Δείτε τους νέους διεθνείς Έλληνες σεφ που δημιουργούν το diner de gala της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2018

Στην επέτειο των 25 χρόνων τους, οι Χρυσοί Σκούφοι τιμούν τους Έλληνες σεφ που κάνουν καριέρα στην Ευρώπη και τους καλούν να δημιουργήσουν το μενού του επίσημου δείπνου της απονομής. Γνωρίστε τη δυναμική και ήδη διακεκριμένη πεντάδα που θα χειροκροτήσουμε στην Αθήνα στις 26/2.

Δείτε τους νέους διεθνείς Έλληνες σεφ που δημιουργούν το diner de gala της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2018

Στην επέτειο των 25 χρόνων τους, οι Χρυσοί Σκούφοι τιμούν τους Έλληνες σεφ που κάνουν καριέρα στην Ευρώπη και τους καλούν να δημιουργήσουν το μενού του επίσημου δείπνου της απονομής. Γνωρίστε τη δυναμική και ήδη διακεκριμένη πεντάδα που θα χειροκροτήσουμε στην Αθήνα στις 26/2.

Δείτε τους νέους διεθνείς Έλληνες σεφ που δημιουργούν το diner de gala της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2018 - εικόνα 1

Tο σαφάρι της επιτροπής των Χρυσών Σκούφων έχει αισίως τελειώσει και μας χωρίζουν λιγότερο από τρεις εβδομάδες από την τελετή απονομής των βραβείων υψηλής γαστρονομίας στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Κι επειδή αυτές οι διακρίσεις είναι πολύ σημαντικές, δίνοντας ένα μέτρο του σύγχρονου προσώπου της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο, οι τελετές απονομής των Χρυσών Σκούφων ήταν από την πρώτη χρονιά της 25χρονης πορείας τους κάτι πολύ ξεχωριστό.

Δείτε τους νέους διεθνείς Έλληνες σεφ που δημιουργούν το diner de gala της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2018 - εικόνα 2
Isaac Mc Hale, 2017

Κάθε φορά το concept της βραδιάς σχεδιάζεται με διαφορετικό τρόπο, ώστε να αποτελεί γαστρονομικό γεγονός που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα, παρουσιάζοντας ζωντανά τις παγκόσμιες μαγειρικές τάσεις.Τις τελετές απονομής έχουν τιμήσει με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή τους κορυφαίοι σεφ της Ευρώπης, δημιουργώντας και μαγειρεύοντας οι ίδιοι το ειδικό γαστρονομικό μενού της βραδιάς.

Δείτε τους νέους διεθνείς Έλληνες σεφ που δημιουργούν το diner de gala της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2018 - εικόνα 3
Andoni Luis Aduriz, 2007

Ανάμεσα σε άλλους, έχουν έρθει στην Αθήνα προσκεκλημένοι του «αθηνοράματος» ο κορυφαίος Βάσκος της technomotional κουζίνας Andoni Luis Aduriz (2 αστέρια Michelin και πάντα στην πρώτη δεκάδα των 50 Καλύτερων Εστιατορίων του Κόσμου), ο φευγάτος σούπερ σταρ των Άλπεων Marc Veyrat (3 αστέρια Michelin και 20/20 από τον οδηγό «Gault et Millau»), ο υπέρκομψος Βάσκος Martin Berasategui (3 αστέρια Michelin και πολλές φορές στα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου), ο απίθανος Σουηδός Björn Frantzén (2 αστέρια Michelin και μέσα στα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου), ο κορυφαίος σεφ του Μιλάνο Carlo Cracco (2 αστέρια Michelin και δύο φορές μέσα στα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου), ο τριάστερος θρύλος της παγκόσμιας γαστρονομίας Albert Roux, η σιδηρά κυρία της γαλλικής κουζίνας Ghislaine Arabian (2 αστέρια Michelin), ο είκοσι φορές τριάστερος σταρ σεφ της Βαυαρίας Heinz Winkler και ο Μιλανέζος σεφ της μόδας Elio Sironi (εστιατόριο «Bvlgari» και τώρα executive chef στο εστιατόριο των Dsquared «Ceresio 7»).

