Πρώτη γεύση από ένα νέο bar-restaurant με μεσογειακή γοητεία

Ψηλοτάβανο, σικάτο, στα χρώματα του πούρου και της σοκολάτας, το «SAH» διατρέχει τις γεύσεις της Μεσογείου και φροντίζει την ψυχαγωγία μας με live μουσικές.

Πρώτη γεύση από ένα νέο bar-restaurant με μεσογειακή γοητεία

Ψηλοτάβανο, σικάτο, στα χρώματα του πούρου και της σοκολάτας, το «SAH» διατρέχει τις γεύσεις της Μεσογείου και φροντίζει την ψυχαγωγία μας με live μουσικές.

Πρώτη γεύση από ένα νέο bar-restaurant με μεσογειακή γοητεία - εικόνα 1

Είναι Παρασκευή βράδυ γύρω στις 10.30 μ.μ. και στη μικρή σκηνή του «SAH» η Ksenia Dania και η Monique Kabasele σουινγκάρουν αισθαντικά και με μπρίο, στέλνοντας χορευτικά vibes στη σάλα. Πίσω τους η μπάντα Sera Bellos (πλήκτρα, μπάσο, ντραμς) δεν σταματά να παίζει jazz και soul όλη τη βραδιά. Κοιτάζω γύρω μου το χώρο, που είναι γεμάτος από παρέες νεότερων και ωριμότερων, και η αύρα της καλοπέρασης είναι εμφανής. Η ψηλοτάβανη σάλα έχει μια χάρη που δεν βρίσκεις συχνά στα μαγαζιά της Αθήνας. Επίκεντρό της το εντυπωσιακό μπαρ που έχει από πίσω του μια «βιβλιοθήκη» γεμάτη όμορφα φωτισμένες, πλαγιασμένες φιάλες κρασιού που γλυκαίνουν το βλέμμα.

Τα χρώματα του πούρου και της σοκολάτας δίνουν σικάτο τόνο και ζεσταίνουν την αγριάδα του εμφανούς μπετόν. Αν ανεβείς στο πατάρι έχεις ένα πανοραμίκ με τους φωτισμένους κάνναβους της σκηνής και του φωτιστικού στην οροφή να δίνουν ρυθμό μοντέρνου δυναμισμού και το ethnic chic των «χαλιών» που διαγράφονται σαν λευκά tattoos στο πάτωμα. Τα στουλ-πολυθρόνες στο μπαρ είναι γεμάτα και ο κόσμος πίνει κοκτέιλ και perfect serves.

Πρώτη γεύση από ένα νέο bar-restaurant με μεσογειακή γοητεία - εικόνα 2

Εκ πρώτης όψεως το όνομα φαίνεται να προέρχεται από την ορολογία του σκακιού, στην πραγματικότητα όμως είναι τα αρχικά της Sayyida al Hurra, μιας­ θρυλικής πειρατίνας/βασίλισσας του ισλαμικού κόσμου που έδρασε σε συνεργασία με τον Μπαρμπαρόσα. Προερχόμενη από τη Γρανάδα, το τελευταίο μουσουλμανικό κράτος στην Ισπανία, η οικογένειά της κατέφυγε στο Τετουάν στο Βόρειο Μαρόκο και κυριάρχησε στα νερά της Δυτικής Μεσογείου. Αυτή η ιστορία δίνει την αφορμή στον σεφ Κώστα Τερζούδη να διατρέξει τις γεύσεις της Μεσογείου τσιμπολογώντας σπεσιαλιτέ και μιξάροντας γεύσεις.

Έτσι μπορείς να ξεκινήσεις με έναν γκιουζλεμέ, πίτα του τηγανιού δηλαδή με άγρια αρωματικά χόρτα και γραβιέρα, τον οποίο σερβίρουν με δροσιστικό αϊράνι, μια μοντέρνα παρουσίαση καβουρμά με βελούδινη πολέντα, που πάνω του σπάει ταιριαστά αβγό ποσέ με σάλτσα τρούφας γύρω του, και κατόπιν να πας στην άκρη της Μεσογείου για να βρεις σιγομαγειρεμένο κότσι αρνιού με κους-κους φρούτων και μαρμελάδα λεμόνι ή μια σύνθετη παέγια με κοτόπουλο, μύδια, καλαμάρι, τσορίθο, μπίρα και σαφράν. Το ζουμερό συκώτι σχάρας σερβιρισμένο πρωτότυπα με ταρτάρ μάνγκο, ψητά καρότα και σάλτσα μαύρης μπίρας και το επιτυχημένα αποδομημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανό καραμελωμένο φύλλο, κατσικίσια κρέμα και παγωτό καϊμάκι μην τα χάσετε. Τα live στο «SAH» γίνονται πάντα Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες το σάουντρακ αναλαμβάνουν DJs.

Δορυλαίου 10-12, Πλατεία Μαβίλη, 2106451169. Τιμή: € 30-45.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".