Η κα Τέτα Δαδακαρίδη εξηγεί τη συμμετοχή της στην προσπάθεια ανάδειξης της σύγχρονης μακεδονικής κουζίνας και της ελληνικής κουζίνας γενικότερα.
Η πρωτοβουλία που πήρε το «Αθηνόραμα» με τη μεταφορά της έδρας των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στη Θεσσαλονίκη καθώς και η απόφαση του να υποστηρίξει την Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας που θα προηγηθεί της απονομής έγινε μετά από πολλές συζητήσεις και ώριμη σκέψη. Πέρα από τη δική μας πρόθεση και τη δυνατότητα να φέρουμε εις πέρας ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα αναγκαία συνθήκη για την επιτυχία του ήταν η στήριξη που απαραίτητα έπρεπε να έχουμε από την τοπική κοινωνία και από τα επίλεκτα μέλη αυτής. Αυτό ακριβώς και συνέβη.
Ανάμεσα στα σημαίνοντα πρόσωπα που ευαισθητοποιήθηκαν ήταν και η κα Τέτα Δαδακαρίδου διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας «Αλάτι Δαδακαρίδη Α.Ε.». Η εταιρεία η οποία έχει ιστορία που ξεκινάει από το 1912 και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αγοράς και ένα σημαντικό κομμάτι της βαλκανικής ανταποκριθήκαν άμεσα στην πρόταση. Μιλήσαμε με την κα Δαδακαρίδου η οποία μας τόνισε ότι η αγάπη όλης της οικογένειας για την γαστρονομία αλλά και η σύνδεση τόσο της εταιρείας όσο και της ίδιας με τη Βόρεια Ελλάδα τους οδήγησε να στηρίξουν το νέο θεσμό, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που δίνουν στην τοπικότητα. Η κα Δαδακαρίδου επισήμανε επίσης ότι το επίπεδο της Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά στην εστίαση είναι εξαιρετικό, κι ότι σε σύγκριση με μόλις πέντε χρόνια νωρίτερα έχουν γίνει άλματα, ιδίως σε ότι αφορά στην μοντέρνα/νεοελληνική κουζίνα. Μιλώντας για τη μεγάλη γκάμα σε ποικιλίες, προελεύσεις, γεύσεις και αρώματα άλατος που διακινεί η εταιρία ως εξειδικευμένη του είδους, μας είπε ότι το αλάτι αποτελεί βασικό συστατικό για τη γαστρονομία. Όπως μας τόνισε πριν ανανεώσουμε το ραντεβού μας στη Θεσσαλονίκη. «Η χρήση του αλατιού στη σωστή δόση μπορεί να εξυψώσει αρωματικά και γευστικά ένα πιάτο, αλλά παράλληλα μπορεί και να το καταρρακώσει εάν δεν το χειριστεί σωστά ο παρασκευαστής».