Δείτε τους νέους διεθνείς Έλληνες σεφ που δημιουργούν το diner de gala της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2018 - εικόνα 4
Bjorn Frantzen, 2016

Στα επίσημα δείπνα της απονομής το μενού έχουν επίσης δημιουργήσει όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες σεφ, ενώ το diner de gala των Χρυσών Σκούφων του 2014 ήταν το επίσημο δείπνο των υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

Φέτος λοιπόν, στην επέτειο των 25 τους χρόνων, οι Χρυσοί Σκούφοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν και πάλι κάτι πολύ διαφορετικό: να τιμήσουν πέντε νέους Έλληνες σεφ που έχουν κερδίσει με το σπαθί τους διεθνή αναγνώριση δουλεύοντας σε τριάστερα εστιατόρια της Ευρώπης.

Δείτε τους νέους διεθνείς Έλληνες σεφ που δημιουργούν το diner de gala της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2018 - εικόνα 5
«Epicure»

Δεν είναι μικρό πράγμα να σε αναγορεύουν assisant head chef στο τριάστερο εστιατόριο «Geranium» της Κοπεγχάγης όπως τον Θάνο Φέσκο, ούτε να είσαι στο νευραλγικό πόστο της ομάδας R & D (Έρευνας και Ανάπτυξης) του τριάστερου «Maaemo» στο Όσλο όπως ο Γιώργος Παπαζαχαρίας. Είναι μεγάλη τιμή να μαγειρεύεις όπως ο Μιχάλης Παπαφίλης στην τριάστερη κουζίνα του Eric Frechon στο παρισινό «Epicure» ή να σε παινεύει ο γαλλικός Τύπος για το αστέρι που κερδίζεις με το που αναλαμβάνεις το «Restaurant du Palais Royal», έχοντας διακριθεί προηγουμένως δίπλα στον περίφημο Joël Robuchon, όπως ο Φίλιππος Χρονόπουλος. Και φυσικά σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι να είσαι νέος Έλληνας σεφ και να σου αναθέσουν την εκπροσώπησή τους στο διεθνή διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef η Μεγάλη Βρετανία και η Ιρλανδία όπως συνέβη με τον Γιώργο Κατάρα.

Δείτε τους νέους διεθνείς Έλληνες σεφ που δημιουργούν το diner de gala της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2018 - εικόνα 6
«Restaurant du Palais Royal»

Φέτος λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να χειροκροτήσουμε τα ταλέντα αυτά που τιμούν τη χώρα μας στο εξωτερικό σε ένα σπέσιαλ μενού στο οποίο οι γεύσεις της Ελλάδας «μεταφράζονται» μέσα από το φίλτρο των δικών τους εμπειριών. Ξεφεύγοντας μάλιστα από τα κλισέ, καθώς το μενού δεν θα έχει καθόλου κρέας! Θα έχει όμως ισχυρές δόσεις πρωτοτυπίας, ανάλαφρες γεύσεις, πολυσύνθετα αρώματα, προσωπικές αναμνήσεις των σεφ – και η νοστιμιά του θα εκπλήσσει αλλά και θα πατάει γερά στο έδαφος. Υπομονή, σε λίγες ημέρες θα χειροκροτήσουμε τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας!

Οι star chefs της βραδιάς

Γιώργος Παπαζαχαρίας | «Maaemo», Όσλο

Δείτε τους νέους διεθνείς Έλληνες σεφ που δημιουργούν το diner de gala της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2018 - εικόνα 7

Δημιουργικός conceptualίστας, συχνάζει στις σπέσιαλ R & D (Έρευνα και Ανάπτυξη) κουζίνες κορυφαίων εστιατορίων («Fat Duck», «Quique Dacosta», «L’air du Temps»). Αυτήν τη στιγμή δουλεύει στο αντίστοιχο νευραλγικό πόστο του τριάστερου «Maaemo» στο Όσλο.

