Πρώτη γεύση από ένα νέο bar-restaurant με μεσογειακή γοητεία

Ψηλοτάβανο, σικάτο, στα χρώματα του πούρου και της σοκολάτας, το «SAH» διατρέχει τις γεύσεις της Μεσογείου και φροντίζει την ψυχαγωγία μας με live μουσικές.

Πρώτη γεύση από ένα νέο bar-restaurant με μεσογειακή γοητεία

Ψηλοτάβανο, σικάτο, στα χρώματα του πούρου και της σοκολάτας, το «SAH» διατρέχει τις γεύσεις της Μεσογείου και φροντίζει την ψυχαγωγία μας με live μουσικές.

Πρώτη γεύση από ένα νέο bar-restaurant με μεσογειακή γοητεία - εικόνα 1

Είναι Παρασκευή βράδυ γύρω στις 10.30 μ.μ. και στη μικρή σκηνή του «SAH» η Ksenia Dania και η Monique Kabasele σουινγκάρουν αισθαντικά και με μπρίο, στέλνοντας χορευτικά vibes στη σάλα. Πίσω τους η μπάντα Sera Bellos (πλήκτρα, μπάσο, ντραμς) δεν σταματά να παίζει jazz και soul όλη τη βραδιά. Κοιτάζω γύρω μου το χώρο, που είναι γεμάτος από παρέες νεότερων και ωριμότερων, και η αύρα της καλοπέρασης είναι εμφανής. Η ψηλοτάβανη σάλα έχει μια χάρη που δεν βρίσκεις συχνά στα μαγαζιά της Αθήνας. Επίκεντρό της το εντυπωσιακό μπαρ που έχει από πίσω του μια «βιβλιοθήκη» γεμάτη όμορφα φωτισμένες, πλαγιασμένες φιάλες κρασιού που γλυκαίνουν το βλέμμα.

Τα χρώματα του πούρου και της σοκολάτας δίνουν σικάτο τόνο και ζεσταίνουν την αγριάδα του εμφανούς μπετόν. Αν ανεβείς στο πατάρι έχεις ένα πανοραμίκ με τους φωτισμένους κάνναβους της σκηνής και του φωτιστικού στην οροφή να δίνουν ρυθμό μοντέρνου δυναμισμού και το ethnic chic των «χαλιών» που διαγράφονται σαν λευκά tattoos στο πάτωμα. Τα στουλ-πολυθρόνες στο μπαρ είναι γεμάτα και ο κόσμος πίνει κοκτέιλ και perfect serves.

Πρώτη γεύση από ένα νέο bar-restaurant με μεσογειακή γοητεία - εικόνα 2

Εκ πρώτης όψεως το όνομα φαίνεται να προέρχεται από την ορολογία του σκακιού, στην πραγματικότητα όμως είναι τα αρχικά της Sayyida al Hurra, μιας­ θρυλικής πειρατίνας/βασίλισσας του ισλαμικού κόσμου που έδρασε σε συνεργασία με τον Μπαρμπαρόσα. Προερχόμενη από τη Γρανάδα, το τελευταίο μουσουλμανικό κράτος στην Ισπανία, η οικογένειά της κατέφυγε στο Τετουάν στο Βόρειο Μαρόκο και κυριάρχησε στα νερά της Δυτικής Μεσογείου. Αυτή η ιστορία δίνει την αφορμή στον σεφ Κώστα Τερζούδη να διατρέξει τις γεύσεις της Μεσογείου τσιμπολογώντας σπεσιαλιτέ και μιξάροντας γεύσεις.

Έτσι μπορείς να ξεκινήσεις με έναν γκιουζλεμέ, πίτα του τηγανιού δηλαδή με άγρια αρωματικά χόρτα και γραβιέρα, τον οποίο σερβίρουν με δροσιστικό αϊράνι, μια μοντέρνα παρουσίαση καβουρμά με βελούδινη πολέντα, που πάνω του σπάει ταιριαστά αβγό ποσέ με σάλτσα τρούφας γύρω του, και κατόπιν να πας στην άκρη της Μεσογείου για να βρεις σιγομαγειρεμένο κότσι αρνιού με κους-κους φρούτων και μαρμελάδα λεμόνι ή μια σύνθετη παέγια με κοτόπουλο, μύδια, καλαμάρι, τσορίθο, μπίρα και σαφράν. Το ζουμερό συκώτι σχάρας σερβιρισμένο πρωτότυπα με ταρτάρ μάνγκο, ψητά καρότα και σάλτσα μαύρης μπίρας και το επιτυχημένα αποδομημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανό καραμελωμένο φύλλο, κατσικίσια κρέμα και παγωτό καϊμάκι μην τα χάσετε. Τα live στο «SAH» γίνονται πάντα Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες το σάουντρακ αναλαμβάνουν DJs.

Δορυλαίου 10-12, Πλατεία Μαβίλη, 2106451169. Τιμή: € 30-45.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.