Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda»

Ένα τολμηρό γευστικό εγχείρημα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών στο εστιατόριο του ξενοδοχείου La Residence στον Καλαφάτη.

Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda»

Ένα τολμηρό γευστικό εγχείρημα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών στον Καλαφάτη

Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda» - εικόνα 1

Είναι αλήθεια ότι ο Olivier Campanha ο αγαπητός σε όλους τους Αθηναίους Γάλλος σεφ, βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο για το F+W restaurant του στο Κολωνάκι, μας είχε λείψει τα τελευταία χρόνια. Με μεγάλη χαρά λοιπόν τον ξανασυναντάμε φέτος στη Μύκονο ως executive resident chef στο All Suites Boutique Hotel “La Residence” στον Καλαφάτη.

Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda» - εικόνα 2

Φαίνεται ότι η συνάντηση του Olivier με τον επιχειρηματία Γιάννη Καζάκο έναν άνθρωπο με άποψη για την γαστρονομία ήταν μια ευτυχής συνάντηση. Είναι γεγονός ότι η υψηλή γαστρονομία της Μυκόνου, αυτή που πραγματικά αξίζει τον τίτλο αλλά και αυτή που το «παίζει» είναι συγκεντρωμένη στη χώρα, σε απόσταση βολής από αυτή και σε κάποιες κοσμικές παραλίες της. Κατ’ αυτή την έννοια η απόφαση ενός επιχειρηματία και ενός καταξιωμένου Γάλλου σεφ να επιχειρήσουν με όχημα το εστιατόριο La Veranda μια εξαιρετικά ποιοτική γευστική πρόταση off Broadway στον Καλαφάτη αποδεικνύει τουλάχιστον μια μεγάλη εμπιστοσύνη τόσο στις ικανότητες τους όσο και στο περιεχόμενο της πρότασης που κάνουνε. Για να πω την αλήθεια και το προηγούμενο καλοκαίρι που δεν υπήρχε ο Olivier, η κουζίνα στο La Veranda που αναζητούσε το δρόμο της ήταν ήδη καλή. Με τον Olivier Campanha φέτος, φυσικά η εικόνα της αλλάζει τελείως επίπεδο.

Ο Olivier Campanha εμπνέεται από τον ήλιο και τη θάλασσα και κλέβει τις εντυπώσεις στο «La Veranda» - εικόνα 3

Ο Olivier πριν δημιουργήσει το καλοκαιρινό μενού του έκανε πολλά γευσιγνωστικά ταξίδια στην κοντινή Τήνο, δοκίμασε παραγωγούς και προϊόντα, ενθουσιάστηκε με τις πρώτες ύλες που ανακάλυψε και δημιούργησε ένα σερί πιάτων σύγχρονης κουζίνας εμπνευσμένης από τον ήλιο και τη θάλασσα με γαλλικές τεχνικές. Ο Ελληνοποιημένος πλέον Γάλλος σεφ από τη Roanne αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι διαθέτει άφθονο ταλέντο και ικανότητες. Πιάτα όπως το καρπάτσιο λαυράκι με ξεραμένα rasberry, η σύνθεση με βάση το foie gras και η μπαλοτίν καραβίδας, αξίζουν τη μετακίνηση όχι μόνο μέχρι τον Καλαφάτη αλλά και μέχρι την άλλη άκρη του νησιού. Είμαι βέβαιος ότι οι εραστές του ποιοτικού φαγητού που παρεπιδημούν κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο θα το ανακαλύψουν και θα το απολαύσουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.