5 κρασιά, 5 πιάτα, μια μεγάλη βόλτα στην Ιταλία

Ορμητήριο το εστιατόριο «Cupola», που έχει ήδη μπει σε καλοκαιρινό mode στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος.

5 κρασιά, 5 πιάτα, μια μεγάλη βόλτα στην Ιταλία

Το ιταλικό εστιατόριο «Cupola», που έχει ήδη μπει σε καλοκαιρινό mode –τα τραπέζια στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος γίνονται ανάρπαστα–, αυτήν τη Δευτέρα 7/5 σας επιφυλάσσει μια μεγάλη οινο-γευστική βόλτα. Το ειδικό μενού (€ 50/άτομο), το οποίο παντρεύει τα πέντε κρασιά που έχει επιλέξει ο πολύ καλός σομελιέ/wine expert Γιάννης Μακρής με αντίστοιχα πιάτα, σταθμεύει σε πέντε διαφορετικές περιοχές της γειτόνισσας χώρας.

Το Αμπρούτζο κάνει την αρχή με ένα Trebbiano d’Abruzzo του Gianni Masciarelli (2016), το οποίο συνοδεύει μια βελουτέ σπαραγγιών με χτένια, και το Άλτο Άντιτζε ακολουθεί με ένα Gewurztraminer Alto Adige Elena Walch 2015 παρέα με καρπάτσιο χταποδιού­ με τζίντζερ, λάιμ και μαρμελάδα peperoncino. Με την πυξίδα­ να εξακολουθεί να δείχνει προς τον Βορρά, η επόμενη στάση είναι το Βένετο, που ρίχνει στο ποτήρι μια Valpolicella Morandina Pra 2015 παρέα με νιόκι με κίτρινη κολοκύθα, γκοργκοντζόλα και τραγανό προσούτο. Αμέσως μετά το μενού κατεβαίνει στην Τοσκάνη με ένα blend από Sangiovese, Merlot και Cabernet Sauvignon –το Mongrana, Maremma Toscana, Querciabella 2015– αγκαζέ με πορκέτα σιγοψημένη για έξι ώρες σε παραδοσιακό φούρνο με αρωματικά και πουρέ από πορτσίνι και τελική στάση είναι­ το Πιεμόντε με ένα Moscato Rosa Spumante Sperone και κανόλι με φρέσκες φράουλες και καραμελωμένα φουντούκια.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.