Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα!

Σε αυτό το ολοκαίνουργιο θαλασσινό εστιατόριο ο Γιάννης Λιάκου στήνει μια ψαριέρα σωστή θαλασσογραφία και κεντάει μαρινάτα και καρπάτσιο.

Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα!

Σε αυτό το ολοκαίνουργιο θαλασσινό εστιατόριο στο Νέο Ψυχικό ο Γιάννης Λιάκου στήνει μια ψαριέρα σωστή θαλασσογραφία και κεντάει μαρινάτα και καρπάτσιο.

Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα! - εικόνα 1

«Είναι η καλύτερη βερσιόν αυτού του μαγαζιού», σκέφτομαι καθώς μπαίνω στη «Scorpina» και θυμάμαι τα εστιατόρια που προϋπήρξαν στο κλασικό πόστο στην Πλατεία της Αγίας Σοφίας. Έχει μια αύρα γαλλικού μπιστρό με τα λευκά κουρτινάκια και την ευρύχωρη σάλα που μοιά­ζει να βρίσκεται στην πλώρη ενός πλοίου έτσι όπως την ορίζουν δύο δρόμοι σε οξεία γωνία. Αυτήν την αίσθηση ενισχύει και το διαμπερές, όμορφο κεντρικό μπαρ, όπου μπορείς να φας αν θέλεις. Βέβαια τα μεγάλα ασπροντυμένα τραπέζια με τις στιλάτες ξύλινες καρέκλες και τις φωτιστικές μπάλες «πιασμένες» στο δίχτυ από πάνω έχουν τη δική τους γοητεία. Όπως και η μαρμάρινη ψαριέρα με τις «θαλασσογραφίες», που στήνει ο Γιάννης Λιάκου χρησιμοποιώντας ολόφρεσκες σκορπίνες, καπόνια, γαρίδες, τσιπούρες, μπαρμπούνια, όστρακα και ό,τι άλλο φέρνει η ψαριά της ημέρας.

Ο σεφ ανεβάζει κι άλλο τον πήχη­ που έχουμε γευτεί στην αδελφή «Αθερίνα», δίνοντας μάλιστα μεγάλη έμφαση στα ωμά και μαρινάτα ψαρικά. Η πεσκανδρίτσα καρπάτσιο γεμιστή με γαρίδα παίζει να είναι η ωραιότερη βερσιόν του ψαριού που έχω φάει τελευταία, με τη γλύκα και την τρυφερά αλαβάστρινη υφή της αρτυμένη με μια πυκνή homemade teriyaki sauce. Στην ίδια κατηγορία παίζουν, μεταξύ άλλων, μπαρμπούνι ταρτάρ γλυκοπικάντικα αρτυμένο με τζίντζερ και τσίλι καθώς και καραβίδα μαρινάτη στο αλάτι, ντελικάτη βασίλισσα με εξαιρετικό γευστικό άρωμα και ταιριαστή πικράδα από αβγά σολομού. Εκτός από τις mainstream θαλασσινές γεύσεις, αξίζει να στραφείτε και σε off-Broadway ψάρια­ όπως το μεστό καπόνι λ.χ., που αφήνει τη νοστιμάδα του ενισχυμένη με τη γλύκα από κρασί Λήμνου σε ένα γιουβέτσι με ιταλικό κριθαράκι orzo. Και βέβαια δεν θα πρέπει να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το φανταστικό ψητό χταπόδι και το γλυκοφάγωτο καλαμάρι στη σχάρα, όπως και την Αθηναϊκή με χειροποίητη μαγιονέζα και περουβιανή πατάτα.

Γράφουν αλλιώς

Σκορπίνα καρπάτσιο

Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα! - εικόνα 2

Γεμιστή με καραβίδα, που την «καρυκεύει» με το άρωμά της, σε κερδίζει με την ντελικάτη γευστική της διαφάνεια και η σάλτσα λεμονιού yuzu με τρούφα τής ταιριάζει πολύ και τη μετατρέπει σε signature του εστιατορίου.

Αβγοτάραχο σε σου

Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα! - εικόνα 3

Ένας πανέξυπνος μεζές, με το σουδάκι να γεμίζεται με μαγιονέζα λεμονιού που «ξυρίζει» νόστιμα τη γλώσσα, το αβγοτάραχο να δίνει θαλασσινή σοφιστικέ πικράδα και τη μους μαύρης ταραμοσαλάτας το βελούδο της.

Κιουνεφέ

Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα! - εικόνα 4

Ψημένο στο τηγάνι, το φύλλο του κανταϊφιού έχει μια dry πεντατράγανη ελαφράδα, με ανάλαφρη γέμιση ανθότυρου και μασκαρπόνε τυριού, αρωματισμένο με πολύ ωραίο σιρόπι μαστίχας. Ένα πολύ καλό κιουνεφέ, που του πάει το παγωτό καϊμάκι.

Περισσότερες πληροφορίες

Scorpina

Γρ. Ξενοπούλου 2, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.