H μικρή ιταλική γωνιά του Νέου Ψυχικού

Ανοιχτόκαρδο και μινιμαλιστικό, βιομηχανικό αλλά και cozy, με αύρα γειτονιάς, ένα μικρό εστιατόριο όλα σε ένα.

H μικρή ιταλική γωνιά του Νέου Ψυχικού

Έχει ένα πολύ ανοιχτόκαρδο μοντέρνο στιλ το «Parlo». To... λένε τα καλαίσθητα, άνετα open air τραπέζια, το λένε τα φωτισμένα μπουκάλια που καδράρουν το μπαρ, το λένε και οι ορθάνοιχτες τώρα το καλοκαίρι πόρτες. Μίνιμαλ-βιομηχανικό και ταυτόχρονα cosy, πλασαρισμένο σε μια ήσυχη γωνιά του Ψυχικού, με αύρα γειτονιάς, το ιταλικό «αδερφάκι» της κοντινής θαλασσινής «Πιπεριάς» όλο και πλουτίζει την κουζίνα του με διάφορα ωραία της γειτόνισσας χώρας.

Την αρχή κάνουν απλόχερες σαλάτες και involtini fritti, που είναι τραγανά ρολά γεμιστά με μανιτάρια και πανσέτα σε τρουφάτη μαγιονέζα, κι έπεται δυναμική συνέχεια. Το μικρό εστιατόριο μετράει πια δεκαπέντε διαφορετικές πίτσες, από λιτή Margherita σε πικάντική Peperonella με tallegio, πεπερόνι, spianata και θυμάρι και από μια Manhattan με chorizo, chevre και καραμελωμένο κρεμμύδι μέχρι μια πιο... ντόπια εκδοχή με λούζα, σκοτύρι Ίου, θρούμπι, ελιές, κρεμμύδι και ντοματίνια.

H μικρή ιταλική γωνιά του Νέου Ψυχικού - εικόνα 1

Τόσο η pasta fresca όσο και τα risotti είναι ωραιότατα, αλλά αξίζει να ανακαλύψετε το fricassea, ένα ιταλιάνικο φρικασέ που δένει όμορφα κοτόπουλο, μανιτάρια και πικάντικες βρούβες, που έχουν δίπλα για­ούρτι αρωματισμένο με λεμόνι – είναι πολύ ιδιαίτερο πιάτο. Καμιά εικοσαριά ελληνικά και ιταλικά κρασιά, δώδεκα μπίρες και διάθεση έξτρα φιλική συμπληρώνουν την εικόνα ενός casual χώρου με καλή σχέση ποιότητας-τιμής, που άνετα τον κάνεις στέκι. Ιδίως εκείνα τα τσιπς πατάτας με την παρμεζάνα και την τρούφα είναι... αμαρτία που την κάνεις και την ξανακάνεις μετά (μεγάλης) χαράς.

Περισσότερες πληροφορίες

Parlo

Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.