Νέα πιάτα με «Θέα Θάλασσα»

Στο όμορφο θαλασσινό στέκι του Μικρολίμανου ο καινούργιος σεφ ενισχύει το πιο μοντέρνο κομμάτι του μενού με ωραίες ιδέες.

Νέα πιάτα με «Θέα Θάλασσα»

Έχει ωραία, φιλική αύρα θαλασσινής ταβέρνας το «Θέα Θάλασσα» έτσι που είναι ντυμένο στα γκρι και τα μπλε, με λευκά καραβάκια να αρμενίζουν στους τοίχους, μια κομμένη πλώρη να κρέμεται πάνω από το μπαρ και τη θάλασσα στα πόδια του. ιδίως­ στα μπροστινά τραπέζια μετεωρίζεσαι μεταξύ πραγματικότητας και γαλάζιας απλωσιάς.

Νέα πιάτα με «Θέα Θάλασσα» - εικόνα 1

Τα κλασικά της ελληνικής ψαροφαγίας δεν λείπουν, ενώ το πιο μοντέρνο κομμάτι του μενού όλο κι ενισχύεται, ιδίως τώρα που έχει αναλάβει την κουζίνα ο Σωτήρης Βασιλείου. Τόσο τα τηγανητά κροκετάκια με ρευστή γέμιση γαρίδας όσο κι εκείνα που κρύβουν μέσα τους μους ταραμά είναι καλοφτιαγμένα και νόστιμα. O συνδυασμός καπνιστής ρέγγας με κρύα «τάρτα» καραμελωμένου­ μήλου, που λειτουργεί ως βάση, με μπεσαμέλ ξινόγαλου και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, και ισορροπεί όμορφα γλυκό, καπνιστό και αλμυρό.

Νέα πιάτα με «Θέα Θάλασσα» - εικόνα 2

Η πατατοσαλάτα με μαγιονέζα ταραμά, αβγοτάραχο και τηγανητό αβγό είναι επίσης ένα ωραίο νέο πιάτο και θα ήταν ακόμη καλύτερο αν η πατάτα ήταν κομμένη σε πιο μικρά κομμάτια και ανακατεύονταν καλύτερα τα υλικά μεταξύ τους. οι γαρίδες σαγανάκι, με φέτα και ντοματίνια, προτρέπουν σε βούτες, έχοντας δίπλα τους ένα μαύρο χειροποίητο ψωμί βαμμένο με μελάνι σουπιάς. Tο κριθαράκι με μύδια, γυαλιστερές, σαφράν, άνηθο και λίγη κρέμα γάλακτος αποδίδει ωραία τη θαλασσινή όψη του comfort food. Tο καρπάτσιο χταποδιού με λεμόνι κονφί, μαύρη τρούφα, κρίταμο τουρσί και κρεμμύδι το βρήκα λίγο φορτωμένο. Και αν σκεπάζεται λίγο στην προκειμένη το θαλασσινό στοιχείο, βρίσκει πολλούς άλλους τρόπους να κάνει κρεσέντο, με πρώτο και καλύτερο το φρέσκο ψάρι που φιγουράρει στη βιτρίνα κι έχει, όπως και τα υπόλοιπα, πολύ λογικές τιμές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.