Ένα μενού-ταξίδι με τον Ηλία Μαμαλάκη στο τιμόνι

Καλεσμένος του Βασίλη Τσατσάκη στο «Άδολο» της Νέας Κηφισιάς, προτείνει πιάτα με αναφορές σε διάφορετικές κουζίνες και δεν ξεχνάει και την κοινή τους πατρίδα, το Ρέθυμνο.

Ένα μενού-ταξίδι με τον Ηλία Μαμαλάκη στο τιμόνι

Αυτή την Πέμπτη, 10/5, καλεσμένος του Βασίλη Τσατσάκη στην κουζίνα του «Άδολου» στη Νέα Κηφισιά είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης, με ένα πολυσυλλεκτικό μενού ονόματι «Σουβενίρ... κατσαρόλας», το οποίο πιάνει σε διάφορα λιμάνια του κόσμου, ανάμεσα στα οποία και η κοινή πατρίδα τους, το Ρέθυμνο. Το άκρως ταξιδιάρικο γευστικό set που προτείνουν ξεκινά με τρία είδη φακής, μπλεγμένα και χυλωμένα (ξανθιές Εγκλουβής, κόκκινες από Αίγυπτο και belouga από τον Καναδά) με ψητό καπνιστό σκουμπρί μαριναρισμένο με κάρι, καθώς επίσης και μύδια στη χύτρα με σάλτσα λευκού κρασιού αρωματισμένα με κρόκο Κοζάνης και σπασμένους σπόρους κόλιαντρου, για να συνεχίσει με ιταλικά ζυμαρικά calamarata με ροδέλες φρέσκου καλαμαριού με κρέμα παρμεζάνας και τρούφα και να περάσει σε φιλέτο ψαριού με μπάμιες. Το επιδόρπια είναι φραουλένιος σιμιγδαλένιος χαλβάς με παγωτό γιαούρτι και μουστοκούλουρα από το φούρνο Δαρεμάς στο Μαρκόπουλο. Το δείπνο (€ 45 ανά άτομο) συνοδεύουν κρασιά του Νίκου Λαζαρίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

01/12/2022

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

"Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν

4 σημαντικοί εκπρόσωποι της αθηναϊκής εστίασης μιλούν για εκείνα τα μέρη που θα ήθελαν οι ίδιοι να έχουν φτιάξει. Και δεν είναι ασφαλώς τα δικά τους.

Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα "αλμυρό" panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.