Οδηγός Εστιατορίων

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2018 | Δες τα μενού και κλείσε θέση για να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο 50%!

Το Αθηνόραμα, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν για άλλη μία χρονιά στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό happening που απλώνεται σε όλη τη χώρα!

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2018 | Δες τα μενού και κλείσε θέση για να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο 50%!

Το «α», οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν για άλλη μία χρονιά να χαρείτε τα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόρια στο 50% της τιμής τους. Κλείστε τώρα τραπέζι στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό happening που απλώνεται σε όλη τη χώρα!

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2018 | Δες τα μενού και κλείσε θέση για να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο 50%! - εικόνα 1
Botrini's

Δεν είχαν ακόμη ανακοινωθεί τα βραβεία (Χρυσοί Σκούφοι και Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας) και οι ερωτήσεις σας έπεφταν βροχή. Πότε θα γίνουν οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας; Το ξέρουμε πια. με το που ανακοινώνονται τα μενού οι κρατήσεις στα βραβευμένα εστιατόρια παίρνουν φωτιά. Και για­τί όχι, άλλωστε; Όλοι λατρεύουμε το φαγητό που καταφέρνει να δίνει σε ένα εστιατόριο βραβείο. Όντως όμως πολλές φορές οι τιμές είναι αποθαρρυντικές. Αυτή η ωραία συνεργασία που έχουμε στήσει το «αθηνόραμα­» και η Τράπεζα Πειραιώς με τα βραβευμένα εστιατόρια όλης της χώρας έχει την απόλυτη αποδοχή από ένα κοινό που διψάει να δοκιμάσει ό,τι καινούργιο και δημιουργικό καταθέτουν οι σεφ σε όλη την επικράτεια.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2018 | Δες τα μενού και κλείσε θέση για να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο 50%! - εικόνα 2
Funky Gourmet

Το εναρκτήριο σάλπισμα για το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας, που επιστρέφει άκρως καλοκαιρινό, δίνεται στις 22/5: για τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες εβδομήντα δύο εστιατόρια, απλωμένα σε όλη την επικράτεια, ξεδιπλώνουν τις δημιουργίες με τις οποίες κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή. Από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, από την Κέρκυρα στη Σκιάθο και από εκεί στη Μύκονο, την Τήνο, τη Σαντορίνη ή τη Ρόδο και από την Πρέβεζα και τη Νάουσα στη Χαλκιδική, στην Πύλο, σε κάθε γωνιά οι Έλληνες σεφ εξελίσσονται, αναβαθμίζοντας το σύγχρονο πρόσωπο της εθνικής μας γαστρονομίας, και η απίθανη, μεγάλου βεληνεκούς γευσιγνωσία που εκτείνεται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα δίνει το στίγμα ακριβώς αυτής της δυναμικής.

Η Αθήνα, το ξέρουμε, είναι στο επίκεντρο αυτής της δράσης, αλλά τώρα πια οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας αποτελούν ιδανική ευκαιρία και για γαστρονομικές περιοδείες σε όλα αυτά τα μέρη που ανυψώνουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους την τέχνη της μαγειρικής. Όπου κι αν βρίσκεστε αυτόν το μήνα που διαρκεί η ενέργεια, πάρτε την παρέα σας και χαρείτε ιδιαίτερες συνθέσεις τεχνικής και καλλιτεχνίας, που άλλοτε κάνουν γόνιμη βουτιά στην παράδοση –το ότι το φαγητό εμπεριέχει μνήμη είναι από τις πιο όμορφες πλευρές του– και άλλοτε αναδεικνύουν νέες τάσεις και καινοτόμες ιδέες. Το δέλεαρ είναι μεγάλο.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2018 | Δες τα μενού και κλείσε θέση για να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο 50%! - εικόνα 3
Αλέξανδρος Τσιοτίνης, CTC

