Οδηγός Εστιατορίων

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το Symposio at Ark

Με γερές δόσεις κρητικής νοστιμιάς σε γκουρμέ εκδοχή από τον βραβευμένο σεφ Γιώργο Στυλιανουδάκη του εστιατορίου “Avli” στο Ρέθυμνο, ξεκίνησε το Φεστιβάλ “Symposio at Ark”.

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το Symposio at Ark

Με γερές δόσεις κρητικής νοστιμιάς σε γκουρμέ εκδοχή από τον βραβευμένο σεφ Γιώργο Στυλιανουδάκη του εστιατορίου “Avli” στο Ρέθυμνο, ξεκίνησε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, το Φεστιβάλ “Symposio at Ark” που οργανώνει το “αθηνόραμα” και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το Symposio at Ark - εικόνα 1
Υπέροχο το σκηνικό στο Ark

Ο διακριτικός εξωτισμός της διακόσμησης, η βραδινή θαλασσινή θέα στο Σαρωνικό, η ατμοσφαιρική ζωντανή μουστική με πιάνο και φωνή και ο υποβλητικός φωτισμός, έφτιαχναν hi end σκηνικό για τους 100 και πλέον συνδαιτημόνες που απόλαυσαν το εξαιρετικό μενού του έμπειρου σεφ. Σε αντίστιξη με το ρομαντισμό του χώρου, η ανοιχτή κουζίνα με την μπριγκάδα του πρωτοπόρου σεφ του Ark Γιάννη Μπαξεβάνη (με τον απαραίτητο ξυλόφουρνο, σήμα -κατατεθέν του ελληνοκεντρικού σεφ σε πρώτη θέση) έσφυζε από ζωντάνια καθώς ετοιμάζονταν με ακρίβεια και προσήλωση η μια δημιουργία μετά την άλλη.

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το Symposio at Ark - εικόνα 2
Ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης επί το έργον

Παρουσιάζοντας την εκδήλωση η δημοσιογράφος γεύσης του “α” Άρτεμις Τζίτζη, αποκάλυψε πως ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης ξεκίνησε την καριέρα του … με το ζόρι, αφού τον έβαλε στην κουζίνα ο μπαμπάς του, μάγειρας και ο ίδιος, όταν ήταν μόλις 14 ετών, για να μην τριγυρνάει εδώ κι εκεί τα καλοκαίρια. Ο ίδιος σεφ το επιβεβαίωσε παίρνοντας το μικρόφωνο λέγοντας πως αυτό που ξεκίνησε ως αγγαρεία έγινε η μεγάλη αγάπη της ζωής του και τόνισε πως η ελληνική και ιδιαίτερα η κρητική κουζίνα είναι για αυτόν έργο ζωής και εργάζεται ακατάπαυστα με στόχο να τη φέρει στις πρώτες θέσεις της διεθνούς γαστρονομίας.

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το Symposio at Ark - εικόνα 3
Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης μίλησε για τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας και τη σημασία της ανάδειξής της

Στο ίδιο ύφος και ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης είπε ότι η ελληνικότητα και τα ελληνικά προϊόντα είναι ο πλούτος μας και ότι αξίζουν κάθε τιμή και διότι είναι υπέροχα αλλά και διότι αυτά θα μείνουν στη μνήμη των ξένων που θα έλθουν στη χώρα μας.

Το μενού που ετοίμασε ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, έδειξε πιρουνιά την πιρουνιά, τη βαθιά αγάπη και τη γνώση του σεφ γύρω από την κρητική κουζίνα αλλά και την ικανότητα να διατηρεί την ψυχή της ενώ ταυτόχρονα την εισάγει θριαμβευτικά στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας -άλλωστε το βιβλίο του «Ο δρόμος προς τη σύγχρονη κρητική γαστρονομία» δείχνει το πάθος του για την ελληνική κουζίνα.

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το Symposio at Ark - εικόνα 4

Η ιεροτελεστία ξεκίνησε με το ορεκτικό “Πέτρες γραβιέρας με ελιά και ραβιόλια ντομάτας” που μας μετέφερε ακαριαία στη γεύση του ελληνικού καλοκαιριού και συνέχισε με Αβγό ποσέ με εμουλσιόν χόρτων σε μπουγιόν ανθόγαλου, μια συναρπαστική γκουρμέ απόδοση του πιο απλού και συνηθισμένου πιάτου που θα βρεις σε οποιοδήποτε χωριό της Κρήτης. Σε άλλο, πιο ρουστίκ ύφος, τα Ρολά μελιτζάνας με ξηρούς καρπούς, τυλιγμένα σε φύλλο από κανταΐφι, με μαρμελάδα ντομάτας, συνδύασαν με τσαχπινιά συνηθισμένα υλικά σε μια απροσδόκητη σύνθεση.

