Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε!

Πρώτη μέρα χθες για το όγδοο και σούπερ επιτυχημένο γαστρονομικό φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στο Γκάζι που συνεχίζεται δυναμικά ως την Κυριακή, από το πρωί ως το βράδυ.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε!

Πρώτη μέρα χθες για το όγδοο και σούπερ επιτυχημένο γαστρονομικό φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στο Γκάζι που συνεχίζεται δυναμικά ως την Κυριακή, από το πρωί ως το βράδυ. Οι περισσότεροι από 110 Έλληνες μικροί παραγωγοί και τα πρωτοποριακά προϊόντα τους, το φοβερό street food και οι μουσικές, κράτησαν τον κόσμο εδώ ακόμα κι όταν το ωράριο έδειχνε τέλος χρόνου!
Φωτό: Ανδρέας Χαϊμαντάς

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε! - εικόνα 1

Το φεστιβάλ εγκαινίασε χθες Παρασκευή 4/5 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου. Μαζί με τον εκδότη του αθηνοράματος Δημήτρη Ηλιόπουλο, πέρασε από όλα τα περίπτερα του φεστιβάλ, απολαμβάνοντας τη γευσιγνωσία των προϊόντων, την κουβεντούλα με τους παραγωγούς και την έξω καρδιά ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

Αν και δεν προλάβαμε να δοκιμάσουμε τα πάντα - έχουμε όμως μπροστά μας τη σημερινή και την αυριανή ημέρα (από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ) -, η πρώτη εικόνα υπόσχεται πολλά με πολλά νέα και καινοτόμα προϊόντα. Για παράδειγμα, το ανατρεπτικό “χαβιάρι σαλιγκαριών” (αβγά σαλιγκαριών) της εταιρίας “Saligaros”, το τυρί «Άληστον» της Kaidancheese με μαύρη τρούφα, το σαλάμι με κάνναβη “Τσέλιγκο” που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ, το πολύ δυνατό γλυκό του κουταλιού με φράουλες και πιπέρι της “Μεσσηνιακής Παράδοσης”- άλλη μια πρεμιέρα, ούτε ετικέτες δεν είχαν προλάβει να βάλουν!- μια τέλεια γλυστρίδα τουρσί της εταιρίας “Αμαλί Κεράσματα”, τα πρώτα ζυμαρικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από τα “Μωραΐτικα -Διαμάντω Σταυροπούλου”, το Dry River Premium Gin του δραμινού αποσταγματοποιού Χαρίσκου, ο καραμανλίδικος παστουρμάς Ατλαμάζογλου -και αυτός εδώ έκανε την πρεμιέρα του!

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε! - εικόνα 2

Εν τω μεταξύ, στην αυλή γινόταν το κάτι άλλο από λαχταριστό street food, μπύρες, κοκτέιλ και πολλές ακόμη λιχουδιές: η Μυρσίνη Λαμπράκη έψηνε ...αντικριστό αρνί και σουβλάκι προβατίνας, ο “Ερωτόκριτος” έφτιαχνε καλαμάκια, στα stands των μικροζυθοποιών άραζες για παγωμένες μπίρες, το «Falafeladiko» έβγαζε ρεβιθοκεφτέδες και η «Mystic Pizza» πίτσες από αλεύρι βιολογικής κάνναβης. Hot Dog station by Bar Solution εδώ, Fresh Lemonade Bar από εκεί, το Salty Pig του φευγάτου σεφ Βασίλη Ακρίβου παραπέρα, κοκτέιλ στο Hono & Lulu Tiki Bar του Σπύρου Κερκύρα, το Bar Food Truck, πάλι, του 42barstronomy.Athens σέρβιρε mini burgers, τορτίγιες!

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε! - εικόνα 3
Ο Γιάννης Λουκάκος παρουσίασε συνταγές του.

Γύρω στις 21.00 η Παυλίνα Βουλγαράκη μια τραγουδίστρια με δικό της, χαρακτηριστικό ηχόχρωμα πήρε θέση επάνω στην κεντρική σκηνή, και οι επισκέπτες, σε φάση πάρτι πλέον, πήραν θέση τριγύρω με το ποτήρι στο ένα χέρι και τις στριτφουντικές γκουρμεδιές στο άλλο για περαιτέρω απολαύσεις.
Ήταν όλα τόσο πολλά και τόσο ωραία που οι περισσότεροι από όσους δοκίμαζαν, έπιναν και απολάμβαναν, κανόνιζαν με τα κινητά να επιστρέψουν μες στο Σαββατοκύριακο με τις παρέες τους, κάνοντας live μετάδοση από σουβλάκια, μπεργκεράκια και κοκτέιλς, μουσικές και χειροκροτήματα...

