Ήταν το 1995, όταν ο Δημήτρης Κόλλιας αποφάσισε παράλληλα με τις σπουδές του στην οινογνωσία να δημιουργήσει ένα χώρο αφιερωμένο στο κρασί, σε μια εποχή που το εγχώριο κοινό δεν είχε μυηθεί ακόμη σε αυτήν την απόλαυση. Μαζί με τη σταθερή αύξηση των wine lovers, η «χώρα του κρασιού», η «Vinoterra Cava», άνοιξε τα φτερά της και πλέον προσφέρει μια συνολική οινική εμπειρία ευρωπαϊκού τύπου στους πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους της.
Ενώνοντας σύγχρονο και παραδοσιακό ντιζάιν, το wine bar στο Νέο Ηράκλειο έχει πάνω από χίλιες ετικέτες παραγωγών από όλο τον κόσμο να φιγουράρουν στα ράφια του, ενώ το γουστόζικο ψυγείο-θησαυροφυλάκιο παραδίπλα κρύβει όλα όσα θα ήθελες να αγοράσεις ή να χαρίσεις: εκλεκτά ντελικατέσεν, όπως manchengo Ισπανίας, προσούτο Σεν Ντανιέλ, νιώτικο κεφαλοτύρι, τρουφάτο τσένταρ και πόσα ακόμα τυριά και αλλαντικά – έτοιμα να κοπούν στην παραδοσιακή χειροκίνητη μηχανή.
Αν έχεις λίγο περισσότερο χρόνο, κάνε μια στάση στα μπροστινά open air καθίσματα του χώρου, διάλεξε μερικά hints γεύσης που ψάχνεις και άσε τους σομελιέ του καταστήματος να σε μυήσουν, συντροφιά με νόστιμα τάπας και γευστικές ποικιλίες. Αν, δε, ανήκεις στην κατηγορία των ζυθο-φανατικών, το «Vinoterra Cava» έχει στις λίστες του μια μεγάλη συλλογή από εγχώριες μικροζυθοποιίες για να δροσίσεις τα ξέγνοιαστα βράδια του καλοκαιριού.
Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ν. Ηράκλειο, 2102717554