Τι κάνουν οι «Μεθυστάνες» κάτω απ’ την Ακρόπολη;

Μετά από 24 χρόνια ιστορίας στου Ψυρρή μετακόμισαν σε ένα παλιό σπίτι στο λόφο του Φιλοπάππου. Εδώ ξεκινάνε από νωρίς.

Τι κάνουν οι «Μεθυστάνες» κάτω απ’ την Ακρόπολη;

Έπειτα από είκοσι τέσσερα χρόνια ιστορίας στου Ψυρρή –εκεί όπου η Λεπενιώτου συναντάει την Ωγύγου–, με φαγητό και πολλά μουσικά σουλάτσα (ρεμπέτικα, λαϊκά, σμυρναίικα, κρητικά, τσιγγάνικα), οι «Μεθυστάνες» αποφάσισαν να μετακομίσουν σε ένα παλιό, όμορφο σπίτι στου Φιλοπάππου. Τριγύρω από το παράθυρο που βλέπει στο κελάρι τους ζωγράφισαν μια μπουκαμβίλια. Ο μεγάλος καθρέφτης που δέσποζε στη σάλα, ο χαρακτηριστικός ξύλινος ρουστίκ καναπές και οι ανθρώπινες φιγούρες στον τοίχο βρήκαν τη θέση τους στο νέο χώρο, ο οποίος έχει και δύο βεραντάκια, μια μικρή αυλή κι ένα τζαμωτό για να τρως με φόντο ελιές, πρασινάδες και παρτέρια με λουλούδια.

Στην καινούργια τους γειτονιά, στη σκιά της Ακρόπολης, ξεκινάνε πιο νωρίς, με καφέ και πρωινό. Στη συνέχεια αναλαμβάνουν οι κολοκυθοκεφτέδες και τα σαγανάκια, το ριζότο με τρούφα και μανιτάρια, τα σουβλάκια και το πιπεράτο rib eye σε σάλτσα κόκκινου κρασιού, ενώ πλέον έχουν κι ελληνικά μαγειρευτά. Και αν αναρωτιέστε για τη ζωντανή μουσική, σκέφτονται να την επαναφέρουν όταν χειμωνιάσει.

Οι "Μεθυστάνες στην Ακρόπολη" συμμετέχουν στο αθηνόραμα Club και σας εξασφαλίζουν 20% έκπτωση για όλες τις ημέρες της εβδομάδας! Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.