Η AEGEAN σερβίρει αυθεντική ελληνική κουζίνα

Τρεις κορυφαίοι σεφ - Λαζάρου, Πέσκιας, Παρλιάρος- μαγειρεύουν το μενού της Business Class, και ένας Master of Wine, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, παντρεύει ελληνικά κρασιά μαζί τους.

Η AEGEAN σερβίρει αυθεντική ελληνική κουζίνα

Τρεις κορυφαίοι σεφ - Λαζάρου, Πέσκιας, Παρλιάρος- μαγειρεύουν το μενού της Business Class, και ένας Master of Wine, Λαζαράκης, παντρεύει ελληνικά κρασιά μαζί τους. Οι ωραίες ελληνικές γεύσεις πετάνε τους ξένους φίλους μας μαζί τους.

Η AEGEAN σερβίρει αυθεντική ελληνική κουζίνα - εικόνα 1
Ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Χριστόφορος Πέσκιας (φωτό: Μάρα Δεσύπρη)

Ίσως και να μην υπάρχει πιο άμεση γνωριμία με μια χώρα, και με την Ελλάδα φυσικά, για κάποιον από το να γευτεί ωραίες σπεσιαλιτέ της κουζίνας της. Γι αυτό ακριβώς εδώ και χρόνια η γαστρονομία και οι υψηλοί πρεσβευτές της είναι ένα γερό χαρτί που το χρησιμοποιούν οι εθνικές αεροπορικές εταιρείες για να διαφημίσουν τη χώρα τους. Στο παιχνίδι μπαίνει δυναμικά η AEGEAN φέρνοντας για πρώτη φορά τις γεύσεις της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας όπως τις υπογράφουν τρεις κορυφαίοι σεφ σαν τους Λευτέρη Λαζάρου, Χριστόφορο Πέσκια και Στέλιο Παρλιάρο στις πτήσεις της. Οι τρείς τους δημιούργησαν το νέο μενού της Business Class με 40 σπεσιαλιτέ, δίνοντάς στους επιβάτες της τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πιάτα που αναδίδουν τα αρώματα του τόπου μας. Η νέα φιλοσοφία των «Gastronomics» εμπνέεται από τον γευστικό πλούτο της χώρας μας, τη φύση αλλά και τις αναμνήσεις που συνθέτουν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία.

Η AEGEAN σερβίρει αυθεντική ελληνική κουζίνα - εικόνα 2
O Κωνσταντίνος Λαζαράκης

Δοκίμασα αρκετές απ αυτές στην ειδική εκδήλωση της παρουσίασής τους στο «Varoulko» και σταχυολογώ μερικές χαρακτηριστικές: φάβα Σαντορίνης με λάδι τρούφας χταπόδι κρασάτο και γλυκόξυνη μαρμελάδα κάπαρης, σαλάτα με αγκινάρες Τήνου και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, σπιτικά κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας και πουρέ γλυκοπατάτας, τσιπούρα φούρνου με πουρέ σπανάκι και ντομάτα μπακλαβάς, πορτοκαλόπιτα, σοκολάτα με μαστίχα Χίου, γαλακτομπούρεκο, χαλβάς σιμιγδαλένιος. Σ' αυτό το γευστικό ταξίδι συνοδοιπόρος στην επιλογή των κρασιών είναι ο πρώτος Master of Wine της Ελλάδας και οινικός σύμβουλος της AEGEAN, Κωνσταντίνος Λαζαράκης που δημιούργησε μια λίστα κρασιών με πολύ χαρακτηριστικές ελληνικές ποικιλίες για να ταιριάξουν με τα πιάτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί" στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο 9ο Φόρουμ των Δελφών

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα και ο τουρισμός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία για Πάσχα στην Κρήτη

Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.

H LOT Polish Airlines επιστρέφει με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Βαρσοβία

Η πτήση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προς το Warsaw Chopin Airport θα πραγματοποιείται με αεροσκάφη Embraer 195, Boeing 737-800, και 737 MAX 8.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το "Rodos Week"

Ξεκίνησε η φάση αιτήσεων και έκδοσης voucher οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών για τη διαμονή τους σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της Ρόδου.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Σποράδες

Με τις μεγάλες μέρες του Μάϊου να μας προσφέρουν μοναδικά ηλιοβασιλέματα βάφοντας ροζ τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους της Γκαμήλας και ιστορικές εκκλησίες σε πετρόχτιστα χωριά στα Ζαγοροχώρια, το Πάσχα του 2024 στην Ήπειρο έχει χρώμα φυσιολατρικό.