Πρώτη γεύση από ένα νέο bar-restaurant με μεσογειακή γοητεία

Ψηλοτάβανο, σικάτο, στα χρώματα του πούρου και της σοκολάτας, το «SAH» διατρέχει τις γεύσεις της Μεσογείου και φροντίζει την ψυχαγωγία μας με live μουσικές.

Πρώτη γεύση από ένα νέο bar-restaurant με μεσογειακή γοητεία

Ψηλοτάβανο, σικάτο, στα χρώματα του πούρου και της σοκολάτας, το «SAH» διατρέχει τις γεύσεις της Μεσογείου και φροντίζει την ψυχαγωγία μας με live μουσικές.

Πρώτη γεύση από ένα νέο bar-restaurant με μεσογειακή γοητεία - εικόνα 1

Είναι Παρασκευή βράδυ γύρω στις 10.30 μ.μ. και στη μικρή σκηνή του «SAH» η Ksenia Dania και η Monique Kabasele σουινγκάρουν αισθαντικά και με μπρίο, στέλνοντας χορευτικά vibes στη σάλα. Πίσω τους η μπάντα Sera Bellos (πλήκτρα, μπάσο, ντραμς) δεν σταματά να παίζει jazz και soul όλη τη βραδιά. Κοιτάζω γύρω μου το χώρο, που είναι γεμάτος από παρέες νεότερων και ωριμότερων, και η αύρα της καλοπέρασης είναι εμφανής. Η ψηλοτάβανη σάλα έχει μια χάρη που δεν βρίσκεις συχνά στα μαγαζιά της Αθήνας. Επίκεντρό της το εντυπωσιακό μπαρ που έχει από πίσω του μια «βιβλιοθήκη» γεμάτη όμορφα φωτισμένες, πλαγιασμένες φιάλες κρασιού που γλυκαίνουν το βλέμμα.

Τα χρώματα του πούρου και της σοκολάτας δίνουν σικάτο τόνο και ζεσταίνουν την αγριάδα του εμφανούς μπετόν. Αν ανεβείς στο πατάρι έχεις ένα πανοραμίκ με τους φωτισμένους κάνναβους της σκηνής και του φωτιστικού στην οροφή να δίνουν ρυθμό μοντέρνου δυναμισμού και το ethnic chic των «χαλιών» που διαγράφονται σαν λευκά tattoos στο πάτωμα. Τα στουλ-πολυθρόνες στο μπαρ είναι γεμάτα και ο κόσμος πίνει κοκτέιλ και perfect serves.

Πρώτη γεύση από ένα νέο bar-restaurant με μεσογειακή γοητεία - εικόνα 2

Εκ πρώτης όψεως το όνομα φαίνεται να προέρχεται από την ορολογία του σκακιού, στην πραγματικότητα όμως είναι τα αρχικά της Sayyida al Hurra, μιας­ θρυλικής πειρατίνας/βασίλισσας του ισλαμικού κόσμου που έδρασε σε συνεργασία με τον Μπαρμπαρόσα. Προερχόμενη από τη Γρανάδα, το τελευταίο μουσουλμανικό κράτος στην Ισπανία, η οικογένειά της κατέφυγε στο Τετουάν στο Βόρειο Μαρόκο και κυριάρχησε στα νερά της Δυτικής Μεσογείου. Αυτή η ιστορία δίνει την αφορμή στον σεφ Κώστα Τερζούδη να διατρέξει τις γεύσεις της Μεσογείου τσιμπολογώντας σπεσιαλιτέ και μιξάροντας γεύσεις.

Έτσι μπορείς να ξεκινήσεις με έναν γκιουζλεμέ, πίτα του τηγανιού δηλαδή με άγρια αρωματικά χόρτα και γραβιέρα, τον οποίο σερβίρουν με δροσιστικό αϊράνι, μια μοντέρνα παρουσίαση καβουρμά με βελούδινη πολέντα, που πάνω του σπάει ταιριαστά αβγό ποσέ με σάλτσα τρούφας γύρω του, και κατόπιν να πας στην άκρη της Μεσογείου για να βρεις σιγομαγειρεμένο κότσι αρνιού με κους-κους φρούτων και μαρμελάδα λεμόνι ή μια σύνθετη παέγια με κοτόπουλο, μύδια, καλαμάρι, τσορίθο, μπίρα και σαφράν. Το ζουμερό συκώτι σχάρας σερβιρισμένο πρωτότυπα με ταρτάρ μάνγκο, ψητά καρότα και σάλτσα μαύρης μπίρας και το επιτυχημένα αποδομημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανό καραμελωμένο φύλλο, κατσικίσια κρέμα και παγωτό καϊμάκι μην τα χάσετε. Τα live στο «SAH» γίνονται πάντα Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες το σάουντρακ αναλαμβάνουν DJs.

Δορυλαίου 10-12, Πλατεία Μαβίλη, 2106451169. Τιμή: € 30-45.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;