«Αbuela» | Funky eating στο Χαλάνδρι

Μεζέδες, comfort food και κοκτέιλ στην αυλή της πιο φιλόξενης και μοντέρνας... γιαγιάς (αυτό σημαίνει «abuela») της πόλης.

«Αbuela» | Funky eating στο Χαλάνδρι

Μεζέδες, comfort food και κοκτέιλ στην αυλή της πιο φιλόξενης και μοντέρνας... γιαγιάς (αυτό σημαίνει «abuela») της πόλης.

«Αbuela» | Funky eating στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Από τα ζεστά πρωινά του καλοκαιριού και τις after office βόλτες μέχρι το βραδάκι για ποτό, η «Abuela» είναι η πιο φιλόξενη και μοντέρνα... γιαγιά της πόλης (αυτό σημαίνει το όνομα του χαρούμενου χαλανδριώτικου cafe-bistrot στα ισπανικά). Η μοντέρνα αυλή μες στο πράσινο, με το funky ντεκόρ, το παλιό πηγάδι και τα χρωματιστά γλαστράκια, είναι μια πραγματική όαση στη ζωντανή πιάτσα­ του Χαλανδρίου. Οι παρέες πιάνουν τραπέζι για ωραίους καφέδες και σοκολατόπιτα ή αμερικάνικο­ cheesecake, ένα ταμπουλέ με κινόα ή μια ζεστή πατατοσαλάτα με απάκι για ελαφρύ μεσημεριανό αλλά και μεζέδες και comfort πιάτα από έναν κατάλογο που αλλάζει συχνά.

«Αbuela» | Funky eating στο Χαλάνδρι - εικόνα 2

Δύο από τα πιο δημοφιλή πιάτα που δείχνουν την κατεύθυνση της κουζίνας είναι το steak sandwich με χοιρινό μπριζολάκι ταλιάτα, σος picante και καραμελωμένα κρεμμύδια και το ψαρονέφρι με φέτα, λιαστή ντομάτα και σπανάκι. Τα πεϊνιρλί είναι επίσης σπεσιαλιτέ, με καλοφτιαγμένη ζύμη και toppings που κυμαίνονται από την πληθωρικότητα (μοτσαρέλα, σαλάμι Λευκάδος και αβγό) στο έθνικ (κοτόπουλο και σάλτσα­ barbecue). Τα brunches του σαββατοκύριακου είναι άλλη μία ωραία ιδέα, με επιλογές όπως croque madame ή αβγά scrambled πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, ενώ τα δροσερά και healthy smoothies και τα κοκτέιλ μάς κρατάνε συντροφιά όσο πέφτει ο ήλιος και αρχίζει η ομορφότερη ώρα της ημέρας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.