Πάμε για παγωτό στην Πρωτογένους;

Σ' ένα καινούργιο σποτ στην άκρη ενός ενός μικρού, buzzy πρωί και βράδυ δρόμου του κέντρου, ο Βασίλης Παπαματθαίου φτιάχνει παγωτό. Πολύ ωραίο παγωτό.

Πάμε για παγωτό στην Πρωτογένους;

Στην άκρη αυτού του μικρού, buzzy πρωί και βράδυ δρόμου, δίπλα στο «Τρανζίστορ», το δισκάδικο «Syd» και το αδερφό μπαρ «Barrett», τα skates και τα second hand ρουχάδικα, ο ζαχαροπλάστης Βασίλης Παπαματθαίου (ο οποίος έχει και την εταιρία Παράξενες ύλες, που προμηθεύει με υλικά πολλούς ελληνικούς χώρους εστίασης) φτιάχνει παγωτό. Το Κοκκίον, που ήρθε να προστεθεί στο πολύχρωμο μωσαϊκό της Πρωτογένους, ανοίγει τις πόρτες του από τις 8 π.μ. με καφέ και παγωτά που φτιάχνονται επιτόπου με ελληνικό γάλα, ιρανικά φιστίκια, αμύγδαλα από τη Βαλένθια, μακεδονικό χαλβά, σοκολάτες της γαλλικής Weiss και πολλά ακόμη υλικά.

Στην πρώτη... αναγνωριστική ξεχώρισα τον φοβερά αρωματικό συνδυασμό ωμού αμύγδαλου με τόνκα και το πολύ εκφραστικό φιστίκι, υπάρχουν όμως πολλές ακόμη προτάσεις, τις οποίες θα διαβάσεις στο μαυροπίνακα: ανθόγαλο, γιαούρτι, καϊμάκι, λευκή σοκολάτα με κομματάκια φράουλας, σοκολάτα γάλακτος με πορτοκάλι και πιπέρι, κι η παλέτα όλο και εμπλουτίζεται. Στο ψυγείο του, δίπλα στην είσοδο, θα βρεις και παγωτά συσκευασμένα, με το θερμόμετρο να γράφει -20°C, για να προλάβουν να φτάσουν μέχρι το σπίτι.

Πρωτογένους 2, Ψυρρή, 6981563511.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/08/2022

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.