Νέα πιάτα με «Θέα Θάλασσα»

Στο όμορφο θαλασσινό στέκι του Μικρολίμανου ο καινούργιος σεφ ενισχύει το πιο μοντέρνο κομμάτι του μενού με ωραίες ιδέες.

Νέα πιάτα με «Θέα Θάλασσα»

Έχει ωραία, φιλική αύρα θαλασσινής ταβέρνας το «Θέα Θάλασσα» έτσι που είναι ντυμένο στα γκρι και τα μπλε, με λευκά καραβάκια να αρμενίζουν στους τοίχους, μια κομμένη πλώρη να κρέμεται πάνω από το μπαρ και τη θάλασσα στα πόδια του. ιδίως­ στα μπροστινά τραπέζια μετεωρίζεσαι μεταξύ πραγματικότητας και γαλάζιας απλωσιάς.

Νέα πιάτα με «Θέα Θάλασσα» - εικόνα 1

Τα κλασικά της ελληνικής ψαροφαγίας δεν λείπουν, ενώ το πιο μοντέρνο κομμάτι του μενού όλο κι ενισχύεται, ιδίως τώρα που έχει αναλάβει την κουζίνα ο Σωτήρης Βασιλείου. Τόσο τα τηγανητά κροκετάκια με ρευστή γέμιση γαρίδας όσο κι εκείνα που κρύβουν μέσα τους μους ταραμά είναι καλοφτιαγμένα και νόστιμα. O συνδυασμός καπνιστής ρέγγας με κρύα «τάρτα» καραμελωμένου­ μήλου, που λειτουργεί ως βάση, με μπεσαμέλ ξινόγαλου και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, και ισορροπεί όμορφα γλυκό, καπνιστό και αλμυρό.

Νέα πιάτα με «Θέα Θάλασσα» - εικόνα 2

Η πατατοσαλάτα με μαγιονέζα ταραμά, αβγοτάραχο και τηγανητό αβγό είναι επίσης ένα ωραίο νέο πιάτο και θα ήταν ακόμη καλύτερο αν η πατάτα ήταν κομμένη σε πιο μικρά κομμάτια και ανακατεύονταν καλύτερα τα υλικά μεταξύ τους. οι γαρίδες σαγανάκι, με φέτα και ντοματίνια, προτρέπουν σε βούτες, έχοντας δίπλα τους ένα μαύρο χειροποίητο ψωμί βαμμένο με μελάνι σουπιάς. Tο κριθαράκι με μύδια, γυαλιστερές, σαφράν, άνηθο και λίγη κρέμα γάλακτος αποδίδει ωραία τη θαλασσινή όψη του comfort food. Tο καρπάτσιο χταποδιού με λεμόνι κονφί, μαύρη τρούφα, κρίταμο τουρσί και κρεμμύδι το βρήκα λίγο φορτωμένο. Και αν σκεπάζεται λίγο στην προκειμένη το θαλασσινό στοιχείο, βρίσκει πολλούς άλλους τρόπους να κάνει κρεσέντο, με πρώτο και καλύτερο το φρέσκο ψάρι που φιγουράρει στη βιτρίνα κι έχει, όπως και τα υπόλοιπα, πολύ λογικές τιμές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".