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε! - εικόνα 4
Η Παυλίνα Βουλγαράκη

Μετά από όλα αυτά, θα έλεγα πως η δήλωση του υπουργού Ευάγγελου Αποστόλου όταν τον ρωτήσαμε για τις εντυπώσεις του σχετικά με το φεστιβάλ, είναι απολύτως “to the point” : “Θέλω να συγχαρώ το Αθηνόραμα για τη διοργάνωση για άλλη μια φορά αυτής της εκδήλωσης που έχει γίνει θεσμός στον αγροτοδιατροφικό χώρο. Αυτά που η ελληνική ύπαιθρος και οι επιχειρηματίες του χώρου έχουν αντιληφθεί για την αξία των αγροτικών προϊόντων, έρχονται εκδηλώσεις σαν κι αυτή, να προσθέσουν την καινοτομία και να καταστήσουν τα ελληνικά τρόφιμα το καλύτερο στοιχείο του γαστρονομικού ελληνικού χώρου. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ευχαριστεί τους διοργανωτές και θα είναι δίπλα τους σε κάθε μελλοντική ανάλογη διοργάνωση”.

Στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.elladagiortigefseis.gr, θα βρείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τους εκθέτες, τις εκδηλώσεις -γαστρονομικές και πολιτιστικές-, τόσο για τους μεγάλους όσο και για τα παιδιά. Το φεστιβάλ διαρκεί ως την Κυριακή στις 11 μ.μ. Συντονιστείτε!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βασίλειος Κουμπής: "Μέσα από τα εστιατόρια προστατεύουμε την παράδοση του τόπου"

Ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου Katikies δεν ηγείται μόνο ενός μπουκέτου από τα πιο ζηλευτά premium καταλύματα της χώρας, αλλά και μιας στρατηγικά σχεδιασμένης πρωτοβουλίας ανάδειξης και διαφύλαξης της γαστρονομικής κληρονομιάς των Κυκλάδων, μέσα από κορυφαία εστιατόρια σε Μύκονο και Σαντορίνη. Υπάρχει καλύτερη απόδειξη απ’ αυτήν, για την αγαστή συνεργασία γαστρονομίας και τουρισμού;

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
29/09/2023

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νότιου Αιγαίου για γαστρονομικές εμπειρίες επιπέδου

Οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα κατέχουν σημαντική μερίδα στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Δείτε τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του αφιερώματός μας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Απόστολος Τζιτζικώστας: "Η Μακεδονική Κουζίνα αποδίδει διαρκώς νέους καρπούς"

Προικισμένη με μερικές από τις πιο ζηλευτές πρώτες ύλες της Ελλάδας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας γαστρονομικός προορισμός με βαθιά παράδοση και σπουδαία δυναμική, την ανάδειξη κι ενδυνάμωση της οποίας κρατά ως προτεραιότητά του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, μέσα από την πρωτοβουλία της Μακεδονικής Κουζίνας.

Δημήτρης Κυριακόπουλος: "Η Μακεδονική Κουζίνα είναι μία πετυχημένη "συνταγή" γαστρονομικού τουρισμού"

Με βασικό της μέλημα τη διάδοση της γαστρονομικής παράδοσης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας βρίσκεται στην αιχμή της εμπέδωσης της Μακεδονικής Κουζίνας ως κρυφό άσο στην ανάπτυξη του γαστροτουριστικού δυναμικού της Κεντρικής Μακεδονίας, κι ο πρόεδρός της, Δημήτρης Κυριακόπουλος, μας αποκαλύπτει τα γοητευτικά της γευστικά δέλεαρ.

Ντίνος Τορνιβούκας: "Γαστρονομία και φιλοξενία είναι δυο έννοιες συνδεδεμένες απόλυτα"

Επικεφαλής της TOR Hotel Group, του ξενοδοχειακού γίγαντα της Βορείου Ελλάδας, ο κύριος Ντίνος Τορνιβούκας αποδεικνύει ότι η γαστρονομία είναι άρρηκτο κομμάτι του premium τουριστικού προϊόντος, μέσα από μια διαδρομή εστιατορικών επενδύσεων που πηγαίνει τόσο πίσω όσο κι αυτή της παλιότερης οικογένειας ενεργών ξενοδόχων της Ελλάδας.

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Κεντρικής Μακεδονίας

Η Κεντρική Μακεδονία πρωτοστατεί με μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα βραβευμένα στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Σας τα παρουσιάζουμε στο πλαίσιο του αφιερώματός μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έχει συντελέσει σημαντικά στην οικονομική και πολιτιστική αναβάθμισή της περιοχής μέσω της γαστρονομίας.

Οι "Λεύκες" στο Γαλάτσι είναι αξία διαχρονική

Χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον και γεύσεις σαν καθησυχαστικό χάδι στον ουρανίσκο δίνουν τον τόνο στο διαχρονικό στέκι του Γαλατσίου