Μόλις ήρθε και βλέπει το street food… σφαιρικά

Κεφτέδες, κοτοπουμπουκιές, λουκουμάδες και άλλες τραγανές «μπαλίτσες» κατεβαίνουν στο τερέν του αθηναϊκού φαγητού του δρόμου.

Μόλις ήρθε και βλέπει το street food… σφαιρικά

Κεφτέδες, κοτοπουμπουκιές λουκουμάδες και άλλες τραγανές «μπαλίτσες» κατεβαίνουν στο τερέν του αθηναϊκού φαγητού του δρόμου.

Μόλις ήρθε και βλέπει το street food… σφαιρικά - εικόνα 1

Μ’ αυτό το νέο στέκι της οδού Βουλής η ομάδα του wine bar-restaurant «Ζάχαρη & Αλάτι» καρφιτσώνει το σημαιάκι της στο χάρτη του φαγητού δρόμου. Και μας πετάει το... μπαλάκι. Πάνω από την κουζίνα του, ντυμένη με κατακόκκινα πλακάκια, κρέμεται ένας μαυροπίνακας με τα κάθε λογής σφαιρίδια που είναι η μικρή εμμονή του «Street Ball»: μοσχαρίσιοι κεφτέδες, ντοματοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, κοτομπουκιές, ψαρομπουκιές, τηγανόψωμα, σφαιρικά κι αυτά, με διάφορες γεμίσεις –φέτα και δυόσμος, γραβιέρα με μέλι, παστουρμάς και μελιτζάνα, σπανάκι, για κάτι νηστίσιμο– και, για όσους θέλουν κάτι γλυκό, λουκουμάδες. Είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί, σερβίροντας επίσης καφέ, τσάι και σοκολάτα, ακολουθεί το ωράριο των καταστημάτων και κάνει παραδόσεις στις γύρω περιοχές με ξύλινα ποδήλατα της Coco-Mat.

Μόλις ήρθε και βλέπει το street food… σφαιρικά - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/09/2022

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.