Η cool θαλασσογραφία της οδού Ζησιμοπούλου

Από την υαλουργία στην κουζίνα: πώς να κατακτήσεις μία μόνιμη θέση στη λίστα των ψαροφάγων της πόλης.

Η cool θαλασσογραφία της οδού Ζησιμοπούλου

Είναι ωραία περίπτωση οι «Ψαράδες». Εκτός από πολύ­ ευχάριστη, χαλαρωτική αύρα, έχουν κι ένα ευρύ ρεπερτόριο με θαλασσινές γκουρμέ αποχρώσεις. Οι γαλαζοπράσινες φιάλες και καράφες (από την υαλουργία που είχε παλιότερα η οικογένεια των ιδιοκτητών) προσθέτουν μια γοητευτική vintage πινελιά στη λευκοντυμένη βεράντα με τον λουλουδιαστό πράσινο φράχτη και το μενού έχει... τα δικά του στολίδια.

Η cool θαλασσογραφία της οδού Ζησιμοπούλου - εικόνα 1

Με μοντέρνο στίγμα και αγάπη για τους πειραματισμούς, η κουζίνα του σεφ Βασίλη Τσατσάκη δένει ό,τι καλύτερο βγάζει η θάλασσα με εκλεκτά τοπικά προϊόντα της ελληνικής στεριάς. Το tataki σολομού, φιλετάκια σολομού δηλαδή, περασμένα στο τηγάνι με παπαρουνόσπορο, ανθό αλατιού με μαύρη τρούφα, μοσχολέμονο, κουλί ντομάτας και σαλάτα μεσκλάν, το δροσερό, αρωματικό λαβράκι­ tiradito, με μοσχολέμονο, ανθό αλατιού και λάδι καπνιστής πάπρικας, αλλά και οι γαρίδες σε κρούστα κανταϊφιού με σκοτύρι Ίου και φρέσκα μυρωδικά, που τοποθετούνται πάνω σε πελτέ ντομάτας αρωματισμένο με γλυκάνισο, είναι μόνο λίγες από τις καινούργιες του εμπνεύσεις.

Η cool θαλασσογραφία της οδού Ζησιμοπούλου - εικόνα 2

Άλλα αστέρια του θερινού καταλόγου είναι το φιλέτο μπακαλιάρου ποσέ σε κρόκο Κοζάνης με μύδια και σπαράγγια της θάλασσας και η κοκκινιστή καλαμαράτα με φρέσκια ντομάτα, καλαμάρι, πέστο μυρωδικών, ντομάτες-βελανίδια, ψιλοκομμένη ρόκα και πέταλα από αρσενικό Νάξου. Από τη μία τα ιντριγκαδόρικα πιάτα και από την άλλη η πλούσια σε ετικέτες κρασιού, αποστάγματα και ούζα λίστα, δεν είναι να απορείς που οι «Ψαράδες» έχουν εξασφαλίσει μόνιμη θέση στην ατζέντα των ψαροφάγων της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.