Το «Αλάτι Δαδακαρίδη Α.Ε.» αρωγός στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Η κα Τέτα Δαδακαρίδη εξηγεί τη συμμετοχή της στην προσπάθεια ανάδειξης της σύγχρονης μακεδονικής κουζίνας και της ελληνικής κουζίνας γενικότερα.

Το «Αλάτι Δαδακαρίδη Α.Ε.» αρωγός στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Η κα Τέτα Δαδακαρίδη εξηγεί τη συμμετοχή της στην προσπάθεια ανάδειξης της σύγχρονης μακεδονικής κουζίνας και της ελληνικής κουζίνας γενικότερα.

Το «Αλάτι Δαδακαρίδη Α.Ε.» αρωγός στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας - εικόνα 1

Η πρωτοβουλία που πήρε το «Αθηνόραμα» με τη μεταφορά της έδρας των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στη Θεσσαλονίκη καθώς και η απόφαση του να υποστηρίξει την Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας που θα προηγηθεί της απονομής έγινε μετά από πολλές συζητήσεις και ώριμη σκέψη. Πέρα από τη δική μας πρόθεση και τη δυνατότητα να φέρουμε εις πέρας ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα αναγκαία συνθήκη για την επιτυχία του ήταν η στήριξη που απαραίτητα έπρεπε να έχουμε από την τοπική κοινωνία και από τα επίλεκτα μέλη αυτής. Αυτό ακριβώς και συνέβη.

Ανάμεσα στα σημαίνοντα πρόσωπα που ευαισθητοποιήθηκαν ήταν και η κα Τέτα Δαδακαρίδου διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας «Αλάτι Δαδακαρίδη Α.Ε.». Η εταιρεία η οποία έχει ιστορία που ξεκινάει από το 1912 και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αγοράς και ένα σημαντικό κομμάτι της βαλκανικής ανταποκριθήκαν άμεσα στην πρόταση. Μιλήσαμε με την κα Δαδακαρίδου η οποία μας τόνισε ότι η αγάπη όλης της οικογένειας για την γαστρονομία αλλά και η σύνδεση τόσο της εταιρείας όσο και της ίδιας με τη Βόρεια Ελλάδα τους οδήγησε να στηρίξουν το νέο θεσμό, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που δίνουν στην τοπικότητα. Η κα Δαδακαρίδου επισήμανε επίσης ότι το επίπεδο της Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά στην εστίαση είναι εξαιρετικό, κι ότι σε σύγκριση με μόλις πέντε χρόνια νωρίτερα έχουν γίνει άλματα, ιδίως σε ότι αφορά στην μοντέρνα/νεοελληνική κουζίνα. Μιλώντας για τη μεγάλη γκάμα σε ποικιλίες, προελεύσεις, γεύσεις και αρώματα άλατος που διακινεί η εταιρία ως εξειδικευμένη του είδους, μας είπε ότι το αλάτι αποτελεί βασικό συστατικό για τη γαστρονομία. Όπως μας τόνισε πριν ανανεώσουμε το ραντεβού μας στη Θεσσαλονίκη. «Η χρήση του αλατιού στη σωστή δόση μπορεί να εξυψώσει αρωματικά και γευστικά ένα πιάτο, αλλά παράλληλα μπορεί και να το καταρρακώσει εάν δεν το χειριστεί σωστά ο παρασκευαστής».

www.macedoniancusine.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.

Στο φεστιβάλ "Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας" θα μάθετε τα πάντα για την κρητική κουζίνα

Ο γαστρονομικός θεσμός της Κρήτης που εστιάζει στην ανάδειξη του πλούτου της κρητικής γης και της τοπικής κουζίνας επιστρέφει στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου για 4η χρονιά.