«Point A»: λιτή κομψότητα με φόντο την Ακρόπολη

Ένα από τα κρυμμένα μυστικά στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, μας αποκαλύπτεται.

«Point A»: λιτή κομψότητα με φόντο την Ακρόπολη

Η Αθήνα έχει ακόμη κρυμμένα μυστικά, και μάλιστα στην καρδιά του ιστορικού της κέντρου! Στημένο σε μοντέρνο μίνιμαλ στιλ, σε μια υπέροχη βεράντα που μοιάζει να ακουμπά την Ακρόπολη, το bar-restaurant «Point a» στο ξενοδοχείο «Ηρώδειο», προτείνει μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα με global επιρροές και μια ξεχωριστή fine drinking εμπειρία που σε ταξιδεύει στον κόσμο. Πιάνουμε τραπέζι ή μπάρα στο ξύλινο ντεκ με την ωραία πέργκολα και τους στιλάτους γκρι-μπεζ τόνους στην επίπλωση και αφήνουμε το βλέμμα να μαγνητιστεί από τη θέα στον ιερό βράχο, το Μουσείο Ακρόπολης και τις στέγες της Πλάκας.

«Point A»: λιτή κομψότητα με φόντο την Ακρόπολη - εικόνα 1

Οι δύο ταλαντούχοι νεαροί Κρητικοί σεφ Μανώλης Μαυριγιαννάκης και Μάριος Πιρπιρίδης χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνικές παρουσιάζοντας ένα best of ελληνικών γεύσεων με έμφαση στις πρώτες ύλες, όπως και δημιουργικά πιάτα με διεθνείς κι έθνικ αναφορές. Επιλογές όπως τα bestseller σφαιροποιημένα πολίτικα γεμιστά, ο μουσακάς στο χθες και το σήμερα, οι λουκουμάδες με μανούρι Ελασσόνας και μέλι, η κρητική σαλάτα με ασκορδουλάκους, νεροκάρδαμο, καρπάτσιο παστού μπακαλιάρου και καλοκαιρινή τρούφα, η κακαβιά με αβγά αχινού, ξινοτύρι Μυκόνου και καπνιστή συναγρίδα ή ο ψητός σολομός με miso μαύρου σκόρδου σε μοχίτο ξινόμηλου δείχνουν τις δυνατότητες της κουζίνας.

«Point A»: λιτή κομψότητα με φόντο την Ακρόπολη - εικόνα 2

Πολύ καλή δουλειά γίνεται στα κοκτέιλ, όπου ο Αλέξανδρος Πρεβίστας προτείνει φέτος ένα ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου με signature cocktails, όπως ένα Beetroot Booster με βότκα, μαστίχα, λεμόνι, raspberry και σιρόπι παντζαριού, το οποίο λειτουργεί πολύ καλά και ως κοκτέιλ φαγητού, tapas cocktails που σερβίρονται έξυπνα παρέα με γευστικές μπουκιές­ αλλά κι ευφάνταστο barfood, όπως τραγανό nigiri με λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης και σκόνη ρυζιού­, πικάντικα edamame με miso ταραμά και μοσχαρίσιο τεριγιάκι με τηγανητά κρεμμύδια, πίκλες αγγου­ριού και μαγιονέζα chili.

i www.herodion.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".