«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία

Φιλική, μοντέρνα, χαλαρή, προσιτή και αυθεντικά ιταλική, δεν χρειάζεται συστάσεις.

«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία

Φιλική, μοντέρνα, χαλαρή, προσιτή και αυθεντικά ιταλική, η «La Pasteria» δεν χρειάζεται συστάσεις. Για μεσημεριανό shopping break, μετά το γραφείο, για παρεΐστικο ή οικογενειακό δείπνο, η «La Pasteria», που μας έμαθε την καθημερινή ποιοτική πλευρά της ιταλικής κουζίνας, μας περιμένει ανανεωμένη και φέτος το καλοκαίρι. Ένα από τα πλέον αγαπημένα καταστήματά της, ιδανικό για καλοκαιρινές εξόδους, είναι αυτό της Αγίας Παρασκευής. Στον εξωτερικό χώρο δεσπόζουν η πέτρα, τα ψηλά τραπέζια και οι αναπαυτικοί καναπέδες, δίνοντας έναν αέρα διακοπών.

«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία - εικόνα 1

Aπολαμβάνουμε μοναδικά antipasti, όπως οι τραγανές μπρουσκέτες σε ευφάνταστους συνδυασμούς (π.χ. με καπνιστή μελιτζάνα και κατσικίσιο τυρί) ή τα αχνιστά μύδια σε ελαφριά σάλτσα κρασιού και μυρωδικών, που μας καλωσορίζουν στον γεμάτο χρώματα και αρώματα γευστικό πλανήτη της Ιταλίας. Για τη συνέχεια κάνουμε focus στις δροσερές σαλάτες, όπως η παραδοσιακή φλωρεντινή Panzanella με φρέσκια ντομάτα, σπιτικά κρουτόν, κάππαρη, ελιές, κρεμμύδι και αντζούγια, και βέβαια στις κλασικές πίτσες με αυθεντική, λεπτή ιταλική ζύμη, που έγιναν ακόμη μεγαλύτερες για να τις απολαύσουμε με την παρέα μας. Να δοκιμάσουμε μια με τυρί μασκαρπόνε, φρέσκια ντομάτα και καπνιστό ζαμπόν ή τη νέα Strapazzata με μοτσαρέλα, ψητό μπέικον, αβγά χτυπημένα με ντομάτα και πράσινη πιπεριά; Οι αυθεντικές συνταγές της «La Pasteria» με τα ζυμαρικά της επιλογής σας, από λινγκουίνι και φαρφάλε μέχρι σπαγκέτι ολικής άλεσης αλλά και χωρίς γλουτένη, έχουν επιλογές για όλους: αρωματική Pollo con Gremolata με φιλετάκια κοτόπουλου σε διάφανη σάλτσα λεμονιού, σκόρδο­ και πέστο μαϊντανού, σοφιστικέ Linguini con Bottagra, με τρίμμα αβγοτάραχου, ψίχα λεμονιού, ελαιόλαδο και σκόρδο, που σε στέλνει κατευθείαν στη Σαρδηνία, αλλά­ και μια ελαφριά Salmone με φρέσκο αλλά­ και καπνιστό σολομό, κολοκυθάκι, ελαφριά­ κρέμα, φρέσκια ντομάτα και άνηθο.

«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία - εικόνα 2

Δεν λείπουν οι επιλογές σε κρέας ή ψάρι, όπως ένα ζουμερό ιταλικό μπέργκερ με καπνιστή μοτσαρέλα και καραμελωμένα κρεμμύδια σε αφράτο ψωμί τσιαμπάτα, που συνοδεύεται από τραγανά νιόκι πατάτας, ή ένα άκρως καλοκαιρινό φιλέτο από φρέσκο λαβράκι με σέσκουλα και σος από ελαιόλαδο, φρέσκο λεμόνι και ψητό σκόρδο. Για το τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα διάσημα γλυκά της «La Pasteria» (το tiramisu είναι από τα καλύτερα της πόλης!).

Αγίου Ιωάννου 19, Αγία Παρασκευή, 2106085536, www.lapasteria.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Pasteria (la)

Αγ. Ιωάννου 19, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.