Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε!

Πρώτη μέρα χθες για το όγδοο και σούπερ επιτυχημένο γαστρονομικό φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στο Γκάζι που συνεχίζεται δυναμικά ως την Κυριακή, από το πρωί ως το βράδυ.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε!

Πρώτη μέρα χθες για το όγδοο και σούπερ επιτυχημένο γαστρονομικό φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στο Γκάζι που συνεχίζεται δυναμικά ως την Κυριακή, από το πρωί ως το βράδυ. Οι περισσότεροι από 110 Έλληνες μικροί παραγωγοί και τα πρωτοποριακά προϊόντα τους, το φοβερό street food και οι μουσικές, κράτησαν τον κόσμο εδώ ακόμα κι όταν το ωράριο έδειχνε τέλος χρόνου!
Φωτό: Ανδρέας Χαϊμαντάς

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε! - εικόνα 1

Το φεστιβάλ εγκαινίασε χθες Παρασκευή 4/5 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου. Μαζί με τον εκδότη του αθηνοράματος Δημήτρη Ηλιόπουλο, πέρασε από όλα τα περίπτερα του φεστιβάλ, απολαμβάνοντας τη γευσιγνωσία των προϊόντων, την κουβεντούλα με τους παραγωγούς και την έξω καρδιά ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

Αν και δεν προλάβαμε να δοκιμάσουμε τα πάντα - έχουμε όμως μπροστά μας τη σημερινή και την αυριανή ημέρα (από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ) -, η πρώτη εικόνα υπόσχεται πολλά με πολλά νέα και καινοτόμα προϊόντα. Για παράδειγμα, το ανατρεπτικό “χαβιάρι σαλιγκαριών” (αβγά σαλιγκαριών) της εταιρίας “Saligaros”, το τυρί «Άληστον» της Kaidancheese με μαύρη τρούφα, το σαλάμι με κάνναβη “Τσέλιγκο” που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ, το πολύ δυνατό γλυκό του κουταλιού με φράουλες και πιπέρι της “Μεσσηνιακής Παράδοσης”- άλλη μια πρεμιέρα, ούτε ετικέτες δεν είχαν προλάβει να βάλουν!- μια τέλεια γλυστρίδα τουρσί της εταιρίας “Αμαλί Κεράσματα”, τα πρώτα ζυμαρικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από τα “Μωραΐτικα -Διαμάντω Σταυροπούλου”, το Dry River Premium Gin του δραμινού αποσταγματοποιού Χαρίσκου, ο καραμανλίδικος παστουρμάς Ατλαμάζογλου -και αυτός εδώ έκανε την πρεμιέρα του!

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε! - εικόνα 2

Εν τω μεταξύ, στην αυλή γινόταν το κάτι άλλο από λαχταριστό street food, μπύρες, κοκτέιλ και πολλές ακόμη λιχουδιές: η Μυρσίνη Λαμπράκη έψηνε ...αντικριστό αρνί και σουβλάκι προβατίνας, ο “Ερωτόκριτος” έφτιαχνε καλαμάκια, στα stands των μικροζυθοποιών άραζες για παγωμένες μπίρες, το «Falafeladiko» έβγαζε ρεβιθοκεφτέδες και η «Mystic Pizza» πίτσες από αλεύρι βιολογικής κάνναβης. Hot Dog station by Bar Solution εδώ, Fresh Lemonade Bar από εκεί, το Salty Pig του φευγάτου σεφ Βασίλη Ακρίβου παραπέρα, κοκτέιλ στο Hono & Lulu Tiki Bar του Σπύρου Κερκύρα, το Bar Food Truck, πάλι, του 42barstronomy.Athens σέρβιρε mini burgers, τορτίγιες!

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε! - εικόνα 3
Ο Γιάννης Λουκάκος παρουσίασε συνταγές του.

Γύρω στις 21.00 η Παυλίνα Βουλγαράκη μια τραγουδίστρια με δικό της, χαρακτηριστικό ηχόχρωμα πήρε θέση επάνω στην κεντρική σκηνή, και οι επισκέπτες, σε φάση πάρτι πλέον, πήραν θέση τριγύρω με το ποτήρι στο ένα χέρι και τις στριτφουντικές γκουρμεδιές στο άλλο για περαιτέρω απολαύσεις.
Ήταν όλα τόσο πολλά και τόσο ωραία που οι περισσότεροι από όσους δοκίμαζαν, έπιναν και απολάμβαναν, κανόνιζαν με τα κινητά να επιστρέψουν μες στο Σαββατοκύριακο με τις παρέες τους, κάνοντας live μετάδοση από σουβλάκια, μπεργκεράκια και κοκτέιλς, μουσικές και χειροκροτήματα...

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε! - εικόνα 4
Η Παυλίνα Βουλγαράκη

Μετά από όλα αυτά, θα έλεγα πως η δήλωση του υπουργού Ευάγγελου Αποστόλου όταν τον ρωτήσαμε για τις εντυπώσεις του σχετικά με το φεστιβάλ, είναι απολύτως “to the point” : “Θέλω να συγχαρώ το Αθηνόραμα για τη διοργάνωση για άλλη μια φορά αυτής της εκδήλωσης που έχει γίνει θεσμός στον αγροτοδιατροφικό χώρο. Αυτά που η ελληνική ύπαιθρος και οι επιχειρηματίες του χώρου έχουν αντιληφθεί για την αξία των αγροτικών προϊόντων, έρχονται εκδηλώσεις σαν κι αυτή, να προσθέσουν την καινοτομία και να καταστήσουν τα ελληνικά τρόφιμα το καλύτερο στοιχείο του γαστρονομικού ελληνικού χώρου. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ευχαριστεί τους διοργανωτές και θα είναι δίπλα τους σε κάθε μελλοντική ανάλογη διοργάνωση”.

Στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.elladagiortigefseis.gr, θα βρείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τους εκθέτες, τις εκδηλώσεις -γαστρονομικές και πολιτιστικές-, τόσο για τους μεγάλους όσο και για τα παιδιά. Το φεστιβάλ διαρκεί ως την Κυριακή στις 11 μ.μ. Συντονιστείτε!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.