Τα πολλά και διαφορετικά μενού που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια –αρκεί να σας πούμε ότι ξεκινούν από μόλις € 11!– και ανθολογούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές και σκανδαλιστικές σπεσιαλιτέ των βραβευμένων εστιατορίων της χώρας. Γλώσσα στον ατμό τυλιγμένη σε σέσκουλο με σιταρόχορτο, μυρώνια και λαχανικά αλλά και αρνί γάλακτος με αμπελόφυλλα, φιστίκι Αιγίνης και κρέμα από μαρούλι, σαλάτα από καλοκαιρινές τρούφες με ρίζα σαλσιφί και αγκινάρα ή καπουτσίνο από μελάνι σουπιάς αλλά κι ένα τράγος που ψήνεται στα ξύλα και σερβίρεται με φρέσκα φασολάκια είναι λίγα από τα εκατοντάδες πιάτα που καλύπτουν όλη την γκάμα –από το σύνθετο μέχρι το ευφυώς απλό– που σας περιμένει προς δοκιμή: μιλάμε για ένα εντυπωσιακό πανοραμίκ τόσο πρωτοποριακής όσο και κλασικής ελληνικής κουζίνας αλλά και σύγχρονων γαλλικών ή ιταλικών γεύσεων, ιαπωνισμού με fusion αποχρώσεις, όπως και μοντέρνας διεθνούς κουζίνας, οι δημιουργίες της οποίας, πατώντας σε διαφορετικές γευστικές κουλτούρες, παίζουν με σύγχρονες τεχνικές και κάθε λογής... καινά δαιμόνια.

Στο happening συμμετέχουν τα εστιατόρια που βραβεύονται με Χρυσό Σκούφο, συγκεντρώνοντας, ανεξαρτήτως του είδους της κουζίνας τους, βαθμολογία από 15/20 και όσα απέσπασαν Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας έχοντας συγκεντρώσει βαθμολογία από 14/20. Καθένας με τις προσωπικές του γαστρονομικές ανησυχίες, τους δικούς του κώδικες, στιλ και σημεία αναφοράς, όσοι κέρδισαν τη μάχη των εντυπώσεων στη φετινή γαστρονομική αρένα δίνουν το «παρών».

Μπείτε στο ρυθμό της μεγάλης γαστρονομικής γιορτής

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2018 | Δες τα μενού και κλείσε θέση για να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο 50%! - εικόνα 4
GB Roof Garden

Οι κρατήσεις ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη 17/5. Καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη, σας συμβουλεύουμε να βιαστείτε αν θέλετε να εξασφαλίσετε τραπέζι – σε προηγούμενες διοργανώσεις υπήρξαν περιπτώσεις που οι θέσεις εξαφανίστηκαν­ μέσα σε ένα μισάωρο. Οι συμμετέχοντες της Αθήνας ως επί το πλείστον θα προσφέρουν τα ειδικά μενού κάθε Τρίτη και Τετάρτη (22-23 και 29-30/5, 5-6 και 12-13/6) και οι εκτός Αθηνών κάθε Παρασκευή και Σάββατο (25-26/5, 1-2, 8-9 και 15-16/6). Επειδή όμως σε ένα τόσο μεγάλο γευστικό «δίκτυο» υπάρχουν κάποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις στις ημερομηνίες του event, ορισμένα­ ρεστοράν δίνουν την επιλογή pairing φαγητού - κρασιού, κάποια άλλα προτείνουν μενού για δύο ή συμπεριλαμβάνουν την οινική συνοδεία στην τελική τιμή, καλό είναι να διαβάσετε προσεκτικά τις υποσημειώσεις που επεξηγούν τα ειδικά χαρακτηριστικά της ενέργειας σε κάθε χώρο προτού επιλέξετε.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2018 | Δες τα μενού και κλείσε θέση για να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο 50%! - εικόνα 5
Calypso

Θέση κλείνετε κάνοντας την κράτησή σας και προπληρώνοντας το δείπνο σας, είτε με κάρτα είτε με κατάθεση σε λογαριασμό (σε μερικά εστιατόρια μπορείτε να πληρώσετε κι επιτόπου). Όσοι όμως χρησιμοποιήσετε χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς, θα έχετε και άλλα προνόμια, καθώς θα μπείτε αυτόματα σε κλήρωση για 30 δείπνα των δύο ατόμων σε κάποια από τα βραβευμένα εστιατόρια, όπου θα μπορείτε να πάτε με την άνεσή σας μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, ειδικά όσοι προπληρώσουν online στο www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_Gastronomia με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς μπαίνουν σε έξτρα κλήρωση για δύο μεγάλα δώρα. Δύο τυχεροί θα απολαύσουν από ένα γαστρονομικό τριήμερο για 2 άτομα στο μοναδικό «Daios Cove Luxury Resort & Villas» στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης (περιλαμβάνονται διαμονή, φαγητό σε βραβευμένα εστιατόρια και μεταφορικά αν χρειάζεται). Πιο συγκεκριμένα, θα κερδίσουν ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, ένα δείπνο στο εστιατόριο «Ocean» (Χρυσός Σκούφος 2018) κι ένα ­δείπνο στο εστιατόριο «Ferryman» στην Ελούντα (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018), διαθέσιμα από 1/9 έως 3/11, κατόπιν συνεννόησης.

