Το κουιντέτο του «Cookoovaya» παίζει… σουβλάκι

Η ομάδα του πολυσυζητημένου εστιατορίου των Ιλισίων πλέον έχει τη δική της σουβλακερί. Και μυστικό όπλο την προβατίνα.

Το κουιντέτο του «Cookoovaya» παίζει… σουβλάκι

Η ομάδα του πολυσυζητημένου εστιατορίου των Ιλισίων πλέον έχει τη δική της σουβλακερί. Και μυστικό όπλο την προβατίνα.

Το κουιντέτο του «Cookoovaya» παίζει… σουβλάκι - εικόνα 1

Είναι γεγονός. Ο Νίκος Καραθάνος, ο Περικλής Κοσκινάς, ο Μάνος Ζουρνατζής και οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκου αποφάσισαν να ασχοληθούν με το εθνικό μας φαγητό του δρόμου και έστησαν σε ένα νεοκλασικό του Μεσοπολέμου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης το «Hoocut, True Pitta» (από το hook, που είναι ο γάντζος και το cut, που πάει να πει κοπή). Στην ουσία πρόκειται για μια μεγάλη, «θεατρική» σχεδόν, κουζίνα που παραπέμπει σε αγορά: στα αριστερά το αρτοποιείο, στο κέντρο το κρεοπωλείο, στα δεξιά το μανάβικο, και ακριβώς μπροστά τους, σε τετ-α-τετ με την ψησταριά, ένα θερμαινόμενο τραπέζι όπου γίνονται οι παρασκευές.

Το κουιντέτο του «Cookoovaya» παίζει… σουβλάκι - εικόνα 2

Λεπτές φέτες από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και προβατίνα ψήνονται και ψιλοκόβονται, για να γίνουν ένας «άλλος» γύρος και να μπουν στη συνέχεια σε ανοικτές ή τυλιχτές πίτες που φτιάχνονται επιτόπου (όπως κι οι σάλτσες), ενώ σερβίρονται και σε ομολογουμένως πιο αμαρτωλές μερίδες, πάνω από ένα βουνό από τηγανητές πατάτες. Είναι έτοιμο, ανοίγει τις πόρτες του στις 15/1, κι επειδή ήδη πήραμε μια πρώτη γεύση, προτείνουμε το λουκάνικο και, ασυζητητί την προβατίνα - έκλεψε την παράσταση η άτιμη.

Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, κέντρο, 2103240026.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

26/09/2022

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.