Η AEGEAN σερβίρει αυθεντική ελληνική κουζίνα

Τρεις κορυφαίοι σεφ - Λαζάρου, Πέσκιας, Παρλιάρος- μαγειρεύουν το μενού της Business Class, και ένας Master of Wine, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, παντρεύει ελληνικά κρασιά μαζί τους.

Η AEGEAN σερβίρει αυθεντική ελληνική κουζίνα

Τρεις κορυφαίοι σεφ - Λαζάρου, Πέσκιας, Παρλιάρος- μαγειρεύουν το μενού της Business Class, και ένας Master of Wine, Λαζαράκης, παντρεύει ελληνικά κρασιά μαζί τους. Οι ωραίες ελληνικές γεύσεις πετάνε τους ξένους φίλους μας μαζί τους.

Η AEGEAN σερβίρει αυθεντική ελληνική κουζίνα - εικόνα 1
Ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Χριστόφορος Πέσκιας (φωτό: Μάρα Δεσύπρη)

Ίσως και να μην υπάρχει πιο άμεση γνωριμία με μια χώρα, και με την Ελλάδα φυσικά, για κάποιον από το να γευτεί ωραίες σπεσιαλιτέ της κουζίνας της. Γι αυτό ακριβώς εδώ και χρόνια η γαστρονομία και οι υψηλοί πρεσβευτές της είναι ένα γερό χαρτί που το χρησιμοποιούν οι εθνικές αεροπορικές εταιρείες για να διαφημίσουν τη χώρα τους. Στο παιχνίδι μπαίνει δυναμικά η AEGEAN φέρνοντας για πρώτη φορά τις γεύσεις της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας όπως τις υπογράφουν τρεις κορυφαίοι σεφ σαν τους Λευτέρη Λαζάρου, Χριστόφορο Πέσκια και Στέλιο Παρλιάρο στις πτήσεις της. Οι τρείς τους δημιούργησαν το νέο μενού της Business Class με 40 σπεσιαλιτέ, δίνοντάς στους επιβάτες της τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πιάτα που αναδίδουν τα αρώματα του τόπου μας. Η νέα φιλοσοφία των «Gastronomics» εμπνέεται από τον γευστικό πλούτο της χώρας μας, τη φύση αλλά και τις αναμνήσεις που συνθέτουν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία.

Η AEGEAN σερβίρει αυθεντική ελληνική κουζίνα - εικόνα 2
O Κωνσταντίνος Λαζαράκης

Δοκίμασα αρκετές απ αυτές στην ειδική εκδήλωση της παρουσίασής τους στο «Varoulko» και σταχυολογώ μερικές χαρακτηριστικές: φάβα Σαντορίνης με λάδι τρούφας χταπόδι κρασάτο και γλυκόξυνη μαρμελάδα κάπαρης, σαλάτα με αγκινάρες Τήνου και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, σπιτικά κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας και πουρέ γλυκοπατάτας, τσιπούρα φούρνου με πουρέ σπανάκι και ντομάτα μπακλαβάς, πορτοκαλόπιτα, σοκολάτα με μαστίχα Χίου, γαλακτομπούρεκο, χαλβάς σιμιγδαλένιος. Σ' αυτό το γευστικό ταξίδι συνοδοιπόρος στην επιλογή των κρασιών είναι ο πρώτος Master of Wine της Ελλάδας και οινικός σύμβουλος της AEGEAN, Κωνσταντίνος Λαζαράκης που δημιούργησε μια λίστα κρασιών με πολύ χαρακτηριστικές ελληνικές ποικιλίες για να ταιριάξουν με τα πιάτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

27/01/2023

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.

Ο Nespresso Colombia Organic συνεχίζει το γευστικό μας ταξίδι στη βιωσιμότητα

Ο νέος καφές της Nespresso Professional φέρνει στο φλυτζάνι μας τα αρμονικά αρώματα και τις ισορροπημένες γεύσεις της Κολομβίας.

"Choo-Lee": Ένα νέο ασιατικό εστιατόριο στο Γκάζι

Ο Μπεν Προβής επιστρέφει στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας με το δικό του εστιατόριο.