Νέα πιάτα στο «Όμικρον»

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δοκίμασε σε avant premiere το καλοκαιρινό μενού του Μίλτου Αρμένη και μας προετοιμάζει για δροσερά βράδια στον πανέμορφο κήπο του βραβευμένου εστιατορίου στη Νέα Ερυθραία.

Νέα πιάτα στο «Όμικρον»

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δοκίμασε σε avant premiere το καλοκαιρινό μενού του Μίλτου Αρμένη και μας προετοιμάζει για δροσερά βράδια στον πανέμορφο κήπο του βραβευμένου εστιατορίου στη Νέα Ερυθραία.

Νέα πιάτα στο «Όμικρον» - εικόνα 1

Από αυτήν την εβδομάδα το μενού του κομψού εστιατορίου της Νέας Ερυθραίας αλλάζει, παίρνοντας καλοκαιρινό χρώμα. Ο σεφ Μίλτος Αρμένης, ένα από τα ταλέντα της γενιάς του, όπως επιβεβαιώνει και η πρόσφατη διάκριση του «Όμικρον» στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, παίζει πολύ με τα φρούτα στις καινούργιες του σπεσιαλιτέ. Το καρπάτσιο το σερβίρει με ροδάκινα και φουντούκια, το ταρτάρ τόνου με μάνγκο και αβοκάντο, τις γαρίδες τις ποσάρει σε χυμό πορτοκαλιού, βάζοντας δίπλα τους μάνγκο που έχει υποστεί ζύμωση (προσγειωμένη ένταση) και πεπόνι και περιχύνοντας το τραγανό κανταΐφι που τις σκεπάζει με μια πρωτότυπη γλυκόξινη σος από ελαιόλαδο, μέλι και ταχίνι. Αρκετά πιάτα τα δουλεύει conceptualίστικα. έτσι τον αγαπημένο συνδυασμό «καρπούζι με φέτα» τον μετατρέπει σε έναν αρτίστικο κύβο του Ρούμπικ ή εξελληνίζει τη σαλάτα καπρέζε με μανούρι, ντομάτα και ρίγανη.

Όπως είναι λογικό, το γευστικό­ χρώμα της πατρίδας του, της Κέρκυρας, παίζει δυνατά: το σοφρίτο κινείται μεταξύ παράδοσης και νεωτερισμού, με την πατάτα του σε τρεις διαφορετικές υφές και το μυλοκόπι μπουρδέτο, με πανακότα φέτας πασπαλισμένη με σπετσερικά. Το νοστιμότερο όλων που δοκιμάσαμε, πάντως, ήταν το κουσκούς, που οφείλει τη βαθιά του γεύση στο ότι βράζει σε ζωμό σουπιάς, με την ίδια μαγειρεμένη σε κενό έτσι που να αποκτάει τέλεια υφή και καψαλισμένη να δίνει καπνιστή απόχρωση στο πιάτο­. Οι φαν του κρέατος έχουν να δια­λέξουν ανάμεσα σε ένα γύρο προβατίνας πάνω σε χειροποίητη πίτα ή σε ένα rib eye για δύο, που σερβίρεται σε ασημένιο σκεύος με γαρνιτούρες σπανάκι σοτέ με λεμόνι, ντοματίνια με ρίγανη και πουρέ με τρούφα. Ο σεφ, τέλος, αποδομεί την πάβλοβα με πλάκες μαρέγκας, σούπα κόκκινων φρούτων και παγωτό σαντιγί και παίζει ωραία με τις παραλλαγές της σοκολάτας.

Δρόσου 1 & Αίγλης, Νέα Ερυθραία, 2106202475. Τιμή: € 35-45.

SUMMER MENU

Νέα πιάτα στο «Όμικρον» - εικόνα 2

Γαρίδες κανταΐφι
Το φρούτο μιλάει καθώς οι γαρίδες είναι ποσέ σε ζωμό πορτοκαλιού, το μάνγκο σε ζύμωση δίνει ένταση, το πεπόνι δροσίζει και η σάλτσα από ελαιόλαδο, μέλι και ταχίνι τού ταιριάζει πολύ.

Νέα πιάτα στο «Όμικρον» - εικόνα 3

Καρπούζι με φέτα
Αυτός ο κύβος του Ρούμπικ μπορεί και να είναι το πιο εντυπωσιακό ελληνικό πιάτο τούτο το καλοκαίρι. Οι κύβοι του καρπουζιού συνδυάζονται με κύβους από πανακότα φέτας, «χαβιάρι» μπαλσάμικου, λάδι δυόσμου και κρεμμύδι.

Νέα πιάτα στο «Όμικρον» - εικόνα 4

Σοφρίτο με υφές πατάτας
Η ένταση της σάλτσας του φιλέτου θυμίζει παράδοση. Οι υφές της πατάτας (βελούδινος πουρές, αλαβάστρινη με μαϊντανό και αέρινα τσιπς) εκπροσωπούν το ραφινάρισμα της νέας ελληνικής κουζίνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".