Κλείσε τραπέζι τώρα!

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2018 | Δες τα μενού και κλείσε θέση για να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο 50%! - εικόνα 6
Lycabettus Restaurant

Στην Αθήνα Τα ειδικά μενού ισχύουν για τα διήμερα 22-23 και 29-30/5, 5-6 και 12-13/6, εκτός από κάποιες διαφοροποιήσεις σε ελάχιστα εστιατόρια, οι οποίες αναγράφονται κάτω από το κείμενό τους.

Εκτός Αθήνας Τα ειδικά μενού ισχύουν για τα διήμερα 25-26/5, 1-2, 8-9 και 15-16/6, εκτός από κάποιες διαφοροποιήσεις σε ελάχιστα εστιατόρια, οι οποίες αναγράφονται κάτω από το κείμενό τους.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ: Κλείστε τραπέζι στο/α εστιατόριο/α της επιλογής σας ενημερώνοντας στο τηλέφωνο ότι θέλετε να δοκιμάσετε το ειδικό μενού του περιοδικού «αθηνόραμα». Για να ισχύσουν οι κρατήσεις που θα γίνουν, θα πρέπει να προπληρώσετε το ποσό που αντιστοιχεί στα άτομα του τραπεζιού σας με online πληρωμή αποκλειστικά για τις κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς στο www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_Gastronomia ή με τηλεφωνική χρέωση οποιασδήποτε τραπεζικής κάρτας καθώς και με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Προπληρώνοντας με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, παίρνετε μέρος σε διαγωνισμό με πλούσια δώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η ομάδα Κοπέρνικος γιορτάζει 15 χρόνια με μια παράσταση - συναυλία για τα παιδιά

"Μουσικά κι ανάποδα" ονομάζεται η ευφάνταστη μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσιάζει στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" η αγαπημένη ομάδα θεάτρου για παιδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2022

Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει το 8ο Παζάρι Βιβλίου

Το μουσείο στην Πειραιώς 138 φέρνει στους χώρους του ένα μεγάλο εύρος βιβλίων για την ιστορία και τη συλλογή του, ικανοποιώντας τον κάθε βιβλιοφάγο.

"#13 m.e.t.a.p.o.l.i.s": Καλλιτεχνικό αφιέρωμα στην τέχνη της φωτογραφίας

Η Τεχνόπολη φιλοξενεί στο Κτίριο Δεξαμενές Καθαρισμού μια ομάδα καλλιτεχνών από τη φωτογραφική ομάδα METAPolis, που φέτος κλείνει 13 χρόνια και πραγματοποιεί μια έκθεση φωτογραφίας στο πλαίσιο του Athens Jazz.

70 χρόνια Ινστιτούτο Γκαίτε: Έκθεση του πολιτιστικού του αρχείου στο κοινό

Το ινστιτούτο κλείνει 70 χρόνια λειτουργίας στην Αθήνα και ανοίγει το πλούσιο αρχειακό του υλικό σε μια πρωτότυπη εγκατάσταση, προσκαλώντας τους ενδιαφερόμενους να το εμπλουτίσουν με δικά τους ιστορικά τεκμήρια της πόλης.

Βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Εκδόσεις "ΚΑΠΟΝ"

Η επανέκδοση μιας ιστορίας με φόντο την Επανάσταση και οι εμπειρίες μιας δασκάλας στα ταραγμένα χρόνια του περασμένου αιώνα.

Updated: Ματαίωση παραστάσεων και νέες ημερομηνίες για τον "Αυτόχειρα" στο Εθνικό Θέατρο

Λόγω ασθένειας ηθοποιού αναβάλλεται για λίγες μέρες η παράσταση σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου, ενώ τέσσερις επιπλέον παραστάσεις προστίθενται στον προγραμματισμό της.

Εργαστήριο 3D εκτύπωσης και ανακύκλωσης στην 2023 Ελευσίνα

Ένα πρωτοποριακό εργαστήριο αφιερωμένο στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και της Ανακύκλωσης ανοίγει τις πόρτες του στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ελευσίνας.