Το ιταλικό εστιατόριο «Cupola», που έχει ήδη μπει σε καλοκαιρινό mode –τα τραπέζια στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος γίνονται ανάρπαστα–, αυτήν τη Δευτέρα 7/5 σας επιφυλάσσει μια μεγάλη οινο-γευστική βόλτα. Το ειδικό μενού (€ 50/άτομο), το οποίο παντρεύει τα πέντε κρασιά που έχει επιλέξει ο πολύ καλός σομελιέ/wine expert Γιάννης Μακρής με αντίστοιχα πιάτα, σταθμεύει σε πέντε διαφορετικές περιοχές της γειτόνισσας χώρας.
Το Αμπρούτζο κάνει την αρχή με ένα Trebbiano d’Abruzzo του Gianni Masciarelli (2016), το οποίο συνοδεύει μια βελουτέ σπαραγγιών με χτένια, και το Άλτο Άντιτζε ακολουθεί με ένα Gewurztraminer Alto Adige Elena Walch 2015 παρέα με καρπάτσιο χταποδιού με τζίντζερ, λάιμ και μαρμελάδα peperoncino. Με την πυξίδα να εξακολουθεί να δείχνει προς τον Βορρά, η επόμενη στάση είναι το Βένετο, που ρίχνει στο ποτήρι μια Valpolicella Morandina Pra 2015 παρέα με νιόκι με κίτρινη κολοκύθα, γκοργκοντζόλα και τραγανό προσούτο. Αμέσως μετά το μενού κατεβαίνει στην Τοσκάνη με ένα blend από Sangiovese, Merlot και Cabernet Sauvignon –το Mongrana, Maremma Toscana, Querciabella 2015– αγκαζέ με πορκέτα σιγοψημένη για έξι ώρες σε παραδοσιακό φούρνο με αρωματικά και πουρέ από πορτσίνι και τελική στάση είναι το Πιεμόντε με ένα Moscato Rosa Spumante Sperone και κανόλι με φρέσκες φράουλες και καραμελωμένα φουντούκια.