Ένα «Γιαμ» κι άλλο ένα

Η Αύρα Πανουσοπούλου κι ο Παρασκευάς Καρράς ένωσαν δυνάμεις και νοστιμιές κι έστησαν από κοινού το μεζεδοπωλείο «Γιαμ... Γιαμ».

Ένα «Γιαμ» κι άλλο ένα

Τα yiam της είναι ονομαστά. Η Αύρα Πανουσοπούλου στο εργαστήρι της στην Αγιά Λάρισας κλείνει σε όμορφα βαζάκια ντολμαδάκια γιαλαντζί, κάππαρη γιαχνί με ελιές, φακές με ρέγγα­, απίθανες μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και άλλα πολλά. Ο Παρασκευάς Καρράς, από την άλλη, έχει την εταιρεία Αργολικός Τροφοδοτική, που συγκεντρώνει στο portfolio της πολλά και αξιόλογα ελληνικά προϊόντα. Οι δυο τους ένωσαν δυνάμεις και νοστιμιές κι έστησαν από κοινού το μεζεδοπωλείο «Γιαμ... Γιαμ», το οποίο άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στη φαληριώτικη οδό Αχιλλέως.

Τα χρώματα του χώρου όπου βρισκόταν άλλοτε το «Ιώδιο», ώχρα και ανοιχτό πράσινο, τα κράτησαν, τα τραπεζομάντιλα τα αντικατέστησαν με σουπλά και –το μήλο κάτω από τη μηλιά– στην κουζίνα μπήκε ο γιος­ της Αύρας Κώστας Παπαχαραλάμπους. Ο τελευταίος φτιά­χνει, ανάμεσα σε άλλα, γαύρο μαρινάτο με καππαροσαλάτα και φάβα με χταπόδι, παστουρμαδοκανταΐφια, μύδια αχνιστά με μαύρες φακές, πανσέτα με σάλτσα κράνου και τσιπς πατάτας αλλά και κριθαρότο θαλασσινών. (Αχιλλέως 119, ­Παλαιό Φάληρο, 2109884258)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένας "Πρίγκιπας" που γίνεται βασιλιάς της γεύσης

Το δημοφιλές σποτ των Εξαρχείων μεγαλώνει και εξελίσσεται, παραμένοντας μία θαυμάσια πρόταση για πριν και μετά από την πλησιέστερη θεατρική παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
27/03/2023

Bio Festival 2023: Τα πάντα για τα βιολογικά προϊόντα στην Τεχνόπολη

Βιολογικά προϊόντα φαγητού και ποτού, ομορφιάς και υγείας αλλά και μια σειρά από ομιλίες και workshops θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ που τιμά τη βιολογική παραγωγή.

Δυο νέες αγαπημένες γεύσεις από τη Nespresso Professional

Αρώματα βανίλιας και καραμέλας γεμίζουν την καθημερινότητά μας, με τις νέες αρωματικές γεύσεις Caffé Vanilio και Caffé Caramello, που εξελίσσουν δυο παλιά αγαπημένα φαβορί ραφινάροντας τη γευστική τους απόλαυση.

Η Nico Lazaridi καλωσορίζει τα μονοποικιλιακά κρασιά Cavalieri

Ένα ολοκαίνουριο κρασί από Merlot και η νέα εσοδεία για το Assyrtiko έρχονται να εμπλουτίσουν την οικογένεια μονοποικιλιακών οίνων Cavalieri.

Τι ετοιμάζεις στο "Chicken Picnic", Παύλο Κυριάκη;

Το επιτυχημένο project που κάνει γευστικό focus στο κοτόπουλο ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ.

Ο Ερβέ Προνζάτο είναι πλέον fusion και ανοίγει ένα νέο street-φουντάδικο στα Πετράλωνα

Ο πολυβραβευμένος Γάλλος σεφ, πολιτογραφημένος στη γαστρονομική Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, δηλώνει ενθουσιωδώς κοσμοπολίτης, λατρεύει το street food και ανοίγει στα Πετράλωνα το ψαγμένο street-φουντάδικο "Hawker".