To «Chefi» υψώνει το ποτήρι του με Bodegas Krontiras

Δύο βραδιές αφιερωμένες στα βιολογικά-βιοδυναμικά κρασιά του οινοποιείου που δημιούργησαν ο Κωνσταντίνος Κροντιράς και η σύζυγός του Silvina Macipe-Krontiras στην Αργεντινή.

To «Chefi» υψώνει το ποτήρι του με Bodegas Krontiras

Δύο βραδιές αφιερωμένες στα βιολογικά-βιοδυναμικά κρασιά του οινοποιείου που δημιούργησαν ο Κωνσταντίνος Κροντιράς και η σύζυγός του Silvina Macipe-Krontiras στην Αργεντινή σε συνεργασία με τον οινοποιό Πάνο Ζουμπούλη διοργανώνει το «Chefi the Restaurant» αυτήν την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Μαϊου. Αποτυπώνοντας το terroir της Mendoza, έχουν για πρωταγωνιστές τέσσερις ετικέτες του Bodegas Krontiras.

To «Chefi» υψώνει το ποτήρι του με Bodegas Krontiras - εικόνα 1

Τα Dona Silvina Malbec Fresh 2016, ένα Malbec που δεν έχει περάσει από το βαρέλι (εμφιαλώνεται τέσσερις μήνες μετά τον τρύγο), Dona Silvina Torontes 2017, Malbec Biodynamico & Organico Νatural 2017 και Dona Silvina Oak, Aged Petit Verdot 2015 που θα δοκιμαστούν εμπνέουν την κουζίνα, ή οποία βάζει δίπλα τους μια locro, παραδοσιακή σούπα των λαών που ζουν στη σκιά των Άνδεων, σεβίτσε λαβράκι με αβοκάντο και τσίλι, τυρί provoleta με salsa τομάτας και τσορίθο και Rib eye Αργεντινής με chimichurri, ψητή πατάτα και λαχανικά. Το δείπνο, το οποίο κοστίζει € 45 ανά άτομο, κλείνει μια chocotorta με κρέμα dulce de leche και μπισκότo σοκολάτας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/08/2022

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.