Το καινούργιο dessert bar του κέντρου είναι... softie

To λιλιπούτειο «Dickie Dee» φτιάχνει artisanal μαλακό παγωτό. Κι είναι τόσο χαριτωμένο, που δεν θέλεις να φύγεις.

Το καινούργιο dessert bar του κέντρου είναι... softie

To λιλιπούτειο «Dickie Dee» φτιάχνει artisanal μαλακό παγωτό. Κι είναι τόσο χαριτωμένο, που δεν θέλεις να φύγεις.

Το καινούργιο dessert bar του κέντρου είναι... softie - εικόνα 1

Το όνομά του παραπέμπει στους παγωτατζήδες που τριγυρνούσαν με τρίκυκλα-ψυγεία στις γειτονιές του Καναδά και των βόρειων πολιτειών της Αμερικής στα ’60s· με το που χτυπούσαν το κουδουνάκι μαζεύονταν τα πιτσιρίκια για γρανίτες και ξυλάκια. Μόνο που το βαμμένο σε μοδάτο millenial pink χρώμα, διακοσμημένο σε αρ ντεκό τόνους «Dickie Dee», το οποίο άνοιξαν σχεδόν αθόρυβα πριν από λίγες ημέρες στο ισόγειο ενός κτιρίου του ’20 στην οδό Βουλής ο Δημήτρης Φωτόπουλος («Άνετον») και ο Κυριάκος Στυλιανού («Yoko Sushi»), έχει στο επίκεντρο το χειροποίητο soft παγωτό. Μπορείς μάλιστα, αντί να το πάρεις στο χέρι, να κάνεις μεταβολή και να φύγεις, να το χαρείς καθισμένος στο μεγάλο πάγκο/μπαρ με τα χρυσά/τριανταφυλλί stools.

Το καινούργιο dessert bar του κέντρου είναι... softie - εικόνα 2

Οι γεύσεις που προτείνονται είναι τέσσερις: ανάλαφρο ανθόγαλο, bitter σοκολάτα, σορμπέ στην ουσία, που είναι και vegan, τριαντάφυλλο, σαν παγωμένη κρέμα από λιωμένο λουκούμι, και γοητευτικά αρωματικό –και ίσως εκείνο με την πιο ωραία υφή– σιτσιλιάνικο φιστίκι. Αν θέλεις μια έξτρα δόση παιδικότητας, θα τυλίξουν το χωνάκι σου με ένα συννεφάκι από μαλλί της γριάς και θα το πασπαλίσουν με ζαχαρωτά, κουφετάκια, τριμμένο μπισκότο ή σοκολατένια πουράκια (είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό και ήδη trend-άρει στο instagram, αν και αποδεικνύεται κομμάτι πιο... δύσχρηστο).

Το καινούργιο dessert bar του κέντρου είναι... softie - εικόνα 3

Υπάρχουν όμως και πιο... ενήλικες ενισχυμένες εκδοχές, τα dickie cups, όπου το μαλακό παγωτό συνδυάζεται με πάβλοβα (είτε με σιρόπι φράουλας είτε με καραμέλα) και brownies με φιστικοβούτυρο, ενώ σύντομα θα εμφανιστούν τιραμισού και προφιτερόλ. Μπορείς να τα συνδυάσεις με καφέ και παγωμένη ροζ λεμονάδα, μπορείς να στραφείς και προς ένα prosecco ή ένα ποτήρι ροζέ κρασί. Έχε υπόψη ότι λόγω του Δεκαπενταύγουστου θα κλείσει από 13 μέχρι 19 Αυγούστου και θα επανέλθει... γλυκύτερο. Αλλά όχι υπερβολικά γλυκό. Προσπαθούν να μην το παρακάνουν με τη ζάχαρη στο «Dickie Dee».

i Dickie Dee, Βουλής 23, 2103238277

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.