Φίλιππος Χρονόπουλος | «Restaurant du Palais Royal», Παρίσι

Δείτε τους νέους διεθνείς Έλληνες σεφ που δημιουργούν το diner de gala της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2018 - εικόνα 8

Είδε τη φιλοσοφία του ν αλλάζει δίπλα στον 3άστερο μετρ Alain Passard στο «L’Arpège» και μετά δούλεψε στη δημιουργική ομάδα του περίφημου «Joël Robuchon». Συγκέντρωσε επάνω του τους προβολείς κερδίζοντας το 2015 το πρώτο αστέρι Michelin με το που ανέλαβε το «Restaurant du Palais Royal» στο Παρίσι.

Θάνος Φέσκος | «Geranium», Κοπεγχάγη

Δείτε τους νέους διεθνείς Έλληνες σεφ που δημιουργούν το diner de gala της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2018 - εικόνα 9

Έρχεται από το τριάστερο «Geranium» της Κοπεγχάγης, όπου δουλεύει από το 2012, τα τελευταία χρόνια ως assisant head chef. Ο Θάνος, επηρεασμένος από τη σχολή της σκανδιναβικής φινέτσας, αναζητά πρωτότυπες ιδέες για να εκφραστεί, πατώντας όμως πάντα γερά στο έδαφος.

Μιχάλης Παπαφίλης | «Epicure», Παρίσι

Δείτε τους νέους διεθνείς Έλληνες σεφ που δημιουργούν το diner de gala της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2018 - εικόνα 10

Δουλεύει συστηματικά από το 2009 σε κορυφαίες κουζίνες της Γαλλίας, όπως το διάστερο «L’Esperance» του Marc Meneau και το τριάστερο «Le Meurice» επί Yannick Alleno, και σήμερα βρίσκεται στο «Epicure» στο Παρίσι, δίπλα στον τριάστερο Eric Frechon.

Γιώργος Κατάρας | «Geranium», Κοπεγχάγη

Δείτε τους νέους διεθνείς Έλληνες σεφ που δημιουργούν το diner de gala της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2018 - εικόνα 11

Έχοντας δουλέψει σε ονομαστά εστιατόριά της, εκπροσώπησε τη Μ. Βρεταννία και την Ιρλανδία στο διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef 2016. Σήμερα βρίσκεται στην ομάδα του τριάστερου «Geranium», έχοντας διατελέσει senior pastry chef στο «Fera at Claridges» (αστέρι Michelin).

Χορηγοί Χρυσών Σκούφων
Acqua Panna - S.Pellegrino
Kaiser Pilsner
Nespresso Professional
The Macallan

Υποστηρικτές Χρυσών Σκούφων
Αμπελώνες Οινοποιητική Σώκος Κτήμα Κεχρή

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα "προσεχώς" του "Pelagos"

Τρεις αφορμές για να βρεθείς στο βραβευμένο εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace" το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
30/01/2023

Νέα εποχικά μενού στα "GB Roof Garden" και "Tudor Hall"

Τα κορυφαία εστιατορικά concepts σε "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George" κρατούν ψηλά τον πήχη της γαστρονομίας και μάλιστα υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας.

Ρεπορτάζ: Τα εστιατόρια και τα καφέ της Ελευσίνας που θα γίνουν στέκια μας το 2023

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες διευθύνσεις για φαγητό, γλυκό, καφέ και ποτό σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δίνουν αφορμή να επισκεφτούμε τη σπουδαία μικρή πόλη του Θριάσιου πεδίου.

Tasty Awards '23: Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Η καινούρια εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει, βρίσκει την πόλη με ανανεωμένα τα μενού των εστιατορίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της, αλλά και με πολλές νέες αφίξεις

Στο "Sàlve" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα τυχερό ζευγάρι θα κερδίσει ένα δείπνο με κρασί στο όμορφο εστιατόριο της Βούλας.

"DB One": Ένα premium steak house έρχεται σύντομα στα νότια

Ο πρώην head chef του "Nusr-Et" σε Μύκονο και Ντουμπάι Ulas Tunc παρουσιάζει ένα πληθωρικό κρεατοφαγικό concept στη Γλυφάδα.

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".