Φουριάρικο κατσίκι έχετε φάει ποτέ;

Αν όχι δεν πειράζει, αφού το σπέσιαλ άγριο κατσίκι διά χειρός ενός βραβευμένου σεφ, του Γιώργου Στυλιανουδάκη, θα το δοκιμάσετε στο πρώτο από τα 11 γαστρονομικά events του Symposio at Ark. Κλείστε θέση!

Φουριάρικο κατσίκι έχετε φάει ποτέ;

Αν όχι δεν πειράζει, αφού το σπέσιαλ άγριο κατσίκι διά χειρός ενός βραβευμένου σεφ, του Γιώργου Στυλιανουδάκη, θα το δοκιμάσετε στο πρώτο από τα 11 γαστρονομικά events του Symposio at Ark, που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark» από τις 22/2. Κλείστε θέση!

Φουριάρικο κατσίκι έχετε φάει ποτέ; - εικόνα 1
«Ark»

Η «Avli» στο Ρέθυμνο είναι από τα πιο όμορφα εστιατόρια της Ελλάδας, καθώς στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του 1530 στην Παλιά Πόλη. Είναι όμως κι ένα από τα πιο σημαντικά γαστρονομικά τοπόσημα της Κρήτης, το οποίο διακρίνεται με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Στα χέρια του σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη, μάλιστα, έχει ανεβάσει επίπεδο. Θα το επιβεβαιώσετε­ την Πέμπτη 22/2, δοκιμάζοντας το μενού που θα ετοιμάσει ο σεφ ως προσκεκλημένος του Symposio at Ark. Εκτός από το φουριάρικο κατσίκι του τίτλου, θα δοκιμάσετε «πέτρες» γραβιέρας με ελιά και ραβιόλια ντομάτας, αβγό ποσέ με εμουλσιόν χόρτων σε μπουγιόν ανθόγαλου και ριζότο με χόντρο, μια κουζίνα δηλαδή, που με βάση την κρητική παράδοση πηγαίνει τη γαστρονομία ένα βήμα παραπέρα.

Φουριάρικο κατσίκι έχετε φάει ποτέ; - εικόνα 2
«Αυλή»

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης γεννήθηκε στην Αμερική, αλλά τα καλοκαίρια του τα περνούσε με τον παππού του στα Χανιά. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, έχοντας περάσει από το «Plaza Athenee» του Alain Ducasse, το «Noma» του Rene Redzepi και το «Quique Dacosta» στο Αλικάντε, αφιερώθηκε στην πατρογονική του κουζίνα. Το βιβλίο του «Ο δρόμος προς τη σύγχρονη κρητική γαστρονομία» δείχνει το πάθος του για την ελληνική κουζίνα.

Φουριάρικο κατσίκι έχετε φάει ποτέ; - εικόνα 3
Γιώργος Στυλιανουδάκης

Ξεφυλλίζοντάς το, ξεκινάς από παραδοσιακά καλτσούνια ανεβατά και αρνί τσιγαριαστό και φτάνεις, μέσα από τοπία και συναισθήματα, σε αγκιναράτο μπαρμπούνι ή κρόκο αβγού με ζωμό λαχανικών, χυμό από άγρια χόρτα, γαλάκτωμα ελαιόλαδου και φυσαλίδες μυρωδικών.

Φουριάρικο κατσίκι έχετε φάει ποτέ; - εικόνα 4

Ο παθιασμένος αυτός σεφ βρήκε στην «Avli» το πεδίο της εφαρμογής των ονείρων του, ενώ ταυτόχρονα τον βρίσκουμε τα καλοκαίρια στο «Kensho» της Μυκόνου. Και όπως είχε πει και ο ίδιος σε συνέντευξή του στο «α»: «Την κρητική κουζίνα πρέπει να τη ζήσεις. Να τη νιώσεις. Πολλοί ξένοι επισκέπτες εντυπωσιάζονται με τη γεύση του πουρέ αγκινάρας που φτιάχνω. Αγκινάρες έχει και αλλού. Ε, είναι η συγκεκριμένη αγκινάρα που έχει μεγαλώσει στα παράλια της Κρήτης. Είναι και ο τρόπος που τη μαγειρεύουμε».

Δείτε το μενού

Symposio at Ark Avli - Menu, 22 Φερβρουαρίου

To καλωσόρισμα του σεφ
Πέτρες γραβιέρας με ελιά και ραβιόλια ντομάτας

Ορεκτικό
Αβγό ποσέ με εμουλσιόν χόρτων σε μπουγιόν ανθόγαλου ή Ρολά μελιτζάνας με ξηρούς καρπούς, τυλιγμένα σε φύλλο από κανταΐφι, με μαρμελάδα ντομάτας

Κυρίως
Ριζότο με χόντρο (σπασμένο σιτάρι), δημητριακά, κολοκυθάκι, μανιτάρι και θυμάρι ή Φουριάρικο κατσικάκι ελεύθερης βοσκής μαγειρεμένο με μέλι και θυμάρι

Επιδόρπιο
Γάστριν (ζελέ παστέλι, παγωτό γάλα, τραγανό μέλι, κονσομέ πετιμέζι)

Κόστος: € 38/άτομο

Οι κρατήσεις γίνονται online στο www.symposioatark.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.