«Ζάαταρ» αλά ελληνικά

Το νέο εστιατόριο που κάνει τα πρώτα του βήματα σε μια μονοκατοικία στη Νέα Ερυθραία παίρνει το όνομά του από ένα μείγμα μπαχαρικών και μυριστικών της Μέσης Ανατολής.

«Ζάαταρ» αλά ελληνικά

Από ένα μείγμα μπαχαρικών και μυριστικών της Μέσης Ανατολής παίρνει το όνομά του αυτό το ελληνικό εστιατόριο, που κάνει τα πρώτα του βήματα σε μια μονοκατοικία πνιγμένη στο πράσινο στη Νέα Ερυθραία. Στο «Ζάαταρ», αφού περάσεις την πέργκολα που έχει άρωμα εξοχής (και τα ανάλογα κεντημένα με φυλλωσιές μαξιλαράκια), θα βρεθείς σε ένα χώρο με βιομηχανική αισθητική, ντυμένο με τσιμεντοκονία, δέρμα, μέταλλο και ξύλο. Το εκτενέστατο μενού που έχει συνθέσει ο Χρυσόστομος Πρασατζής, το οποίο συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, ξεκινά με φάβα Σαντορίνης, ταμπουλέ με κινόα, μανιτάρια φρικασέ και κανταΐφι με κυκλαδίτικα τυριά και συνεχίζει με φιλετάκια προβατίνας, κοντοσούβλι κι εξοχικό, σπαλομπριζόλα, πικάνια, rib eye και σατομπριάν, έχει όμως και τα έξτρα του. Στα μαγειρευτά ημέρας θα βρεις από λαχανοντολμάδες μέχρι αρνάκι φρικασέ με σταμναγκάθι. Σύντομα θα επανέλθουμε με τις εντυπώσεις μας.

Περισσότερες πληροφορίες

Ζάαταρ

Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.