Tasting εμπειρία με ευρωπαϊκό αέρα

Cava, deli και wine bar, η «Vinoterra» προσφέρει μία συνολική οινική εμπειρία αλλά και εκλεκτές γεύσεις.

Tasting εμπειρία με ευρωπαϊκό αέρα

Ήταν το 1995, όταν ο Δημήτρης Κόλλιας αποφάσισε παράλληλα με τις σπουδές του στην οινογνωσία να δημιουργήσει ένα χώρο αφιερωμένο στο κρασί, σε μια εποχή που το εγχώριο κοινό δεν είχε μυηθεί ακόμη σε αυτήν την απόλαυση. Μαζί με τη σταθερή αύξηση των wine lovers, η «χώρα του κρασιού», η «Vinoterra Cava», άνοιξε τα φτερά της και πλέον προσφέρει μια συνολική οινική εμπειρία ευρωπαϊκού τύπου στους πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους της.

Ενώνοντας σύγχρονο και παραδοσιακό ντιζάιν, το wine bar στο Νέο Ηράκλειο έχει πάνω από χίλιες ετικέτες παραγωγών από όλο τον κόσμο να φιγουράρουν στα ράφια του, ενώ το γουστόζικο ψυγείο-θησαυροφυλάκιο παραδίπλα κρύβει όλα όσα θα ήθελες να αγοράσεις ή να χαρίσεις: εκλεκτά ντελικατέσεν, όπως manchengo Ισπανίας, προσούτο Σεν Ντανιέλ, νιώτικο κεφαλοτύρι, τρουφάτο τσένταρ και πόσα ακόμα τυριά και αλλαντικά – έτοιμα να κοπούν στην παραδοσιακή χειροκίνητη μηχανή.

Tasting εμπειρία με ευρωπαϊκό αέρα - εικόνα 1

Αν έχεις λίγο περισσότερο χρόνο, κάνε μια στάση στα μπροστινά open air καθίσματα του χώρου, διάλεξε μερικά hints γεύσης που ψάχνεις και άσε τους σομελιέ του καταστήματος να σε μυήσουν, συντροφιά με νόστιμα τάπας και γευστικές ποικιλίες. Αν, δε, ανήκεις στην κατηγορία των ζυθο-φανατικών, το «Vinoterra Cava» έχει στις λίστες του μια μεγάλη συλλογή από εγχώριες μικροζυθοποιίες για να δροσίσεις τα ξέγνοιαστα βράδια του καλοκαιριού.

i Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ν. Ηράκλειο, 2102717554

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.