Μια βεράντα στην Αθήνα σε ταξιδεύει στις Κυκλάδες

Πιάτα που μοσχοβολάνε θάλασσα σε ένα όμορφο μπαλκόνι στο ψηλότερο σημείο του Καρέα.

Μια βεράντα στην Αθήνα σε ταξιδεύει στις Κυκλάδες

Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε γεύσεις κι αισθήσεις προσφέρει εδώ και χρόνια η οικογένεια Κωβαίου στο όμορφο εστιατόριό της «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες», που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του Καρέα. Η ολόλευκη σάλα του σε ταξιδεύει απευθείας σε κυκλαδίτικο νησί, ενώ από τη βεράντα του η μαγευτική θέα σε όλη την πόλη, που φτάνει μέχρι και τον Αργοσαρωνικό, χορταίνει το μάτι – τουλάχιστον μέχρι να έρθουν στο τραπέζι σου πεντανόστιμα πιάτα που μοσχοβολάνε θάλασσα.

Μια βεράντα στην Αθήνα σε ταξιδεύει στις Κυκλάδες - εικόνα 1

Οι σεφ Παντελής Αθανασιάδης και Φιλίτσα Καραμανλή εμπλουτίζουν το μενού με κριθαρότο με ψίχα από ελληνικό μπλε καβούρι και μανιτάρια shimeji, κυδώνια αχνιστά με σαλάμι Ευρυτανίας και δεντρολίβανο, φρέσκα όστρακα ωμά ή ψητά στη σχάρα, πετρόψαρο στη γάστρα με ελαφριά σάλτσα ντομάτας, πατάτες baby και μυρώνια, κοτόπουλο με φρέσκες κανθαρέλες φρικασέ, ενώ για το τέλος προτείνουν λαχταριστή πάβλοβα με κρέμα γιαούρτι και φράουλες αρωματισμένες με prosecco.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.