Ένα μενού-ταξίδι με τον Ηλία Μαμαλάκη στο τιμόνι

Καλεσμένος του Βασίλη Τσατσάκη στο «Άδολο» της Νέας Κηφισιάς, προτείνει πιάτα με αναφορές σε διάφορετικές κουζίνες και δεν ξεχνάει και την κοινή τους πατρίδα, το Ρέθυμνο.

Ένα μενού-ταξίδι με τον Ηλία Μαμαλάκη στο τιμόνι

Αυτή την Πέμπτη, 10/5, καλεσμένος του Βασίλη Τσατσάκη στην κουζίνα του «Άδολου» στη Νέα Κηφισιά είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης, με ένα πολυσυλλεκτικό μενού ονόματι «Σουβενίρ... κατσαρόλας», το οποίο πιάνει σε διάφορα λιμάνια του κόσμου, ανάμεσα στα οποία και η κοινή πατρίδα τους, το Ρέθυμνο. Το άκρως ταξιδιάρικο γευστικό set που προτείνουν ξεκινά με τρία είδη φακής, μπλεγμένα και χυλωμένα (ξανθιές Εγκλουβής, κόκκινες από Αίγυπτο και belouga από τον Καναδά) με ψητό καπνιστό σκουμπρί μαριναρισμένο με κάρι, καθώς επίσης και μύδια στη χύτρα με σάλτσα λευκού κρασιού αρωματισμένα με κρόκο Κοζάνης και σπασμένους σπόρους κόλιαντρου, για να συνεχίσει με ιταλικά ζυμαρικά calamarata με ροδέλες φρέσκου καλαμαριού με κρέμα παρμεζάνας και τρούφα και να περάσει σε φιλέτο ψαριού με μπάμιες. Το επιδόρπια είναι φραουλένιος σιμιγδαλένιος χαλβάς με παγωτό γιαούρτι και μουστοκούλουρα από το φούρνο Δαρεμάς στο Μαρκόπουλο. Το δείπνο (€ 45 ανά άτομο) συνοδεύουν κρασιά του Νίκου Λαζαρίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.