Αυλαία για το Symposio at Ark, το φεστιβάλ που έφερε τη βραβευμένη γαστρονομία της περιφέρειας στην Αθήνα

Το γαστρονομικό φεστιβάλ του εστιατορίου «Ark» στα Αστέρια Γλυφάδας και του Αθηνοράματος έφτασε στο τέλος του, έχοντας φιλοξενήσει 11 βραβευμένα εστιατόρια της περιφέρειας και ορισμένες από τις πιο δυνατές σπεσιαλιτέ της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Αυλαία για το Symposio at Ark, το φεστιβάλ που έφερε τη βραβευμένη γαστρονομία της περιφέρειας στην Αθήνα

Στις 21 Ιουνίου, το γαστρονομικό Φεστιβάλ Symposio at Ark που διοργάνωσε το πολυτελές εστιατόριο «Ark» στα Αστέρια Γλυφάδας μαζί με το Αθηνόραμα, έκλεισε θριαμβευτικά την εξάμηνη πορεία του, έχοντας φιλοξενήσει 11 βραβευμένα εστιατόρια της περιφέρειας και ορισμένες από τις πιο δυνατές σπεσιαλιτέ της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Τo πρωτοποριακό event έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες Αθηναίους να έλθουν σε επαφή με τη δημιουργικότητα 11 διάσημων και ταλαντούχων σεφ της περιφέρειας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανανέωσης της ελληνικής κουζίνας και στην καρδιά των γαστρονομικών εξελίξεων.

Αυλαία για το Symposio at Ark, το φεστιβάλ που έφερε τη βραβευμένη γαστρονομία της περιφέρειας στην Αθήνα - εικόνα 1

Η σημαντική αυτή κίνηση βρήκε την ιδανική στέγη για 6 ολόκληρους μήνες, στο πανέμορφο και πολυτελή all day χώρο του «Αrk» στα Αστέρια Γλυφάδας, σε ένα από τα πιο ωραία τοπία της Αττικής. Ρομαντική γαλανή θέα στο Σαρωνικό, φωτεινός χώρος ντυμένος με χαλαρή πολυτέλεια και αποικιακή αύρα, εξαίρετο σέρβις και εντυπωσιακή ανοιχτή κουζίνα με βασικό ατού την εξαιρετική μπριγκάδα του καταξιωμένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, από τους μεγάλους ανανεωτές της ελληνικής κουζίνας και μέντορα μιας ολόκληρης σειράς νέων σεφ που διδάχτηκαν από το γαστρονομικό του ύφος. Για εμάς που παρακολουθήσαμε βήμα με βήμα κάθε Πέμπτη και για 6 ολόκληρους μήνες την εξέλιξη του Symposio at Ark, ήταν μεγάλη απόλαυση (πέρα από από τη βαθιά ευχαρίστηση της επαφής με τους σεφ και τις γευστικές δημιουργίες τους) η άμεση επαφή με την αλλαγή του τοπίου όπως φαινόταν από το Ark στο πέρασμα των εποχών: η σκοτεινή θάλασσα το χειμώνα με τις αντανακλάσεις των φώτων και ατμοσφαιρικός φωτισμός στη σάλα, η θάλασσα στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος όταν η Ανοιξη ξεκίνησε την πορεία της και τραπεζάκια έξω επάνω στο κύμα, αστραφτερό γαλάζιο ακόμα και στις 8 μμ. καθώς το καλοκαίρι πλησίαζε στο ζενίθ του και η σάλα σχεδόν άδεια να δείχνει καθαρά την εκλεκτική της διακόσμηση. Την τελευταία Πέμπτη δε, με το φεγγάρι στη γέμιση, με ένα δροσερό αεράκι και σχεδόν διάφανη ατμόσφαιρα, η θέα από το Ark πρόσφερε την απόλυτη ελληνική καλοκαιρινή αίσθηση, μισή ώρα απόσταση από το κέντρο της θορυβώδους Αθήνας…

Αυλαία για το Symposio at Ark, το φεστιβάλ που έφερε τη βραβευμένη γαστρονομία της περιφέρειας στην Αθήνα - εικόνα 2

Όμως ας πάμε πίσω, στις 22 Φεβρουαρίου όταν το Symposio at Ark ξεκινούσε την εξάμηνη πορεία του και στους πρωταγωνιστές του. Η πρεμιέρα έγινε με το εστιατόριο «Avli» στο Ρέθυμνο της Κρήτης και τον σεφ Γιώργο Στυλιανουδάκη. Ακολούθησε το «Elia's Restaurant» στη Σκιάθο με τον σεφ Νικόλα Σταυρακάκη, το Σελήνη «meze» του Γιώργου Χατζηγιαννάκη στη Σαντορίνη με τον σεφ Βασίλη Ζαχαράκη, το «On the Verandah» στις Σπέτσες με τον σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό. Μέχρι εδώ τα νησιά έδωσαν τον τόνο. Το σερί έσπασε η Χαλκιδική με το εστιατόριο «Bubo Fine Dining Restaurant» στη Βουρβουρού και τον σεφ Δημήτρη Παμπόρη, για να ξαναγυρίσουμε στην Κρήτη με το «Pelagos Seaside Restaurant» στην Ιεράπετρα και την σεφ Κωνσταντίνα Βούλαγαρη - Κοντεσοπούλου και να πεταχτούμε στη Μάνη και στο «Κυρίμαι» στο Γερολιμένα με την σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου. Από εδώ και πέρα, έχουμε ένα αδιατάρακτο σερί από τη Μακεδονία. Το εστιατόριο «Κοντοσώρος» από το Ξινό Νερό της Φλώρινας με τον σεφ Νίκο Κοντοσώρο, το εστιατόριο «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω» από το Λιτόχωρο Πιερίας με τον σεφ Ανδρέα Γάβρη, το εστιατόριο «Ναουμίδης» από τον Παλαιό Άγιο Παντελεήμονα στο Αμύνταιο Φλώρινας με τον σεφ Άγγελο Ναουμίδη και τέλος, η αγαπημένη Θεσσαλονίκη με το εστιατόριο «Μαύρη Θάλασσα» και τους σεφ Αλέξανδρο Τοκίδη και Σόνια Μαργαρίτου. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία και μια ευκαιρία για τους Αθηναίους που δύσκολα θα μπορούσαν να επισκεφτούν όλα αυτά τα μέρη, να γευτούν και να αισθανθούν τον γαστρονομικό παλμό της περιφέρειας, με τα τοπικά αυθεντικά προϊόντα στην άκρη της πιρουνιού μας - σχεδόν όλοι οι σεφ τα έφεραν μαζί τους ώστε το κοινό να δοκιμάσει ακριβώς τη γεύση της τέχνης τους. Και του χρόνου, με μια (διευρυμένη) επανάληψη!

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.

Αυλαία για το Symposio at Ark, το φεστιβάλ που έφερε τη βραβευμένη γαστρονομία της περιφέρειας στην Αθήνα - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.