Γεύση Ελλάδας σ΄έναν πεζόδρομο στη σκιά της Ακρόπολης

Κρεμμυδοντολμάδες με τραχανά και κιμά, κόκορας με χυλοπίτες και κεμπάπ γαρίδας σας δίνουν ραντεβού...

Γεύση Ελλάδας σ΄έναν πεζόδρομο στη σκιά της Ακρόπολης

Το καλοκαίρι η γειτονιά γύρω από την Ακρόπολη έχει την τιμητική της. Πάρτε το μετρό, απολαύστε τη βόλτα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χαζέψτε τα μοντέρνα μαγαζιά με εναλλακτικά σουβενίρ που έχουν ξεφυτρώσει στα πέριξ, κάντε ένα πέρασμα από το Μουσείο Ακρόπολης και θα νιώσετε τουρίστες στην πόλη. Η «Αρκαδία», ανοιχτή από το πρωί μέχρι το βράδυ, στην πλέον προνομιακή θέση, πάνω στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη, απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης και το σταθμό του μετρό, είναι η ιδανική κατάληξη της βόλτας.

Γεύση Ελλάδας σ΄έναν πεζόδρομο στη σκιά της Ακρόπολης - εικόνα 1

Η γνώση της παράδοσης συναντά τη δημιουργικότητα σε πιά­τα που ευωδιάζουν Ελλάδα: από τους κρεμμυδοντολμάδες με τραχανά και κιμά, τον κόκορα με χυλοπίτες και το χοιρινό κότσι μέχρι προτάσεις πιο ιδιαίτερες, όπως το κεμπάπ γαρίδας, η σαλάτα με φακές, λιαστή ντομάτα και ρόκα και το καλαμάρι γεμιστό με φέτα και σπανάκι σοτέ. Το γεύμα τελειώνει γλυκά με μπακλαβά, κορμό σοκολάτας αλλά και κρέμα γιαουρτιού με γλυκό του κουταλιού και τριμμένο μπισκότο, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο η ατμόσφαιρα στην «Αρκαδία» έχει αύρα παλιάς Αθήνας, καθώς το γεύμα συνοδεύουν μπουζούκι και κιθάρα.

Μακρυγιάννη 27, Μακρυγιάννη, 2109238124

Περισσότερες πληροφορίες

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.