Tasting εμπειρία με ευρωπαϊκό αέρα

Cava, deli και wine bar, η «Vinoterra» προσφέρει μία συνολική οινική εμπειρία αλλά και εκλεκτές γεύσεις.

Tasting εμπειρία με ευρωπαϊκό αέρα

Ήταν το 1995, όταν ο Δημήτρης Κόλλιας αποφάσισε παράλληλα με τις σπουδές του στην οινογνωσία να δημιουργήσει ένα χώρο αφιερωμένο στο κρασί, σε μια εποχή που το εγχώριο κοινό δεν είχε μυηθεί ακόμη σε αυτήν την απόλαυση. Μαζί με τη σταθερή αύξηση των wine lovers, η «χώρα του κρασιού», η «Vinoterra Cava», άνοιξε τα φτερά της και πλέον προσφέρει μια συνολική οινική εμπειρία ευρωπαϊκού τύπου στους πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους της.

Ενώνοντας σύγχρονο και παραδοσιακό ντιζάιν, το wine bar στο Νέο Ηράκλειο έχει πάνω από χίλιες ετικέτες παραγωγών από όλο τον κόσμο να φιγουράρουν στα ράφια του, ενώ το γουστόζικο ψυγείο-θησαυροφυλάκιο παραδίπλα κρύβει όλα όσα θα ήθελες να αγοράσεις ή να χαρίσεις: εκλεκτά ντελικατέσεν, όπως manchengo Ισπανίας, προσούτο Σεν Ντανιέλ, νιώτικο κεφαλοτύρι, τρουφάτο τσένταρ και πόσα ακόμα τυριά και αλλαντικά – έτοιμα να κοπούν στην παραδοσιακή χειροκίνητη μηχανή.

Tasting εμπειρία με ευρωπαϊκό αέρα - εικόνα 1

Αν έχεις λίγο περισσότερο χρόνο, κάνε μια στάση στα μπροστινά open air καθίσματα του χώρου, διάλεξε μερικά hints γεύσης που ψάχνεις και άσε τους σομελιέ του καταστήματος να σε μυήσουν, συντροφιά με νόστιμα τάπας και γευστικές ποικιλίες. Αν, δε, ανήκεις στην κατηγορία των ζυθο-φανατικών, το «Vinoterra Cava» έχει στις λίστες του μια μεγάλη συλλογή από εγχώριες μικροζυθοποιίες για να δροσίσεις τα ξέγνοιαστα βράδια του καλοκαιριού.

i Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ν. Ηράκλειο, 2102717554

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.