«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση

Μια ωραία πρόταση, που συνδυάζει γλυκές τιμές με δημιουργικό πνεύμα σε ένα θαλασσινό μεζεδοπωλείο στο Μαρούσι.

«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση

Μια ωραία πρόταση, που συνδυάζει γλυκές τιμές με δημιουργικό πνεύμα σε ένα θαλασσινό μεζεδοπωλείο στο Μαρούσι.

«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση - εικόνα 1

Το μαγαζί αυτό έχει παράδοση στους θαλασσινούς μεζέδες, έχοντας «πιάσει» στα δίχτυα του εκλεκτές λιχουδιές κατά τη διάρκεια των χρόνων. Εδώ και σχεδόν δύο μήνες την κουζίνα έχει αναλάβει ο νεαρός Χάρης Τζαν, που ήταν προηγουμένως στο «Oozora», ενώ η παρουσία του παλιού στελέχους του «Βαρούλκου» Νίκου Κατσένιου ως επικεφαλής στη σάλα είναι σίγουρα ακόμη ένα ατού. Οι ωραίες ιδέες του σεφ μάλιστα έχουν ανεβάσει τη σχέση ποιότητας-τιμής κι έχουν κάνει το μαγαζί μία από τις πιο ξεχωριστές προτάσεις μεζεδοπωλείου στα βόρεια προάστια. Το «δάσος» με τις λάμπες που κρέμονται από το ταβάνι έχει παραμείνει ως κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης, με ψάθινο ντύσιμο στα καλώδια που τους πηγαίνει πολύ, είναι όμως εμφανής η ανάγκη να εξελιχτεί η αισθητική του χώρου.

Το μαύρο τζατζίκι –που θα μπορούσε να μπει άνετα στους στίχους του «Αν ήτανε μαύρος ο θεός» του Λουκιανού Κηλαηδόνη– δίνει όλη τη γνωστή γεύση σε μια ακόμη πιο νόστιμη μορφή. Ο ανάλαφρος, μαριναρισμένος σε μηλόξιδο γαύρος σερβίρεται πολύ μοντέρνα σε πλατιά μαύρη πέτρα πάνω σε μπρουσκετούλες με πολύ μυρωδάτο, δυναμικό και σκορδάτο πέστο. Οι βραστές και ωραία σοταρισμένες πατατούλες έρχονται με σάλτσα μέλι-μουστάρδα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Οι γαρίδες μαρινάρονται σε καπνιστή πάπρικα προτού μπουν στη σχάρα. Το μπιάνκο­ με λαβράκι και πατάτες είναι μεστό, αλλά ζητήστε να μην παραψήσουν το ψάρι. Στο φινάλε μου άρεσε το γυάλινο πιθαράκι για Choco lovers, με μους σοκολάτας, παγωτό bitter και «χώμα» μπισκότου-κακάο, είναι ­συνδυασμός στον οποίο κολλάς εύκολα.

Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, 2106300026. Τιμή: € 18-22.

Top 3

«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση - εικόνα 2

Σαλάτα «Fifty Fish»
Τι μπορεί να συμβεί όταν παντρεύονται το σεβίτσε και η χωριάτικη; Μια πολύ δροσερή σύνθεση με κρεμμύδι, ντοματίνια, κορίανδρο, πικάντικες πιπεριές χαλαπένιο, καλαμπόκι, ψάρι και κουκουνάρι που σε κερδίζει με τη μία.

«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση - εικόνα 3

Μαύρο μακαροντσίνι
Δεν είναι μόνο το μαύρο με το οποίο βάφει το ζυμαρικό το μελάνι της σουπιάς, το χρωματίζει και με μια βαθιά umami νοστιμάδα, που τη φωτίζει ωραία το κοντράστ με την ξινομυζήθρα.

«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση - εικόνα 4

Ριζότο με υφές μανιταριών
Ιδού ένα πιάτο που θα είχε θέση σε ένα γκουρμέ εστιατόριο. Άψογο al dente χύλωμα, ένταση αποξηραμένων πορτσίνι, ωμά μανιτάρια και λάδι τρούφας, σε μια πραγματικά πολυεπίπεδη σπεσιαλιτέ.

Περισσότερες πληροφορίες

Fifty Fish

Αγ. Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.