5 κρασιά, 5 πιάτα, μια μεγάλη βόλτα στην Ιταλία

Ορμητήριο το εστιατόριο «Cupola», που έχει ήδη μπει σε καλοκαιρινό mode στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος.

5 κρασιά, 5 πιάτα, μια μεγάλη βόλτα στην Ιταλία

Το ιταλικό εστιατόριο «Cupola», που έχει ήδη μπει σε καλοκαιρινό mode –τα τραπέζια στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος γίνονται ανάρπαστα–, αυτήν τη Δευτέρα 7/5 σας επιφυλάσσει μια μεγάλη οινο-γευστική βόλτα. Το ειδικό μενού (€ 50/άτομο), το οποίο παντρεύει τα πέντε κρασιά που έχει επιλέξει ο πολύ καλός σομελιέ/wine expert Γιάννης Μακρής με αντίστοιχα πιάτα, σταθμεύει σε πέντε διαφορετικές περιοχές της γειτόνισσας χώρας.

Το Αμπρούτζο κάνει την αρχή με ένα Trebbiano d’Abruzzo του Gianni Masciarelli (2016), το οποίο συνοδεύει μια βελουτέ σπαραγγιών με χτένια, και το Άλτο Άντιτζε ακολουθεί με ένα Gewurztraminer Alto Adige Elena Walch 2015 παρέα με καρπάτσιο χταποδιού­ με τζίντζερ, λάιμ και μαρμελάδα peperoncino. Με την πυξίδα­ να εξακολουθεί να δείχνει προς τον Βορρά, η επόμενη στάση είναι το Βένετο, που ρίχνει στο ποτήρι μια Valpolicella Morandina Pra 2015 παρέα με νιόκι με κίτρινη κολοκύθα, γκοργκοντζόλα και τραγανό προσούτο. Αμέσως μετά το μενού κατεβαίνει στην Τοσκάνη με ένα blend από Sangiovese, Merlot και Cabernet Sauvignon –το Mongrana, Maremma Toscana, Querciabella 2015– αγκαζέ με πορκέτα σιγοψημένη για έξι ώρες σε παραδοσιακό φούρνο με αρωματικά και πουρέ από πορτσίνι και τελική στάση είναι­ το Πιεμόντε με ένα Moscato Rosa Spumante Sperone και κανόλι με φρέσκες φράουλες και καραμελωμένα φουντούκια.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.