Ραντεβού με το Κτήμα Θεόπετρα

Τέσσερα κρασιά τον οικογενειακό αμπελώνα της οικογένειας Τσιλιλή κι ένα παλαιωμένο τσίπουρο στο επόμενο wine dinner του «Monk».

Ραντεβού με το Κτήμα Θεόπετρα

Ένα οινο-γευστικό τετ α τετ με τον οικογενειακό αμπελώνα της οικογένειας Τσιλιλή, στους πρόποδες των Μετεώρων, μας επιφυλάσσει την Πέμπτη 15/3 το «Monk». Στο ατμοσφαιρικό wine bar-restaurant της οδού Καρόρη θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τέσσερα κρασιά του κτήματος Θεόπετρα, το αρωματικό λευκό αφρώδες Edenia (Μαλαγουζιά), το Vermentino –το πρώτο ελληνικό κρασί από την ομώνυμη ποικιλία, που καλλιεργείται κυρίως στη Σαρδηνία και την Κορσική–, το ροζέ Κτήμα Θεόπετρα (Λημνιώνα και Syrah) και το ερυθρό Λημνιώνα. Συνοδεύονται αντίστοιχα από ένα μιλφέιγ καπνιστού σολομού με baby πατάτα και σαλατικά, bao buns, ταϊλανδέζικα ψωμάκια ατμού δηλαδή, γεμιστά με χοιρινό, γαρίδες τυλιγμένες με κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα και μπον φιλέ με σάλτσα κόκκινου κρασιού και λαχανικά. Το δείπνο, το οποίο έχει επιμεληθεί ο σομελιέ Βασίλης Παπαδόπουλος και κοστίζει € 38 ανά άτομο, θα κλείσει με brownies με bitter σοκολάτα και ξηρούς καρπούς μαζί με παλαιωμένο τσίπουρο Dark Cave της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή.

Περισσότερες πληροφορίες

Monk

Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.