«Point A»: λιτή κομψότητα με φόντο την Ακρόπολη

Ένα από τα κρυμμένα μυστικά στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, μας αποκαλύπτεται.

«Point A»: λιτή κομψότητα με φόντο την Ακρόπολη

Η Αθήνα έχει ακόμη κρυμμένα μυστικά, και μάλιστα στην καρδιά του ιστορικού της κέντρου! Στημένο σε μοντέρνο μίνιμαλ στιλ, σε μια υπέροχη βεράντα που μοιάζει να ακουμπά την Ακρόπολη, το bar-restaurant «Point a» στο ξενοδοχείο «Ηρώδειο», προτείνει μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα με global επιρροές και μια ξεχωριστή fine drinking εμπειρία που σε ταξιδεύει στον κόσμο. Πιάνουμε τραπέζι ή μπάρα στο ξύλινο ντεκ με την ωραία πέργκολα και τους στιλάτους γκρι-μπεζ τόνους στην επίπλωση και αφήνουμε το βλέμμα να μαγνητιστεί από τη θέα στον ιερό βράχο, το Μουσείο Ακρόπολης και τις στέγες της Πλάκας.

«Point A»: λιτή κομψότητα με φόντο την Ακρόπολη - εικόνα 1

Οι δύο ταλαντούχοι νεαροί Κρητικοί σεφ Μανώλης Μαυριγιαννάκης και Μάριος Πιρπιρίδης χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνικές παρουσιάζοντας ένα best of ελληνικών γεύσεων με έμφαση στις πρώτες ύλες, όπως και δημιουργικά πιάτα με διεθνείς κι έθνικ αναφορές. Επιλογές όπως τα bestseller σφαιροποιημένα πολίτικα γεμιστά, ο μουσακάς στο χθες και το σήμερα, οι λουκουμάδες με μανούρι Ελασσόνας και μέλι, η κρητική σαλάτα με ασκορδουλάκους, νεροκάρδαμο, καρπάτσιο παστού μπακαλιάρου και καλοκαιρινή τρούφα, η κακαβιά με αβγά αχινού, ξινοτύρι Μυκόνου και καπνιστή συναγρίδα ή ο ψητός σολομός με miso μαύρου σκόρδου σε μοχίτο ξινόμηλου δείχνουν τις δυνατότητες της κουζίνας.

«Point A»: λιτή κομψότητα με φόντο την Ακρόπολη - εικόνα 2

Πολύ καλή δουλειά γίνεται στα κοκτέιλ, όπου ο Αλέξανδρος Πρεβίστας προτείνει φέτος ένα ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου με signature cocktails, όπως ένα Beetroot Booster με βότκα, μαστίχα, λεμόνι, raspberry και σιρόπι παντζαριού, το οποίο λειτουργεί πολύ καλά και ως κοκτέιλ φαγητού, tapas cocktails που σερβίρονται έξυπνα παρέα με γευστικές μπουκιές­ αλλά κι ευφάνταστο barfood, όπως τραγανό nigiri με λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης και σκόνη ρυζιού­, πικάντικα edamame με miso ταραμά και μοσχαρίσιο τεριγιάκι με τηγανητά κρεμμύδια, πίκλες αγγου­ριού και μαγιονέζα chili.

i www.herodion.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Point A

(ξεν. «Hρώδειο») Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κριτική: Δοκιμάσαμε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια στην Κω

Το "νησί του Ιπποκράτη" είναι ό,τι πρέπει για ριλάξ και γαστρονομικό τουρισμό. Αφιερώνουμε λοιπόν την στήλη της κριτικής σε δύο από τα καλύτερα εστιατόριά του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/08/2022

Kenshō Ornos: Η premium γεύση του Myconian Experience

Θεμέλια λίθος ενός brand που ταυτίστηκε με το premium lifestyle της Μυκόνου, το Kenshō Ornos επιστρέφει στο προσκήνιο συνδυάζοντας μοναδική εμπειρία διαμονής με γαστρονομική πρόταση αξιόσεων.

Ο γευστικός χάρτης της Λεμεσού ξαναγράφεται

Εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, άκρως πολυτελή ξενοδοχεία δίνουν μεγάλη σημασία στη γαστρονομική τους πρόταση και διεθνώς γνωστά εστιατορικά brands αναζητούν στέγη κάτω από τον –κάτι παραπάνω από καυτό– ήλιο της Λεμεσού.

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.