Save the date! Έφτασε η ώρα για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2018

Το «α», οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν να γευτείτε τα ερεθιστικά μενού στα βραβευμένα εστιατόρια όλης της Ελλάδας πληρώνοντας μόνο το 50% της τιμής τους. Σπεύσατε!

Save the date! Έφτασε η ώρα για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2018

Το «α», οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στο πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, για να γευτείτε τα ερεθιστικά μενού στα βραβευμένα εστιατόρια όλης της Ελλάδας πληρώνοντας μόνο το 50% της τιμής τους. Πολλές εκπλήξεις, διαγωνισμοί και πλούσια δώρα σάς περιμένουν. Σπεύσατε!

Save the date! Έφτασε η ώρα για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2018 - εικόνα 1

Eίμαστε άπαντες χαρούμενοι που οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας έχουν εξελιχτεί στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας. Κι εμείς που το οργανώνουμε επιθυμώντας να μοιραστείτε μαζί μας ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας, κι εσείς που απολαμβάνετε φανταστικές γεύσεις στο 50% της κανονικής τους τιμής. Με το που δημοσιεύεται η λίστα των εστιατορίων τα οποία συμμετέχουν, κηρύσσοντας την έναρξη των κρατήσεων, τα τηλέφωνα παίρνουν φωτιά! Δικαίως, αφού αυτή η απίθανη, τεράστια γευσιγνωσία απ’ άκρου εις άκρον της επικράτειας περιλαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ 72 εστιατόρια, το άθροισμα δηλαδή των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, που από φέτος έχουν το δικό τους θεσμό.

Save the date! Έφτασε η ώρα για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2018 - εικόνα 2

Ο τελευταίος πυροδότησε δυναμικές εξελίξεις στο γήπεδο της ελληνικής κουζίνας, της οποίας τα εστιατόρια διαπρέπουν εξελίσσοντας το σύγχρονο πρόσωπο της γαστρονομίας μας. Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι φέτος οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας ξεκινούν στις 22/5 και θα επαναλαμβάνονται κάθε εβδομάδα για έναν ολόκληρο μήνα, είναι ευκαιρία να επιδοθείτε σε γαστρονομικές εκδρομές, κάνοντας κρατήσεις στα εστιατόρια των τόπων που θα επισκεφθείτε. Θέλετε Μεσσηνία και Μάνη; Έχετε τρία μαγαζιά. Σκέφτεστε να πλεύσετε για Κρήτη; Σας περιμένουν εννιά βραβευμένοι. Σχεδιάζετε τσάρκα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική; Δώδεκα οι επίλεκτες προτάσεις.

Και η λίστα συνεχίζεται, καθώς το πορτφόλιο περιλαμβάνει επίσης πολύ καλά εστιατόρια και ταβέρνες σε Κέρκυρα, Μύκονο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Τήνο, Ρόδο, Σπέτσες, Πρέβεζα, Αμύνταιο και Νάουσα. Επίκεντρο της ενέργειας, φυσικά, παραμένει η Αθήνα, που έχει στην αγκαλιά της 21 εστιατόρια με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. ξέρουμε μάλιστα ότι αρκετοί καλοφαγάδες έρχονται από την περιφέρεια για γκουρμέ tour στην πρωτεύουσα. Σε ό,τι αφορά τη γεύση, το πανόραμα περιλαμβάνει πρωτοποριακή και κλασική ελληνική κουζίνα αλλά και σύγχρονη γαλλική, γιαπωνέζικο fusion και κοσμοπολίτικη, μοντέρνα διεθνή κουζίνα, που οι δημιουργίες της ταξιδεύουν ανάμεσα σε πανσπερμία υλικών από πολλά μέρη του κόσμου, εξελιγμένες τεχνικές και concepts.

Save the date! Έφτασε η ώρα για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2018 - εικόνα 3

Στα πρακτικά, τώρα, κρατήσεις μπορείτε να κάνετε για τα διήμερα (Τρίτες και Τετάρτες) 22-23, 29-30/5 και 5-6, 12-13/6, ενώ στα περισσότερα εστιατόρια εκτός Αθηνών η ενέργεια θα τρέξει κυρίως Παρασκευή και Σάββατο μέχρι και τις 16/6. Οι κρατήσεις θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 17/5, οπότε και θα δημοσιευτούν στο «αθηνόραμα» και το www.athinorama.gr τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων με τις τιμές τους, για να μπορέσετε να διαλέξετε αυτά που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Υπογραμμίζω όμως ότι πρέπει να είστε πολύ γρήγοροι στις αποφάσεις σας για να μπορέσετε να επισκεφθείτε τα εστιατόρια της προτίμησής σας, διότι τα τραπέζια κλείνονται με ταχύτητα αστραπής.

Θέση κλείνετε κάνοντας κράτηση και προπληρώνοντας το δείπνο σας, είτε με κάρτα είτε με κατάθεση σε λογαριασμό (σε μερικά εστιατόρια μπορείτε να πληρώσετε κι επιτόπου). Όσοι όμως χρησιμοποιήσετε χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς, θα έχετε και άλλα προνόμια, καθώς θα μπείτε αυτόματα σε κλήρωση για 30 δείπνα των δύο ατόμων σε κάποια από τα βραβευμένα εστιατόρια, όπου θα μπορείτε να πάτε με την άνεσή σας μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Save the date! Έφτασε η ώρα για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2018 - εικόνα 4

Επιπλέον, ειδικά όσοι προπληρώσουν online στο www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_Gastronomia με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς μπαίνουν σε έξτρα κλήρωση για δύο μεγάλα δώρα. Δύο τυχεροί θα απολαύσουν από ένα γαστρονομικό τριήμερο για 2 άτομα στο μοναδικό «Daios Cove Luxury Resort & Villas» στην Κρήτη (περιλαμβάνονται διαμονή, φαγητό σε βραβευμένα εστιατόρια και μεταφορικά αν χρειάζεται). Πιο συγκεκριμένα, θα κληρωθούν δύο τριήμερα στην Κρήτη (ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, ένα δείπνο στο «Ocean» κι ένα δείπνο στο «Ferryman» ανά νικητή, διαθέσιμα από 1/9 έως 3/11, κατόπιν συνεννόησης).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.