.

Πού θα φας διαβολεμένα νόστιμα tacos στην Αθήνα

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή Taco Day (4/10).

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.