Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα!

Σε αυτό το ολοκαίνουργιο θαλασσινό εστιατόριο ο Γιάννης Λιάκου στήνει μια ψαριέρα σωστή θαλασσογραφία και κεντάει μαρινάτα και καρπάτσιο.

Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα!

Σε αυτό το ολοκαίνουργιο θαλασσινό εστιατόριο στο Νέο Ψυχικό ο Γιάννης Λιάκου στήνει μια ψαριέρα σωστή θαλασσογραφία και κεντάει μαρινάτα και καρπάτσιο.

Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα! - εικόνα 1

«Είναι η καλύτερη βερσιόν αυτού του μαγαζιού», σκέφτομαι καθώς μπαίνω στη «Scorpina» και θυμάμαι τα εστιατόρια που προϋπήρξαν στο κλασικό πόστο στην Πλατεία της Αγίας Σοφίας. Έχει μια αύρα γαλλικού μπιστρό με τα λευκά κουρτινάκια και την ευρύχωρη σάλα που μοιά­ζει να βρίσκεται στην πλώρη ενός πλοίου έτσι όπως την ορίζουν δύο δρόμοι σε οξεία γωνία. Αυτήν την αίσθηση ενισχύει και το διαμπερές, όμορφο κεντρικό μπαρ, όπου μπορείς να φας αν θέλεις. Βέβαια τα μεγάλα ασπροντυμένα τραπέζια με τις στιλάτες ξύλινες καρέκλες και τις φωτιστικές μπάλες «πιασμένες» στο δίχτυ από πάνω έχουν τη δική τους γοητεία. Όπως και η μαρμάρινη ψαριέρα με τις «θαλασσογραφίες», που στήνει ο Γιάννης Λιάκου χρησιμοποιώντας ολόφρεσκες σκορπίνες, καπόνια, γαρίδες, τσιπούρες, μπαρμπούνια, όστρακα και ό,τι άλλο φέρνει η ψαριά της ημέρας.

Ο σεφ ανεβάζει κι άλλο τον πήχη­ που έχουμε γευτεί στην αδελφή «Αθερίνα», δίνοντας μάλιστα μεγάλη έμφαση στα ωμά και μαρινάτα ψαρικά. Η πεσκανδρίτσα καρπάτσιο γεμιστή με γαρίδα παίζει να είναι η ωραιότερη βερσιόν του ψαριού που έχω φάει τελευταία, με τη γλύκα και την τρυφερά αλαβάστρινη υφή της αρτυμένη με μια πυκνή homemade teriyaki sauce. Στην ίδια κατηγορία παίζουν, μεταξύ άλλων, μπαρμπούνι ταρτάρ γλυκοπικάντικα αρτυμένο με τζίντζερ και τσίλι καθώς και καραβίδα μαρινάτη στο αλάτι, ντελικάτη βασίλισσα με εξαιρετικό γευστικό άρωμα και ταιριαστή πικράδα από αβγά σολομού. Εκτός από τις mainstream θαλασσινές γεύσεις, αξίζει να στραφείτε και σε off-Broadway ψάρια­ όπως το μεστό καπόνι λ.χ., που αφήνει τη νοστιμάδα του ενισχυμένη με τη γλύκα από κρασί Λήμνου σε ένα γιουβέτσι με ιταλικό κριθαράκι orzo. Και βέβαια δεν θα πρέπει να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το φανταστικό ψητό χταπόδι και το γλυκοφάγωτο καλαμάρι στη σχάρα, όπως και την Αθηναϊκή με χειροποίητη μαγιονέζα και περουβιανή πατάτα.

Γράφουν αλλιώς

Σκορπίνα καρπάτσιο

Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα! - εικόνα 2

Γεμιστή με καραβίδα, που την «καρυκεύει» με το άρωμά της, σε κερδίζει με την ντελικάτη γευστική της διαφάνεια και η σάλτσα λεμονιού yuzu με τρούφα τής ταιριάζει πολύ και τη μετατρέπει σε signature του εστιατορίου.

Αβγοτάραχο σε σου

Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα! - εικόνα 3

Ένας πανέξυπνος μεζές, με το σουδάκι να γεμίζεται με μαγιονέζα λεμονιού που «ξυρίζει» νόστιμα τη γλώσσα, το αβγοτάραχο να δίνει θαλασσινή σοφιστικέ πικράδα και τη μους μαύρης ταραμοσαλάτας το βελούδο της.

Κιουνεφέ

Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα! - εικόνα 4

Ψημένο στο τηγάνι, το φύλλο του κανταϊφιού έχει μια dry πεντατράγανη ελαφράδα, με ανάλαφρη γέμιση ανθότυρου και μασκαρπόνε τυριού, αρωματισμένο με πολύ ωραίο σιρόπι μαστίχας. Ένα πολύ καλό κιουνεφέ, που του πάει το παγωτό καϊμάκι.

Περισσότερες πληροφορίες

Scorpina

Γρ. Ξενοπούλου 2, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
07/07/2025

Ποντιακή κουζίνα και ξεχωριστά κρασιά παίζουν σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας

Δύο ξεχωριστά events σε δύο πολύ ιδιαίτερα αθηναϊκά σημεία γεύσης.

Μεδίκων: Γεύσεις Μάνης με θέα το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου

Γαστρονομική εμπειρία με μανιάτικες ρίζες, σε σκηνικό πέτρας, θάλασσας και δημιουργίας.

Παραθαλάσσια απόδραση στη 'Χήρα', το μεζεδοπωλείο-έκπληξη στη Λούτσα

Προορισμός ιδανικός για μονοήμερη εκδρομή και στάση για ψάρι και κρασί με θέα θάλασσα.

Για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο στη Bottega Da Marco

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου, την Πέμπτη 10 Ιουλίου.

H Ana Roš σερβίρει για ένα βράδυ στην Κρήτη

Η σπουδαία σεφ που έβαλε στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη τη Σλοβενία είναι η επόμενη καλεσμένη στα Nights of Gastronomy του Nana Princess Resort.

Το Noma πάει Χόλιγουντ

Το μάλλον πιο διάσημο fine dining εστιατόριο του κόσμου στήνει pop-up στην Καλιφόρνια και υπόσχεται μια εμπειρία ζωής.