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το Symposio at Ark - εικόνα 5

Στα κυρίως πιάτα, ο Στυλιανουδάκης αφέθηκε (και μας παρέσυρε) στη γοητεία της βαθιάς κρητικής μαγειρικής παράδοσης με ένα θαυμάσιο “Ριζότο με χόντρο (σπασμένο σιτάρι), δημητριακά, κολοκυθάκι, μανιτάρι και θυμάρι” και ένα μελωμένο μυρωδάτο “Φουριάρικο κατσικάκι ελεύθερης βοσκής μαγειρεμένο με μέλι και θυμάρι” (οι Κρητικοί είναι οι μόνοι που αφήνουν τα κατσίκια τους να βόσκουν στα γκρεμνά και μετά ...βγαίνουν στο κυνήγι για να πιάσουν!).

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το Symposio at Ark - εικόνα 6

Φθάνοντας στο επιδόρπιο, κάτω από την ονομασία “Γάστριν”, τον πρόδρομο του μπακλαβά στην αρχαία Ελλάδα, ο σεφ δημιουργεί μια αξέχαστη και κομψότατη πανδαισία υφών και γεύσεων (μαλακό ζελέ παστέλι, παγωτό γάλα, τραγανό μέλι και κονσομέ πετιμέζι).

Μια εμπειρία πολλών γευστικών καρατίων που εκτίμησαν ιδιαίτερα όσοι δεν είχαν την τύχη να βρεθούν στο πανέμορφο εστιατόριο “Avli” της πολύ αγαπητής Κατερίνας Ξεκάλου. Είναι το καλύτερο εστιατόριο του Ρεθύμνου, με μοναδικό πλεονέκτημα να στεγάζεται σε ένα φοβερό ενετικό αρχοντικό του 1530 με καταπράσινο κήπο τοξωτές αψίδες, και καταπράσινη αυλή με πηγάδι…

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το Symposio at Ark - εικόνα 7

Το Φεστιβάλ “Symposio at Ark” θα συνεχίσει να φέρνει στην Αθήνα τα βραβευμένα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της περιφέρειας δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε μέσα από τα μενού τους μερικά από τα πιο εντυπωσιακά επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής μαγειρικής σκηνής.

Επόμενο event, την Πέμπτη, 1 Μαρτίου. Το εστιατόριο “Elia’s” , το καλύτερο εστιατόριο της Σκιάθου, με τον βραβευμένο σεφ Νικόλα Σταυρακάκη έρχεται στο Ark. Κλείστε τραπέζι εδώ!

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Παγκόσμια διάκριση για τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου

Τα κρασιά έλαβαν 5 ασημένια και 6 χάλκινα μετάλλια στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού κρασιού "Decanter World Wine Awards 2022", καθώς και άλλες σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς κρασιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/07/2022

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην ελληνική γη παρέα με το GB Roof Garden

Το εστιατόριο υποδέχεται το κοινό με ανανεωμένο μενού υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου Chef De Cuisine Νίκου Λιόκα.

All-day rooftop pleasures στο St. George Lybabettus Lifestyle Hotel

Καλοκαίρι με θέα την Ακρόπολη και ξεχωριστές γευστικές απολαύσεις.

To ''Chalet" είναι ένας παραδεισένιος κήπος στα βόρεια

Ο πολυχώρος που φέρνει σε αρμονία τις έννοιες του μπόχο και του μίνιμαλ είναι σημείο αναφοράς στην Πολιτεία.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης αναλαμβάνει το Casa Cook της Σάμου

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ θα υπογράφει όλες τις γεύσεις του adults only ξενοδοχείου, που πρόσφατα κατέκτησε και τον τίτλο και του κορυφαίου ξενοδοχείου στην Ευρώπη για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του.

Τι μαγειρεύει το φετινό Taste of Athens;

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο γαστρονομικό event στο Ζάππειο έχει αρχίσει! Μουσική και πολλή φαγήτο έρχονται για άλλη μια χρονιά στο Ζάππειο, με διακεκριμένους σεφ και εσιατόρια να ετοιμάζουν μοναδικά πιάτα.

Τι ετοιμάζουν οι σεφ εκτός Αθηνών;

Το δεύτερο μέρος του αναλυτικού ρεπορτάζ, που μας μεταφέρει όλα τα εστιατορικά νέα από Μύκονο, Πάρο, Κρήτη, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Θάσο, Πελοπόννησο, Χαλκιδική και Θεσπρωτία.