«Αbuela» | Funky eating στο Χαλάνδρι

Μεζέδες, comfort food και κοκτέιλ στην αυλή της πιο φιλόξενης και μοντέρνας... γιαγιάς (αυτό σημαίνει «abuela») της πόλης.

«Αbuela» | Funky eating στο Χαλάνδρι

Μεζέδες, comfort food και κοκτέιλ στην αυλή της πιο φιλόξενης και μοντέρνας... γιαγιάς (αυτό σημαίνει «abuela») της πόλης.

«Αbuela» | Funky eating στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Από τα ζεστά πρωινά του καλοκαιριού και τις after office βόλτες μέχρι το βραδάκι για ποτό, η «Abuela» είναι η πιο φιλόξενη και μοντέρνα... γιαγιά της πόλης (αυτό σημαίνει το όνομα του χαρούμενου χαλανδριώτικου cafe-bistrot στα ισπανικά). Η μοντέρνα αυλή μες στο πράσινο, με το funky ντεκόρ, το παλιό πηγάδι και τα χρωματιστά γλαστράκια, είναι μια πραγματική όαση στη ζωντανή πιάτσα­ του Χαλανδρίου. Οι παρέες πιάνουν τραπέζι για ωραίους καφέδες και σοκολατόπιτα ή αμερικάνικο­ cheesecake, ένα ταμπουλέ με κινόα ή μια ζεστή πατατοσαλάτα με απάκι για ελαφρύ μεσημεριανό αλλά και μεζέδες και comfort πιάτα από έναν κατάλογο που αλλάζει συχνά.

«Αbuela» | Funky eating στο Χαλάνδρι - εικόνα 2

Δύο από τα πιο δημοφιλή πιάτα που δείχνουν την κατεύθυνση της κουζίνας είναι το steak sandwich με χοιρινό μπριζολάκι ταλιάτα, σος picante και καραμελωμένα κρεμμύδια και το ψαρονέφρι με φέτα, λιαστή ντομάτα και σπανάκι. Τα πεϊνιρλί είναι επίσης σπεσιαλιτέ, με καλοφτιαγμένη ζύμη και toppings που κυμαίνονται από την πληθωρικότητα (μοτσαρέλα, σαλάμι Λευκάδος και αβγό) στο έθνικ (κοτόπουλο και σάλτσα­ barbecue). Τα brunches του σαββατοκύριακου είναι άλλη μία ωραία ιδέα, με επιλογές όπως croque madame ή αβγά scrambled πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, ενώ τα δροσερά και healthy smoothies και τα κοκτέιλ μάς κρατάνε συντροφιά όσο πέφτει ο ήλιος και αρχίζει η ομορφότερη ώρα της ημέρας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.