Γλυφάδα στον αφρό

Οι καλοκαιρινές βόλτες στα νότια κλείνουν ιδανικά στο νεότερο «αδερφάκι» μιας δημοφιλούς οικογένειας εστιατορίων που αγαπά τα μικρά ψαράκια και θαλασσινά.

Γλυφάδα στον αφρό

Οι καλοκαιρινές βόλτες στα νότια κλείνουν ιδανικά στην πιο ζωντανή πιάτσα της Γλυφάδας, στο νεότερο «αδερφάκι» της δημοφιλούς οικογένειας εστιατορίων που αγαπά τα μικρά ψαράκια και θαλασσινά. Στον αεράτο, νεανικό χώρο με τα θετικά vibes και σήμα κατατεθέν το μπαρ με τα διακοσμητικά πλακάκια, οι παρέες πιάνουν τραπέζι για μερακλίδικους μεζέδες που έρχονται παραδοσιακά με το δίσκο (γαύρος μαρινάτος, τυροκαυτερή, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, πικάντικες πιπερίτσες με φέτα και κατίκι κ.ά.).

Γλυφάδα στον αφρό - εικόνα 1

Η συνέχεια περιλαμβάνει απαραίτητα ψιλό ψαράκι (ανάλογα με την εποχή, τον καιρό και το φεγγάρι), σαρδέλες, κουτσομούρες, μπαρμπουνάκια που τσιτσιρίζουν στο τηγάνι κι έρχονται στο πιάτο όσο πρέπει στεγνά και τραγανά, ευωδιάζοντας θάλασσα. Από τα νέα πιάτα μη χάσετε το πουγκί με ψητά κολοκυθάκια γεμιστό με πλιγουροσαλάτα, φρέσκα λαχανικά και δυόσμο, τα στριφτάδια με χταπόδι, ντοματίνια, πιπεριά Φλωρίνης και κρεμμύδι τουρσί και το γαύρο στο φούρνο γεμιστό με τσιγαριαστή αλμύρα σβησμένη με λεμόνι. Πάνω από 50 ετικέτες σε ούζο και τσίπουρο συμπληρώνουν την ασυναγώνιστη πρόταση με την ιδανική σχέση ποιότητας-τιμής. Μαζί με τα μαγαζιά της Σαρωνίδας και του Λαυρίου, η «Ψαρού» αναδεικνύεται σε δυνατό πρωταγωνιστή του φετινού καλοκαιριού.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαρού

Πλατεία Κανάρη, λιμάνι Λαυρίου
  • Εστιατόρια

Ψαρού

Δούσμανη 10 & Λαζαράκη 14, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.