Πάμε για παγωτό στην Πρωτογένους;

Σ' ένα καινούργιο σποτ στην άκρη ενός ενός μικρού, buzzy πρωί και βράδυ δρόμου του κέντρου, ο Βασίλης Παπαματθαίου φτιάχνει παγωτό. Πολύ ωραίο παγωτό.

Πάμε για παγωτό στην Πρωτογένους;

Στην άκρη αυτού του μικρού, buzzy πρωί και βράδυ δρόμου, δίπλα στο «Τρανζίστορ», το δισκάδικο «Syd» και το αδερφό μπαρ «Barrett», τα skates και τα second hand ρουχάδικα, ο ζαχαροπλάστης Βασίλης Παπαματθαίου (ο οποίος έχει και την εταιρία Παράξενες ύλες, που προμηθεύει με υλικά πολλούς ελληνικούς χώρους εστίασης) φτιάχνει παγωτό. Το Κοκκίον, που ήρθε να προστεθεί στο πολύχρωμο μωσαϊκό της Πρωτογένους, ανοίγει τις πόρτες του από τις 8 π.μ. με καφέ και παγωτά που φτιάχνονται επιτόπου με ελληνικό γάλα, ιρανικά φιστίκια, αμύγδαλα από τη Βαλένθια, μακεδονικό χαλβά, σοκολάτες της γαλλικής Weiss και πολλά ακόμη υλικά.

Στην πρώτη... αναγνωριστική ξεχώρισα τον φοβερά αρωματικό συνδυασμό ωμού αμύγδαλου με τόνκα και το πολύ εκφραστικό φιστίκι, υπάρχουν όμως πολλές ακόμη προτάσεις, τις οποίες θα διαβάσεις στο μαυροπίνακα: ανθόγαλο, γιαούρτι, καϊμάκι, λευκή σοκολάτα με κομματάκια φράουλας, σοκολάτα γάλακτος με πορτοκάλι και πιπέρι, κι η παλέτα όλο και εμπλουτίζεται. Στο ψυγείο του, δίπλα στην είσοδο, θα βρεις και παγωτά συσκευασμένα, με το θερμόμετρο να γράφει -20°C, για να προλάβουν να φτάσουν μέχρι το σπίτι.

Πρωτογένους 2, Ψυρρή, 6981563511.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τελικά, πώς μπορείς να ανακαλύψεις τα πιο cool μαγαζιά της πόλης;

Ναι, το πολύ αγαπημένο σου app efood φροντίζει και γι' αυτό.

Πιάτα-ποιήματα στα εστιατόρια της Αθήνας

Ποιος είπε πως η αθηναϊκή γεύση δεν μπορεί να βρει θέση στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης;

"Avenue Modern Cuisine": Μοντέρνα γαστρονομία με θέα τον Θερμαϊκό

Μεσογειακές γεύσεις, ιδιότυπα κοκτέιλ και η εντυπωσιακή βίστα του Θερμαϊκού συνθέτουν τη νέα άφιξη στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

"Ψαράδες" στο Παλαιό Φάληρο με νέο καπετάνιο

Το ψαροφαγικό φαβορί των νοτίων πλέει πλέον με νέο καπετάνιο στο τιμόνι του, τον έμπειρο σεφ Γιώργο Τσαπάρα.

Στο funky fusion σύμπαν του ολοκαίνουριου "Dear Manouka"

Πρώτη γεύση από το ολοκαίνουριο bar-restaurant του Παγκρατίου.