Ψαροφαγία με τη Βούλα σε μία κομψή μονοκατοικία

Στο «Ακροβόλι» η θαλασσινή κουζίνα περνάει απο ψαγμένα σε οικεία μονοπάτια.

Ψαροφαγία με τη Βούλα σε μία κομψή μονοκατοικία

Σε ένα από τα πιο όμορφα και ζωντανά πόστα στη Βούλα, στον πεζόδρομο της Ποσειδώνος, το «Ακροβόλι» έχει πλέον δέσει για τα καλά­ με την ξεχωριστή θαλασσινή κουζίνα του, που παίζει τόσο σε ψαγμένα όσο και σε πιο οικεία μονοπάτια. Ο σεφ-συνιδιοκτήτης Ξενοφών Κατσιμαγκλής, ο σεφ Μίλτος Γιάννου και η ομάδα τους ξεδιπλώνουν τη μακροχρόνια εμπειρία τους στα ψάρια και τα θαλασσινά στην κομψή μεσοπολεμική μονοκατοικία με τη βεράντα-ντεκ.

Καθισμένοι σε αναπαυτικές πολυθρόνες και απολαμβάνοντας μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και διακοπών, τσιμπολογάμε δυσεύρετα όστρακα, αλίπαστα, τσίρο που μοσχοβολάει άνηθο, παστουρμά ψαριών αλλά και καρπάτσιο γαρίδας με τζίντζερ, μοσχολέμονο και μέντα ή μαριναρισμένο τόνο με κόλιαντρο κι εσπεριδοειδή. Αξίζει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε την ανανεωμένη χωριάτικη σαλάτα με ντοματίνια, ταλιατέλες από αγγούρι και κρέμα φέτας αλλά και το νεαρό μαρούλι με αγκιναροκαρδιές, γραβιέρα Νάξου και βιολογικό σουσάμι. Το χταπόδι στα κάρβουνα είναι από τα καλύτερα που μπορείς να απολαύσεις στην Αθήνα, ενώ το καπνιστό σκουμπρί με καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανητή κάππαρη είναι ένα μερακλίδικο πιάτο που δεν συναντάς συχνά.

Ψαροφαγία με τη Βούλα σε μία κομψή μονοκατοικία - εικόνα 1

Οι ξεχωριστές επιλογές σε ζυμαρικά, όπως η μανέστρα με φρέσκο καλαμάρι και λαχανικά ή ο ξινός τραχανάς με καραβίδα ξαφνιάζουν ευχάριστα κι εγγράφονται στη γευστική μας μνήμη. Το ψυγείο του μαγαζιού είναι γεμάτο ολόφρεσκα ψάρια για σχάρα, τηγάνι, ακόμη και για ψήσιμο σε κρούστα αλατιού. Ύστερα από όλη αυτήν την ψαροφαγία το κνάφε (αραβικό κανταΐφι), σερβιρισμένο με παγωτό καϊμάκι, το σορμπέ λεμόνι και το ψητό κυδώνι στο φούρνο με κρέμα γιαουρτιού κλείνουν ιδανικά μια βραδιά πιο-καλοκαίρι-δεν-γίνεται!

Περισσότερες πληροφορίες

Ακροβόλι

Ποσειδώνος 14, Βούλα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέα βιογραφία ρίχνει φως στις τελευταίες ημέρες του Anthony Bourdain

Το βιβλίο "Down and Out in Paradise: The Life of Anthony Bourdain", του δημοσιογράφου Charles Leerhsen εστιάζει στις τελευταίες ημέρες και ώρες του εκλιπόντος σεφ, προκαλώντας την κριτική ορισμένων μελών του στενού κύκλου του.

06/10/2022

Diego

Με street latino αύρα και fusion εξωτισμό στις γεύσεις,το δημιούργημα του Βασίλη Στεφανάκη δίνει άλλον αέρα στην Αδριανού, το Μοναστηράκι και το Θησείο.

Gaku

Ένα από τα δυνατά, όμορφα και μοντέρνα πόστα γιαπωνέζικης γαστρονομίας στο κέντρο της Αθήνας.

"Pinktober" στο Hard Rock Cafe® Athens με tacos από την Dominique Crenn

Το Hard Rock Cafe® Athens στηρίζει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στην 23η ετήσια εκστρατεία "Pinktober" της Hard Rock International λανσάροντας ένα limited edition πιάτο με την υπογραφή της τριάστερης σεφ Dominique Crenn.

"Φάρσα ή κέρασμα;": Τα TGI Fridays™ σε Halloween διάθεση

Η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων συνεργάζεται με το αγαπημένο brand "Cap Cap" λανσάροντας τέσσερα γλυκά με "spooky twist" και έμπνευση το Halloween.

To "Cinco de Mayo" φέρνει μεξικάνικη αλεγκρία στη Δεκελείας

Η νέα άφιξη στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας συνδυάζει τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienta με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα.

Πού θα φας διαβολεμένα νόστιμα tacos στην Αθήνα

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή Taco Day (4/10).