«Bites & Wine Summer» | Μeating πάνω από τα κατάρτια

Είναι τόσο συνδεδεμένος με τη δημιουργική ψαροφαγία ο Λευτέρης Λαζάρου που δύσκολα θα περίμενε κανείς να παρουσιάσει ένα concept αμιγώς κρεατένιο. Κι όμως.

«Bites & Wine Summer» | Μeating πάνω από τα κατάρτια

Είναι τόσο συνδεδεμένος με τη δημιουργική ψαροφαγία ο Λευτέρης Λαζάρου που δύσκολα θα περίμενε κανείς να παρουσιάσει ένα concept αμιγώς κρεατένιο, αν και έχει παίξει σποραδικά με το αντίπαλο στρατόπεδο – κάποιοι σίγουρα θα θυμούνται τον ανατρεπτικό πατσά που παρουσίασε κάποτε στο «Βαρούλκο» σε ποτήρι του Martini. Κι όμως. Στο «Bites & Wine», που μας συστήθηκε το χειμώνα ως θαλασσινό tapas/wine bar ακριβώς απέναντι από τη ναυαρχίδα του στο Μικρολίμανο και που περνάει το καλοκαίρι του στην αναδιαμορφωμένη ταράτσα με τη μαγική θέα (εκεί όπου πέρυσι βρίσκαμε το «Mary Pickford») έκανε στροφή προς το κρέας. Με το που ανεβαίνεις απλώνονται μπροστά σου τα πλεούμενα κι η φωτισμένη ακτογραμμή. Από τα αρχοντικά της Καστέλλας μέχρι την Ακρόπολη φτάνει το μάτι.

«Bites & Wine Summer» | Μeating πάνω από τα κατάρτια - εικόνα 1

Ατμοσφαιρικά φωτισμένη, έχοντας από τη μια το μπαρ κι από την άλλη μια μικρή γεωμετρική σέρα που μοιάζει σαν γυάλινος πίνακας του Mondrian, και με jazzy μουσικές στα ηχεία, η θερινή βερσιόν του «Bites & Wine» συνδυάζει κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, δίνοντας έμφαση στα ροζέ και στα κόκκινα, με πιάτα με βάση τα βιολογικά κρέατα των Ευβοιότοπων: το βόειο καρπάτσιο του είναι αρκούντως κρεατένιο, ήπια πικάντικο, κεντημένο με σιναπόσπορο, και μετά είναι ένα «άλλο» vitello tonnato με ανάλαφρη σος, ένα γλυκοφάγωτο κριθαράκι με κεφτεδάκια –comfort food με τα όλα του –, τα μάγουλα που έρχονται με πουρέ γλυκοπατάτας αρωματισμένο με βανίλια ή τα σπαγγέτι Cipriani με πολύ αρωματικό κιμά, που ισορροπεί ζεστά μπαχαρικά και βοτανικές νότες.

«Bites & Wine Summer» | Μeating πάνω από τα κατάρτια - εικόνα 2

Στο φινάλε έμφανίζεται κι ένα απρόσμενο μπέργκερ που… σπάει το σερί: με μπιφτέκι σοκολάτας κλεισμένο σε bun από σου, ένα λεπτό ζελεδάκι από μάνγκο-passion fruit σε ρόλο τυριού και αντί για κέτσαπ σος φραμπουάζ είναι μια ιδέα του chef patissier του «Varoulko Seaside» Θοδωρή Μωυσίδη.

«Bites & Wine Summer» | Μeating πάνω από τα κατάρτια - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.