Η «Άγονη γραμμή» σε προετοιμάζει για τα καλοκαιρινά ταξίδια

Ταβέρνα - στέκι για τους ταξιδιώτες που φεύγουν από τη Ραφήνα για τις Κυκλάδες, προσφέρει ολόφρεσκα ψαράκια και μια σειρά από πολύ καλομαγειρεμένα σπιτικά μαγειρευτά.

Η «Άγονη γραμμή» σε προετοιμάζει για τα καλοκαιρινά ταξίδια

Η ταβέρνα της οικογένειας Ντάφλου, ξεκίνησε την πορεία της στο (τότε) εξοχικό λιμανάκι της Ραφήνας, το μακρινό 1966. Με καταγωγή από την Ήπειρο, η οικογένεια βρήκε δίπλα στη θάλασσα το καινούργιο της σπίτι και οι ταξιδιώτες για τις Κυκλάδες βρήκαν ένα φιλόξενο στέκι ολοχρονίς για φρέσκα ψάρια, μαγειρευτά, καφέδες, σκιά το καλοκαίρι και ζεστασιά το χειμώνα. Η ταβέρνα, αφού άλλαξε έδρα δυο τρεις φορές, σταθεροποιήθηκε στο σημερινό της σημείο από το 1995. Για 26 ολόκληρα χρόνια βλέπει τα πλοία της γραμμής και μια υπέροχη θαλασσινή θέα από το μπαλκόνι του ορόφου, και τώρα το καλοκαίρι, η σκεπαστή αυλή με τα ασπρογάλαζα χρώματα σε προετοιμάζει για τα ταξίδια στα νησιά που υπόσχονται τα πλοία.

Το μενού προσφέρει τα κλασσικά ορεκτικά, μικρόψαρα (μαρίδες, γαύρο, μένουλες, αθερίνα, κλπ) αλλά και φαγγράκια, στείρες, ξιφία και ό,τι άλλο βγάλουν τα ψαροκάικα της Ραφήνας ενώ ένα μεγάλο κομμάτι του καταλόγου αποτελούν τα μαγειρευτά, διαφορετικά κάθε μέρα και πολύ καλομαγειρεμένα.

Η «Άγονη γραμμή» σε προετοιμάζει για τα καλοκαιρινά ταξίδια - εικόνα 1

Ξεκινήσαμε με μια σειρά αλοιφές με πιο ενδιαφέρουσες την τυροκαυτερή και τη μελιτζανοσαλάτα, και συνεχίσαμε με ντοματοκεφτέδες που θα μπορούσαν να έχουν πιο στεγνό τηγάνι. Εξαιρετικές οι φρεσκότατες ζαργάνες -αφράτη σάρκα και τραγανή κρούστα απέξω. Νόστιμο και ζουμερό το φαγγρόπουλο στη σχάρα, «σκληροπυρηνικός» και πολύ νόστιμος ο μουσακάς με καλοκαβουρδισμένο κανελάτο κιμά και μπεσαμέλ στο σωστό πάχος εμπλουτισμένη με το τυράκι της. Στο ίδιο ύφος και ο κοκκινιστός κόκορας με χοντρό μακαρόνι -σαν νά ‘χει βγει από την κουζίνα του σπιτιού. Κερασμένος για το τέλος ο χαλβάς και η δροσερή μους γιαουρτιού με γλυκό του κουταλιού.

Ψυχή του μαγαζιού, η χαμογελαστή Μαρία Ντάφλου, που ως πρώην γραφίστρια έχει σχεδιάσει και τα καλόγουστα χάρτινα τραπεζομάντηλα του μαγαζιού. Μεγάλες οι μερίδες, ευγενικό και άμεσο σέρβις, καλές τιμές.

i Λιμάνι Ραφήνας, 2294023356

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.