Έχει ένα πολύ ανοιχτόκαρδο μοντέρνο στιλ το «Parlo». To... λένε τα καλαίσθητα, άνετα open air τραπέζια, το λένε τα φωτισμένα μπουκάλια που καδράρουν το μπαρ, το λένε και οι ορθάνοιχτες τώρα το καλοκαίρι πόρτες. Μίνιμαλ-βιομηχανικό και ταυτόχρονα cosy, πλασαρισμένο σε μια ήσυχη γωνιά του Ψυχικού, με αύρα γειτονιάς, το ιταλικό «αδερφάκι» της κοντινής θαλασσινής «Πιπεριάς» όλο και πλουτίζει την κουζίνα του με διάφορα ωραία της γειτόνισσας χώρας.
Την αρχή κάνουν απλόχερες σαλάτες και involtini fritti, που είναι τραγανά ρολά γεμιστά με μανιτάρια και πανσέτα σε τρουφάτη μαγιονέζα, κι έπεται δυναμική συνέχεια. Το μικρό εστιατόριο μετράει πια δεκαπέντε διαφορετικές πίτσες, από λιτή Margherita σε πικάντική Peperonella με tallegio, πεπερόνι, spianata και θυμάρι και από μια Manhattan με chorizo, chevre και καραμελωμένο κρεμμύδι μέχρι μια πιο... ντόπια εκδοχή με λούζα, σκοτύρι Ίου, θρούμπι, ελιές, κρεμμύδι και ντοματίνια.
Τόσο η pasta fresca όσο και τα risotti είναι ωραιότατα, αλλά αξίζει να ανακαλύψετε το fricassea, ένα ιταλιάνικο φρικασέ που δένει όμορφα κοτόπουλο, μανιτάρια και πικάντικες βρούβες, που έχουν δίπλα γιαούρτι αρωματισμένο με λεμόνι – είναι πολύ ιδιαίτερο πιάτο. Καμιά εικοσαριά ελληνικά και ιταλικά κρασιά, δώδεκα μπίρες και διάθεση έξτρα φιλική συμπληρώνουν την εικόνα ενός casual χώρου με καλή σχέση ποιότητας-τιμής, που άνετα τον κάνεις στέκι. Ιδίως εκείνα τα τσιπς πατάτας με την παρμεζάνα και την τρούφα είναι... αμαρτία που την κάνεις και την ξανακάνεις μετά (μεγάλης) χαράς.