«Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω»: Nοστιμιές από την Πιερία στο Symposio at Ark

O ταλαντούχος σεφ Ανδρέας Γάβρης φυλάει γαστρονομικές Θερμοπύλες στο Λιτόχωρο. Παρουσιάζει ένα μενού που αποδίδει τιμή στην παράδοση στο δέκατο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark», στις 17/5.

«Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω»: Nοστιμιές από την Πιερία στο Symposio at Ark

O ταλαντούχος σεφ Ανδρέας Γάβρης φυλάει γαστρονομικές Θερμοπύλες στο Λιτόχωρο με το βραβευμένο του εστιατόριο «Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω». Παρουσιάζει ένα μενού που αποδίδει τιμή στην παράδοση στο δέκατο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark», στις 17/5.

«Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω»: Nοστιμιές από την Πιερία στο Symposio at Ark - εικόνα 1

Ανήσυχος ερευνητής του καινούργιου, αφοσιωμένος στη μαγεία των εμβληματικών ελληνικών προϊόντων και λάτρης της παραδοσιακής μας κουζίνας, κατόρθωσε να κάνει το εστιατόριό του γαστρονομικό προορισμό από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του το μακρινό 2003. Η βαθιά νοστιμιά και η πολυεπίπεδη δομή του μενού αντανακλούν την ερευνητική και παθιασμένη προσωπικότητα του αυτοδίδακτου Ανδρέα Γάβρη. Όπως έχει πει πολλές φορές ο ίδιος, από πολύ μικρός έμπαινε στην κουζίνα της μάμας του και παρακολουθούσε τι έβαζε στα ταψιά και στις κατσαρόλες και αποθήκευε στη μνήμη του τα φαγητά! Είχε τη μητρική ενθάρρυνση να ακολουθήσει το επάγγελμα του μάγειρα; Μα όχι! Ακριβώς το αντίθετο. Η μητέρα του πίστευε πως η μαγειρική ήταν γυναικεία δουλειά, αταίριαστη για έναν άντρα...

«Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω»: Nοστιμιές από την Πιερία στο Symposio at Ark - εικόνα 2

Όμως ο Ανδρέας είχε τη μαγειρική στο αίμα του. Μεγαλώνοντας, άρχισε να πειραματίζεται, να τραπεζώνει φίλους και συγγενείς και, παρότι δεν του είχε περάσει ποτέ από το μυα­λό να κάνει την αγάπη του επάγγελ­μα, η ζωή αποφάσισε αλλιώς και γύρω στα 35 του βρέθηκε μαθητευόμενος στις ξενοδοχειακές κουζίνες και μετά σε ταβέρνες κι εστιατόρια.

«Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω»: Nοστιμιές από την Πιερία στο Symposio at Ark - εικόνα 3

Αυτό ήταν. Στήνοντας το «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω» στον τόπο καταγωγής του, το Λιτόχωρο, έδειξε από την πρώτη στιγμή πως το φαγητό και το κρασί είναι γι’ αυτόν σπουδαία υπόθεση: στην κάβα του «αναπαύονται» γύρω στις 500 επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα. Η βαθιά αγάπη και γνώση για την τοπική κουζίνα και η δεξιότητά του στην ενσωμάτωση των εμβληματικών ελληνικών προϊόντων στη μαγειρική του έχουν δώσει πιάτα δια­χρονικά γοητευτικά, με οπαδούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως το μπουρανί φτιαγμένο με την τεχνική του ριζότο, μανιτάρια, τσουκνίδα, γραβιέρα Κρήτης και τρούφα. Για τον σεφ Ανδρέα Γάβρη ελληνικό φαγητό είναι αυτό που μάθαμε από τη μάνα μας, από το σπίτι μας, από την ιδιαίτερη πατρίδα μας... Αυτό που κουβαλάμε μέσα μας από τα παιδικά μας χρόνια. Ένα τέτοιο φαγητό, γεμάτο συναίσθημα και μνήμες, θα απολαύσουμε στο ειδικό μενού που έχει δημιουργήσει για το Symposio at Ark. Όπως πάντα, το ταλέντο και η πληθωρική γαστρονομική προσωπικότητα του σεφ θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη του executive chef του «Ark» Γιάννη Μπαξεβάνη και της μπριγάδας του.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Χορηγοί του Symposio at Ark ­είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ-Γιάννη.

Δείτε το μενού

Symposio at Ark |«Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω» στις 17/5

To καλωσόρισμα του σεφ
Φασολάδα βελουτέ, γαύρος μαρινάτος με δυόσμο, πολίτικη σαλάτα, αφρός γαύρου

Ορεκτικό
Φακές με καβουρμά Θράκης και πιπεριά Φλωρίνης, σορμπέ πορτοκάλι, λάδι μαϊντανού

Κυρίως
Γίδα βραστή με καρότο και μπούκοβο και τραχανάς σε ζωμό γίδας, βούτυρο αρωματισμένο με πάπρικα, δαντέλα γραβιέρας

Επιδόρπιο
Φρούτα ζεστά σε σιρόπι Μαυροδάφνης με μπαχαρικά

€ 38/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.